Nightmare Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 Purple Carl przechadzał się po Ponyville, razem z Ralts. Kierował się do biblioteki. Co chwila przystawał, aby przyjrzeć się pokemonom. Na końcu ulicy zobaczył dom w drzewie. Na szyldzie była namalowana książka. Kiedy dotarł przed drzwi zauważył jakiś ruch w krzaku obok. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutt Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 "A więc to musi być biblioteka" - pomyślałem. Chciałem wejść do środka, jednak usłyszawszy ruch w krzaku postanowiłem zobaczyć co się w nim chowa. ------------------------- Jee, wreszcie gra. Mam nadzieję, że będziemy się dobrze bawić Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 31, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 31, 2012 Też Kiedy odgarnąłeś gałęzie zobaczyłeś małego, żółto-pomarańczowego pokemona z trąbą. - Drowzee! Chodź! - ktoś krzyknął na pokemona z domku. Krągły maluch bez dotykania klamki, otworzył drzwi i wszedł do biblioteki. Zamknął za sobą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutt Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 "Z tego co pamiętam, Drowzee to również pokemon psychiczny. A jeśli ktoś go zawołał, to na pewno coś o nim wie". Uśmiechnąłem się lekko, po czym zapukałem w drzwi i wszedłem do biblioteki. Rozglądałem się po pomieszczeniu i zawołałem: - Dzień Dobry. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 31, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 31, 2012 (Pozwolisz, że włożę inne postacie?) Ze schodów schodziła właśnie żółta pegazica o zielonej grzywie. Za nią leciał Chatot. - Czym mogę ci służyć? Nazywam się FantasticBook, możesz mówić mi Fantasy. - Klacz spojrzała na Chatota i zagwizdała. Pokemon posłusznie poleciał na górę i przyniósł stamtąd rejestr wypożyczonych książek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutt Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 Nie mam nic przeciwko. ----------------------------------------------------------------- - Witaj Fantasy. Chciałbym się zapytać, czy znajdę tu coś o psychicznych pokemonach. Rozejrzałem się też wokoło szukając Drowzee, którego widziałem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 31, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 31, 2012 - Ivysaur, psychiczne typy! - Krzyknęła na schowek pod schodami. Wylazł z niego mały zielony pokemon z kwiatem na grzbiecie i zaczął łazić po półkach i szukać książki. Pegazica uśmiechnęła się do ciebie i ponownie zagwizdała, tylko o ton wyżej. Ze schowka wyszedł średniego wzrostu pokemon o ciemnopomarańczowej sierści i dwóch brązowych pasach na grzbiecie. Uszy rozdwajały się w połowie, a na czarnym, cienkim ogonie, zakończonym żółtą błyskawicą balansowała taca z ciasteczkami, czajnikiem i filiżankami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutt Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 "Wow, jest dobra." - Nieźle sobie z nimi radzisz. - powiedziałem uśmiechając się. - Długo się już nimi zajmujesz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 31, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 31, 2012 - Odkąd dostałam Pikachu na urodziny. Tymczasem pomarańczowy pokemon postawił na stoliku ciasteczka i herbatę. Ralts zeszła z twojego grzbietu i usiadła na jednej z poduszek okalających stół. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutt Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 Pokiwałem głową, a następnie zapytałem: - A co z książkami, znajdzie się jakaś? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 31, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 31, 2012 - Ivysaur szuka. Osobiście nauczyłam go czytać, więc długo to nie zajmie. No proszę! - Odwraca się do pokemona, który dzikimi pnączami trzymał książkę pt. "Psychiczne typy Pokemonów". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutt Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 - Nauczyłaś czytać Pokemona? Nieźle... - powiedziałem, po czym chwyciłem książkę. Nagle wpadł mi do głowy pewien pomysł. - Słuchaj, mógłbym zostawić tutaj swoją Ralts na jakiś czas? Wydaje mi się, że nie powinnaś mieć z nią problemów. Ja w tym czasie postarałbym się przestudiować tę książkę, zgoda? - zapytałem, mając nadzieję że się zgodzi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 31, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 31, 2012 - Jeśli Ralts się zgodzi. Mały pokemon wziął ciasteczko i podbiegł do ciebie. Usiadł na ziemi i powoli gryzł ciastko. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutt Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 - Słuchaj Ralts, mogłabyś zostać tutaj z tą panią przez jakiś czas? Jest bardzo mądra i z pewnością będzie dla Ciebie bardzo miła. To jak? - zapytałem Pokemona uśmiechając się. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 31, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 31, 2012 Maluch spojrzał na ciebie i poczłapał do pegazicy. Fantasy zagwizdała na pokemony. Chatot spojrzał na książkę i wpisał ją do rejestru. Wszystkie wyszły z pomieszczenia szybko i nie zostawiły żadnych śladów, prócz herbaty i ciastek. Raichu przytulił Ralts i zaprowadził malutkimi drzwiami na zewnątrz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutt Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 "Powinno być dobrze." Wziąłem książkę i schowałem ją do juk. - Słuchaj Fantasy, mam nadzieję że to nie jest dla Ciebie duży problem. Postaram Ci się to jakoś później wynagrodzić, a teraz żegnaj - uśmiechnąłem się do klaczy i skierowałem się w stronę drzwi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 31, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 31, 2012 - Jak się ma w domu jakieś dwadzieścia pokemonów, to da się radę z 21 - powiedziała, uśmiechnęła się i stuknęła kopytkiem w podłogę kilka razy. Do pomieszczenia weszła Clefairy, ustawiła na podłodze miskę z karmą i co chwila wracała do kuchni po nowe miski. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutt Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 Uśmiechnąłem się, wyszedłem z biblioteki i kierowałem się w stronę domu. Chciałem jak najszybciej przeczytać książkę, którą właśnie wypożyczyłem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 31, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 31, 2012 Wychodząc zauważyłeś jak Ralts bawi się w ogrodzie. Było tam mnóstwo pokemonów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutt Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 Byłem pewien że Ralts jest w dobrych rękach i nie martwiłem się o nią. Pobiegłem drogą kierując się do swojego domu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 31, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 31, 2012 Dotarcie do domu zajęło ci krócej niż do biblioteki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutt Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 Zamknąłem drzwi, usiadłem przy stole i zacząłem czytać wypożyczoną książkę. Chciałem ją przeczytać do końca tego dnia, abym mógł jeszcze dziś odebrać Ralts. Jednak, gdybym się nie wyrobił, daję sobie czas maksymalnie do ranka jutrzejszego dnia. Wiedziałem, że teraz najbliższe godziny będą fascynujące, ponieważ byłem bardzo podekscytowany z faktu zdobyciu nowej wiedzy, szczególnie o pokemonach psychicznych. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 31, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 31, 2012 Niestety, przeczytałeś, że telepatia z pokemonami jest możliwa, ale okropnie trudna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutt Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 Tylko tyle? xD, Cała gruba książka i tylko tyle? xD ----------------------------------------------------- Troszkę się zasmuciłem tym faktem, jednak postanowiłem czytać dalej. Nie tylko o telepatii, ale także o innych ciekawych rzeczach związanych z pokemonami psychicznymi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 31, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 31, 2012 To dopiero początek Zanim zdążyłeś przeczytać drugi rozdział poczułeś, że od dawna nic nie jadłeś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts