Po prostu Tomek Napisano Luty 24, 2013 Share Napisano Luty 24, 2013 Żeby zabić czas, usiadł na ławce i głębiej wczytał się w książkę o Podmieńcach. Jak dotąd przejrzał ją tylko pobieżnie. "Jeśli zamierzam uratować Golden Dust'a nie mogę latać jak opętany bez żadnej wiedzy. Zatem najpierw Celestia, a potem się zobaczy" pomyślał rozglądając się jeszcze po stacji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Luty 25, 2013 Autor Share Napisano Luty 25, 2013 W książce było tylko trochę o kokonie, trochę o Chrysalis.. Ale wszystko w niewielkich ilościach. Książka była cieniutka. Niedaleko było stanowisko do pisania listów. Wystarczyło napisać wiadomość na pergaminie, zwinąć i dać małemu gołębiowi pocztowemu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Luty 25, 2013 Share Napisano Luty 25, 2013 Grim naskrobał krótką notkę i wręczył gołębiowi. Stało tam: Jadę do Canterlot uprzedzić Celestię. Potem do Changei. Może mnie trochę nie być, niech ktoś zaopiekuje się domem. Grim Cognizance. List zaadresował do sołtysa i powoli podążył na peron. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Luty 25, 2013 Autor Share Napisano Luty 25, 2013 - Proszę wsiadać! - rozległ się dźwięk konduktora. Gołąb odleciał w stronę ratusza, a do pociągu zaczęły napływać kucyki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Luty 25, 2013 Share Napisano Luty 25, 2013 Wszedł do pociągu, zajął miejsce przy oknie by obserwować okolicę. Peron znał, więc na razie przypatrywał się nowo przybyłym. Juki złożył obok siebie. Żeby sobie ulżyć odwinął łańcuch i zwinięty ułożył koło nich. Z powrotem zapakował książkę o Podmieńcach i spokojnie usiadł na krześle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Luty 26, 2013 Autor Share Napisano Luty 26, 2013 Do pociągu wsiadły dwie zakapturzone postaci. Szeptem rozmawiały w kącie wagonu. Przyszedł konduktor i zaczął sprawdzać bilety. Po pewnym czasie doszedł do ciebie. - Bilecik do kontroli. - uśmiechnął się przyjaźnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Luty 26, 2013 Share Napisano Luty 26, 2013 Grim przypatrzył się uważnie postaciom. "Po co nosi się kaptur w pociągu? Przecież jest ciepło" pomyślał. Z zadumy wyrwał go głos konduktora. Podał bilet. - Panie konduktorze, kto to jest? - szeptem spytał nie zdradzając w najmniejszym stopniu, że rozmowa dotyczy tajemniczych pasażerów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Luty 27, 2013 Autor Share Napisano Luty 27, 2013 - Pasażerowie - odparł wesoły konduktor i poszedł dalej, uprzednio kasując jego bilet i mu podając. Zakapturzone postacie podały bilety. Gdy jedna z nich to robiła, lekko osunął się rękaw płaszcza. Odsłoniło to kawałek dziurawego kopyta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Luty 27, 2013 Share Napisano Luty 27, 2013 "Wesoły i rozkojarzony. Ciekawe czy puściłby gapowicza." Jedno spojrzenie przywołało Grima do porządku. Powoli przysunął nieco bliżej łańcuch. Rozpoczął intensywne, choć dyskretne, wpatrywanie się w przybyszów. "Pewności nie mam, jeszcze poczekam. Poobserwuję to się dowiem." Żeby nie zwrócić na siebie uwagi spożył suchara. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Luty 27, 2013 Autor Share Napisano Luty 27, 2013 Postacie szeptały między sobą. Jedna wyjęła spod płaszcza butelkę z różowym, fosforyzującym płynem. Obu przybyszów wzięło po łyku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Luty 27, 2013 Share Napisano Luty 27, 2013 "Narkotyki? Jakiś nowy alkohol? Wiem co zrobię. To ryzykowne, ale inaczej nic się nie dowiem". Postanowił udać wycieczkę do toalety i jakby mimochodem przeszedł tuż obok tajemniczej dwójki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Luty 27, 2013 Autor Share Napisano Luty 27, 2013 Napój miał urzekający zapach róży, a postacie pijąc go, starały się nie wylać ani kropli. Jednak, kiedy jeden niechcący wylał troszeczkę, zamiast spaść na podłogę, kropelka rozwiała się jak mgła. Drugi skarcił go w jakimś tajemniczym języku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Luty 27, 2013 Share Napisano Luty 27, 2013 "Chleją perfumy? Gdzie tam. Konkluzja: dziurawe, gadają jak potłuczone, piją jakieś różowe świństwa. Nie ma co się łudzić, Podmieńce. Może coś wiedzą. Sprawdźmy". Po dokonaniu tego ciągu myślowego Grim Cognizance dosiadł się do gości. - Witajcie, jakoś nigdy was w okolicy nie widziałem. Kto wy? - zagadał z udawaną wesołością. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Luty 28, 2013 Autor Share Napisano Luty 28, 2013 Jedna z postaci wydała coś w rodzaju syknięcia. Oberwała za to w łeb od drugiej. Pierwsza odchrząknęła. - Co ci do tego? - zapytała chrapliwym głosem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 - A tak, pytam. Jeżeli przeszkadzam, to mogę sobie iść. Po prostu lubię nawiązywać nowe znajomości, a z obcymi jakoś łatwiej się dogadać. - szeroko się uśmiechnął. "Mogą mnie i odpędzić, pewność już mam. Teraz tylko dojechać bez problemów." pomyślał, rzucając okiem na swój plecak. Nie było widać, ale za nim był łańcuch. W razie czego skoczyć, machnąć i dwie sprawy z głowy. - Może czegoś treściwego byście zjedli? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Luty 28, 2013 Autor Share Napisano Luty 28, 2013 - Nie, idź sobie, kurduplu. - pierwsza postać miała wyraźne problemy z mową equestriańską. Dla ukrycia tego pociągneła z butelki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 - A zatem nie narzucam się już dłużej. - kiedy tylko Grim odwrócił się tyłem do Podmieńców twarz wykrzywił mu grymas gniewu. "Spokojnie, zbyt wczesna reakcja wszystko zepsuje. Na razie tylko obserwować." z tymi myślami udał się na swoje miejsce. Na pewno nadarzą się nowe okazje. Wtedy już "porozmawiają" inaczej. Na potwierdzenie delikatnie poruszył łańcuchem. Uspokoiło go to. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Luty 28, 2013 Autor Share Napisano Luty 28, 2013 Postacie szeptały w kącie przez resztę podróży. Ich język przypominał trochę syczenie węża na pierwszym planie wymieszane z innymi dźwiękami. Po kilku godzinach jazdy pociąg dojechał do Canterlot. Postacie nie ruszyły się z miejsc, a kilka kucyków wysiadło z wagonu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 "Jasna cholera. Tego brakowało. Oni pojadą w siną dal, być może uwożąc informacje o Golden Duście. A ja powiedziałem, ze ostrzegę Celestię. Żeby to Discord porwał!" Mrucząc pod nosem siarczyste klątwy, Grim spakował się i opuścił pociąg. Łańcuch też zapakował. Na odchodnym obdarzył Podmieńce nienawistnym spojrzeniem. "Jeszcze was dopadnę." pomyślał wychodząc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Luty 28, 2013 Autor Share Napisano Luty 28, 2013 Podmieńce nie zwróciły na niego uwagi, tylko wzięły łyka z kolejnej butelki. Na peronie było mało kucyków. Z daleka widziałeś zamek Canterlot. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 Grim owinął łańcuch jak wcześniej, wokół pasa. Potem założył juki i doprowadził się do porządku. Potruchtał w stronę zamku, obserwując otoczenie. Nigdy tu nie był, więc wrodzona ciekawość go zżerała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Luty 28, 2013 Autor Share Napisano Luty 28, 2013 Dookoła były różne sklepy, a okoliczne kucyki unosiły wysoko głowę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 1, 2013 Share Napisano Marzec 1, 2013 "Oho, arystokracja! Oby nie było ciężko..." Grim postanowił udać się do zamku dłuższą drogą. Przepych miasta zrobił na nim wrażenie i chciał obejrzeć jak najwięcej zanim wróci do swoich obowiązków. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 1, 2013 Autor Share Napisano Marzec 1, 2013 Budynki były pięknie dekorowane i strasznie duże. W jednym zaułku zobaczyłeś coś wzrostu źrebaka. Kuliło się obok śmietnika. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 1, 2013 Share Napisano Marzec 1, 2013 (jak dobrze pamiętam miało być trzecią osobą, ale mnie tam wszystko jedno) Podszedłem do tego czegoś i wyciągnąłem na światło dnia. - A ty kto? - zapytałem ponuro. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts