Jake Napisano Marzec 21, 2013 Share Napisano Marzec 21, 2013 Jeśli jest taki temat to proszę mnie powiadomić. Oto Audiosurf. Rodzaj gry - Muzyka/Zręcznościowa Opis: Audiosurf – zręcznościowa gra logiczno-muzyczna stworzona przez studio Invisible Handlebar, firmę założoną przez Dylana Fitterera[4]. Gracz ma na celu pokonanie torów, składających się z kilku pasów, które naśladują wizualnie muzykę wybraną przez niego. Przeskakując pomiędzy pasami musi zbierać po drodze kolorowe bloki, które pojawiają się zgodnie z rytmem muzyki i omijać szare. Recenzja: Audiosurf jest grą autorstwa tylko jednej osoby, niezależnego developera - Dylana Fitterera. Sam twórca zaklasyfikował ją jako „music-adapting puzzle racer”, co rozumieć należy jako „gra logiczno-wyścigowa dopasowująca się do muzyki”. Esencją tego tytułu jest podróż, jedną z 14 dostępnych do wyboru postaci, wijącą się trasą, której kształt i kolorystyka zależy od grającej w tle muzyki. Gracz otrzymuje punkty grupując wedle koloru napotkane klocki. Otrzymane wyniki trafiają później do internetowego rankingu, gdzie można je porównać z osiągnięciami innych fanów tej produkcji. Oprawa Audiosurf jest raczej umowna – kojarzy się z pełnoekranowymi wizualizacjami widma znanymi chociażby z WinAmpa. Nie jest to skojarzenie przypadkowe – gracz może bowiem załadować do gry swoje pliki muzyczne w takich formatach, jak: MP3, iTunes M4A, WMAs, CD i OGG. Audiosurf korzysta z dobrodziejstw technologii Steamworks, takich jak np. Steam Achievements (system zdobywania różnych osiągnięć). W 2007 roku jurorzy kalifornijskiej imprezy Independent Games Festival nagrodzili ją w następujących kategoriach: doskonałość w warstwie dźwiękowej oraz techniczna doskonałość. Ponadto otrzymała nagrodę im. Seumasa McNally’ego. Ocena (moja): 9/10 Wygląd (przykład) <> Ściągnąć stąd <> W tym temacie rozmawiamy o tej grze itd. Link do komentarza
Ganz Napisano Marzec 21, 2013 Share Napisano Marzec 21, 2013 Ciekawa i wciągająca, a zarazem bardzo prosta. Jestem zdecydowanie na tak dla tej gry, sprawia dużo frajdy. Nie chce mi się rozpisywać, bo i nie ma w sumie o czym - sama gra jest prosta, tak jak wcześniej napisałem - 8+/10 Link do komentarza
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Marzec 21, 2013 Share Napisano Marzec 21, 2013 Pogrywam, niezła gierka to jest. Nie jestem wymiataczem, ale od czasu do czasu pograć można. Z tym ma plus właśnie że gra się piosenki które masz na pc, jest to świetna sprawa moim zdaniem. Jakbym miał oceniać to 8/10 daję. Link do komentarza
ATIMKOS Napisano Marzec 21, 2013 Share Napisano Marzec 21, 2013 A to nie jest przypadkiem płatna gra? Na steam kosztuje ona 2,49€ Link do komentarza
Siper Napisano Marzec 21, 2013 Share Napisano Marzec 21, 2013 Jedna z moich ulubionych gier muzycznych, polecam przy utworach z dużym BPM (np. Drum 'n' Bass) Konto na Steamie gdyby ktoś chciał: http://steamcommunity.com/id/siper Link do komentarza
DeDanielosek Napisano Marzec 21, 2013 Share Napisano Marzec 21, 2013 Gra fajna, ale jak się widzi te klocki, a dokładnie ich kolor. Nie ma w tej grze jakiegoś wsparcia dla daltonistów czy coś albo jakiś wzór na ustawienie skina żeby klocki kolorowe były w jednym kolorze? Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Marzec 21, 2013 Share Napisano Marzec 21, 2013 Jako miłośnik muzyki trance uwielbiam Audiosurf. Szybkie utwory sprawdzają się idealnie. Gram w nią... od dnia premiery? Bardzo dobrą grą muzyczną, reprezentującą inny gatunek (strzelanka a la Space Invaders + Guitar Hero) jest Symphony (do kupienia na Steamie). Symphony- film testowy (mam słabego laptopa, stąd niskie ustawienia grafiki, obniżona o połowę jakość nagrywania we Frapsie) http://www.youtube.com/watch?v=kVdwCip32vE Link do komentarza
Wolf0507 Napisano Maj 5, 2013 Share Napisano Maj 5, 2013 Wygląda zajedwabiście, już zassysam ^^ Link do komentarza
Zegarmistrz Napisano Wrzesień 30, 2013 Share Napisano Wrzesień 30, 2013 Temat został zamknięty oraz przeniesiony do archiwum. Link do komentarza
Recommended Posts