Wilk11 Napisano Marzec 7, 2013 Autor Share Napisano Marzec 7, 2013 Twilight cofnęła się niepewnie, z lekka nie dowierzając co się przed chwilą stało. - Ty jesteś alicorn... - przerwała potykając się o korzeń i spadając w głąb przepaści, szczęśliwie w ostatniej chwili złapała się liany, która jednak zaczęła powoli pękać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Marzec 7, 2013 Share Napisano Marzec 7, 2013 -Złapię cię! Otoczył ją magiczną aurą, po czym postawił na ziemi. -Jak myślisz, co tam jest? może nasz cel? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Marzec 10, 2013 Autor Share Napisano Marzec 10, 2013 - Ty jesteś alicornem!? - powtórzyła pytanie, wciąż niedowierzająca w to co widzi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 -Jakaś ty nielogiczna... Siostrzeniec samej Celestii, i nie alicorn? Nie wydawało ci się to podejrzane? Miałem cię za bardziej inteligentną, a teraz wybacz, ale mamy misje do spełnienia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Marzec 11, 2013 Autor Share Napisano Marzec 11, 2013 - Ale Blueblood nie jest alicornem! - drążyła temat Twilight - Więc i TY nie powinieneś nim być! To nie ma sensu... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Marzec 11, 2013 Share Napisano Marzec 11, 2013 Cóż... on nie jest z pierwszej linii... Po za tym jest adoptowany. Moja matka była alicornem, ja też jestem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Marzec 12, 2013 Autor Share Napisano Marzec 12, 2013 - Ale były i są tylko trzy alicorny w historii! To nie powinno być możliwe że ty też jesteś alicornem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Marzec 12, 2013 Share Napisano Marzec 12, 2013 Nie każdy zna prawdziwą historie powstania Alicornów. Do tej pory jest to tajemnicą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Marzec 13, 2013 Autor Share Napisano Marzec 13, 2013 - No ale każdy alicorny nigdy się nie ukrywały! Każdy z dumą prezentował swoje pochodzenie. Dlaczego się ukrywałeś? - spytała dociekliwie Twilight. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 -Ja nie chce mieć życia jak w Salisii "Przyszłemu księciu nie wypada to, nie wypada tamto" Wiecznie siedziałem z nosem w książkach w swojej komnacie "Przyszły władca musi być wykształcony" Nie mogłem bawić się z innymi źrebakami w moim wieku, "bo nie wypada się zadawać z plebsem" Gdzie się nie pojawiłem wiecznie mi się kłaniano! Wiecznie tylko nakazy, zakazy, zasady. Nikt nie zapytał się jak się z tym czuję. Ciocia Celestia na szczęście zrozumiała mój bol. Pozwoliła mi na swego rodzaju swobodę. Chodziłem czasem do Ponyville, nawet do tego lasu, poznawałem inne kucyki. W danej chwili poczułem coś, czego nigdy nie znałem. Poczułem, że przyjaźń, to niezwykła magia, która niesie za sobą wiele dobrego... Z reszta co możesz o tym wiedzieć... Jesteś tylko zwykłym jednorożcem. Kończąc te słowa usiadł przy pniu drzewa, po czym ukrył swoje oczy w kopytach. -Ja chcę tylko mieć przyjaciół... Nauczyć się być przyjacielem... Poznać magię przyjaźni-Szlochał-Nie wiesz co to znaczy przez setki lat być odizolowanym od społeczeństwa... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Marzec 14, 2013 Autor Share Napisano Marzec 14, 2013 Twilight niepewnie podeszła to Alicorna. -Silver - skróciła Twilight kładąc kopyto mu na grzbiecie a następnie siadając obok niego - Sam sobie nie wyobrażasz jaką wielką magią jest przyjaźń, sama ją studiuję i mogę powiedzieć że nie ma nic potężniejszego. - przez chwilę zamilkła - Jeśli chcesz znać prawdę... To ja kiedyś izolowałam się od społeczeństwa, jedyną osobą która nie pozwalała mi wpaść w obłęd i tym samym była wtedy moim jedynym przyjacielem, był mój brat... Wiesz... Jak chcesz, to my też możemy zostać przyjaciółmi. - jednym kopytem odciągnęła kopyta Silver Shielda od jego twarzy, a drugim przeciągnęła blisko jego oczu, wycierając gromadzącą się tam wilgoć - Co ty na to? - uśmiechnęła się pokrzepiająco. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 -Z chęcią... Nie wyobrażasz sobie, jaką radość mi sprawiły te słowa. W końcu chcesz się zaprzyjaźnić mimo to, że jestem inny... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Marzec 15, 2013 Autor Share Napisano Marzec 15, 2013 - Silver, nie jesteś inny, jesteś takim samym kucykiem jak ja czy ktokolwiek inny. - odetchnęła - Powiedz... Próbowałeś się kiedyś z kimś zaprzyjaźnić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 -Próbowałem, ale udało mi się tylko raz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Marzec 15, 2013 Autor Share Napisano Marzec 15, 2013 - Serio? - zdziwiła się Twilight - Z kim? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 Jest taka klacz... Na imię ma Derpy... Nikt jej nie lubiał, bo miała zeza, i była nieco niezdarna. Stanąłem w jej obronie, gdy jej dokuczano. Zaprzyjaźniłem się z nią. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Marzec 18, 2013 Autor Share Napisano Marzec 18, 2013 -Oo... Derpi. To dobra przyjaciółka, ale nieco, nieporadna... Raz prawię doszczętnie zniszczyła ratusz... Ale to już inna historia. - Twilight zaśmiała się na samą myśl - Ale piecze przepyszne Muffinki! Próbowałeś kiedyś? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Marzec 19, 2013 Share Napisano Marzec 19, 2013 -Taaaak. Najlepsze w całej Equestrii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Marzec 20, 2013 Autor Share Napisano Marzec 20, 2013 Twilight zaśmiała się, spojrzała na kępę krzaków. Nagle ni stąd, ni z owąd z krzaków wychyliła się głowa kurczaka była ona jednak odwrócona od dwójki kucyków. - Hej. Patrz kurczak. Pewnie się zgubił. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Marzec 20, 2013 Share Napisano Marzec 20, 2013 Silver Shield odskoczył jak oparzony. -Nie!!!!!! To bazyliszek!!!! nie patrz mu w oczy, bo zamieniasz się w kamień Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Marzec 21, 2013 Autor Share Napisano Marzec 21, 2013 Stwór na dźwięk narobionego hałasu odwrócił głowę, zawieszając swój czerwony wzrok na źródle dźwięku. Twilight widząc kolor oczu zrozumiała dokładnie powagę sytuacji. - Wiej! - krzyknęła po czym zerwała się do cwału, pobiegła w stronę przeciwną do położenia stwora i tym samym przez przypadek w stronę ich celu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Marzec 21, 2013 Share Napisano Marzec 21, 2013 -Uciekaj! Zajmę się nim. Po czym wysłał silny magiczny strumień w stronę stwora, który rażony promieniem kwiknął z bólu, po czym zniknął w zaroślach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Marzec 22, 2013 Autor Share Napisano Marzec 22, 2013 Zniknięcie w krzakach było tylko ciszą przed burzą, stwór po cichu zaszedł Silver Shield od tyłu i rzucił się na niego, lądując na grzbiecie, wbijając się pazurami i celując wzrokiem w oczy alicorna. Twilight obejrzała się i przerażona widokiem krzyknęła. - Silver Shield! Zamknij oczy! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Marzec 22, 2013 Share Napisano Marzec 22, 2013 Ten nie zamierzał ustąpić. zamknął oczy, po czym uaktywnił pole siłowe, które odrzuciło potwora. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Marzec 23, 2013 Autor Share Napisano Marzec 23, 2013 Nie zraziło to bestii, która uderzyła w drzewo po czym zaczęła powoli i niewyobrażalnie cicho okrążać Silver Shielda, czekając na najlepszy moment na kolejną próbę ataku. - Silver Shield, uważaj on... - nie dokończyła przez stwora który nagle spojrzał się na nią i ona na niego, słychać było dźwięk jakby uderzających o siebie kamieni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts