Violet Star Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 fakt piosenka powinna mieć szybkie tępo (ale nie za szybkie ) ale może oprócz tego powinna być wolniejsza np. w refrenie szybka a w zwrotkach wolniejsza? Co wy na to? Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 fakt piosenka powinna mieć szybkie tępo (ale nie za szybkie ) ale może oprócz tego powinna być wolniejsza np. w refrenie szybka a w zwrotkach wolniejsza? Co wy na to? Cóż moge powiedzieć Widzę że się znacie na tworzeniu muzyki I znowu jestem na tak :> Link do komentarza
Piter2224 Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 powinna mieć elementy szybsze i wolniejsze tak jak przeciąganie słów lub zdań. Zwrotki wolniejsze refren szybszy Link do komentarza
Ihnes Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 No, ja też się zgodzę. Pewne fragmenty wymagają wolniejszego tempa, ale z kolei niektóre szybszego. To samo wiąże się ze śpiewaniem. Cały tekst ,moim zdaniem, nie powinien być zawarty tylko w tych wolniejszych momentach. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 No' date=' ja też się zgodzę. Pewne fragmenty wymagają wolniejszego tempa, ale z kolei niektóre szybszego. To samo wiąże się ze śpiewaniem. Cały tekst ,moim zdaniem, nie powinien być zawarty tylko w tych wolniejszych momentach.[/quote'] Tak jak w Winter Wrap up . Im ta piosenka wyszła całkiem nieźle . Link do komentarza
Violet Star Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 No, ja też się zgodzę. Pewne fragmenty wymagają wolniejszego tempa, ale z kolei niektóre szybszego. To samo wiąże się ze śpiewaniem. Cały tekst ,moim zdaniem, nie powinien być zawarty tylko w tych wolniejszych momentach. Właśnie o to mi chodziło Widzę, że wszyscy mnie dobrze rozumieją Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Dalej Melly , czekamy na następne zagadnienie co do piosenki Link do komentarza
Mellie Napisano Marzec 14, 2013 Autor Share Napisano Marzec 14, 2013 Jestem już! :3 Czyli zmienna w tempie piosenka o wiośnie dla bronies i pegasis z Polski :3 A teraz gatunek muzyczny! Wybieramy teraz jego i uzasadniamy dlaczego. Pop, rock, hip-hop, rap, macie tyle gatunków! Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Jak dla mnie to coś w stylu pop , mogą być pomieszane gatunki muzyczne np wstawki rockowe lub hip hopowe. Pop to taki pocieszny styl. Rock na rozruszanie . Hip Hop po prostu jest fajny i zasługuje na szacunek jak inne gatunki . Ważne żeby piosenka była wesoła , śmieszna i zgadzała się z tematem Link do komentarza
Mellie Napisano Marzec 15, 2013 Autor Share Napisano Marzec 15, 2013 Hej... Czemu nie odpowiadacie...? Chyba nie chcecie, żeby nasza Pinkie była smutna... : Link do komentarza
DiscorsBass Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 Pinkamena ma rację, można to zaaranżować w pop-rockowym klimacie z elementami hip-hopu! ^^ Wyjdzie z tego chyba taki lekki rapcore, ale już trudno, może nawet wstawi się jakieś cięższe akcenty x) Link do komentarza
Mellie Napisano Marzec 19, 2013 Autor Share Napisano Marzec 19, 2013 No dobrze... Mamy już gatunek muzyczny... Kto będzie śpiewał piosenkę? ^^ Link do komentarza
Flash_Storm Napisano Marzec 19, 2013 Share Napisano Marzec 19, 2013 Pinkie, oczywiście. Ale dobrze byłoby usłyszeć też całą Mane6 np. w refrenach Mane6, a we zwrotkach Pinkie (Lub na odwrót) :3 Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 20, 2013 Share Napisano Marzec 20, 2013 Pinkie, oczywiście. Ale dobrze byłoby usłyszeć też całą Mane6 np. w refrenach Mane6, a we zwrotkach Pinkie (Lub na odwrót) :3 Good Idea Link do komentarza
Anathiela Napisano Marzec 20, 2013 Share Napisano Marzec 20, 2013 Właśnie dobry pomysł, Pinkie powinna śpiewać zwrotki a cała ekipa refren. Lub na przykład, śpiewa Appljack śpiewa dwie pierwsze linijki a następne dwie Pinkie, potem wszyscy razem refren. Link do komentarza
Piter2224 Napisano Marzec 21, 2013 Share Napisano Marzec 21, 2013 ja sądze że najlepszym rozwiązaniem było byto iż każdą zwrotkę śpiewała by inna postać z Mane6 a refren razem jak to było w Winter Wrap Up . Link do komentarza
DiscorsBass Napisano Marzec 21, 2013 Share Napisano Marzec 21, 2013 Hah, nie za dużo podobieństw z Winter Wrap Up już? ^^ Link do komentarza
Anathiela Napisano Marzec 23, 2013 Share Napisano Marzec 23, 2013 Więc jak uważacie, co będzie leprze? Jedna zwrotka podzielona na dwa kucyki i refren wspólny? Czy Zwrotki śpiewa Pinkie a refren wszyscy wspólnie? Link do komentarza
Pisklakozaur Napisano Marzec 23, 2013 Share Napisano Marzec 23, 2013 Uważam, że powinniśmy ułożyć ładny, Hardkorowy, Wyjechany w KOSMOS tekścik I spróbować dobrać postacie do zwrotek. Pomysł, żeby podzielić zwrotki jest dobry! Każdy kucyk może śpiewać, nawet po jednym, dobranym do niego zdaniu Refreny będą śpiewane przez wszystkie kucyki, gdy będą one wywierały większe znaczenie dla piosenki! Dlatego utwór może być ''pomieszany'' lub podzielony na kwestie, w zależności od ''mocy'' albo znaczenia tekstu, co nie? Przecież Pinkie raczej nie będzie śpiewała o zbieraniu jabłek! Pozdrowienia znad morza!! Link do komentarza
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Marzec 23, 2013 Share Napisano Marzec 23, 2013 Up, świetny pomysł. Moim zdaniem Pinkie na przykład może zacząć śpiewać, refren wszystkie kucyki razem, potem jakiś inny itp. Fajnie by to wyszło. No i tyle z mej strony jak na razie ^^. Link do komentarza
Anathiela Napisano Marzec 23, 2013 Share Napisano Marzec 23, 2013 Uważam, że powinniśmy ułożyć ładny, Hardkorowy, Wyjechany w KOSMOS tekścik I spróbować dobrać postacie do zwrotek. Pomysł, żeby podzielić zwrotki jest dobry! Każdy kucyk może śpiewać, nawet po jednym, dobranym do niego zdaniu Refreny będą śpiewane przez wszystkie kucyki, gdy będą one wywierały większe znaczenie dla piosenki! Dlatego utwór może być ''pomieszany'' lub podzielony na kwestie, w zależności od ''mocy'' albo znaczenia tekstu, co nie? Przecież Pinkie raczej nie będzie śpiewała o zbieraniu jabłek! Pozdrowienia znad morza!! Właśnie ja jestem za... Link do komentarza
Mellie Napisano Marzec 23, 2013 Autor Share Napisano Marzec 23, 2013 No dobrze, więc ułóżmy ten tekścik! Każdy dodaje od siebie wers. ^^ Będą 4 zwrotki i refren. Każda zwrotka składa się z 4 wersów... Refren też Potem, po skończeniu tekstu przydzielimy poszczególne rzeczy do wokalistów! No więc zacznę: W Polsce zima się skończyła, Link do komentarza
Anathiela Napisano Marzec 23, 2013 Share Napisano Marzec 23, 2013 Świergot ptaków się już słyszy, Link do komentarza
Pisklakozaur Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 (edytowany) Piękna wiosna wnet przybywa, Może zamienimy to na tryb dokonany? Chyba bardziej rymuje się "przybyła", nie? ^^ ~DiscorsPS: Czyli rymy w piosence będą na krzyż Wymyśliłem melodię, która raczej będzie pasoować Edytowano Maj 10, 2013 przez DiscorsBass Link do komentarza
Anathiela Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Promienie słońca ziemię skrywają. Link do komentarza
Recommended Posts