Turoń Napisano Kwiecień 12, 2013 Share Napisano Kwiecień 12, 2013 Tak sobie oglądam w tej Japańskiej wersji i muszę powiedzieć, że wyszło naprawdę dobrze, nawet raczę się rzec, jeden z najlepszych dubbingów ^^ Link do komentarza
Applejack12 Napisano Kwiecień 12, 2013 Share Napisano Kwiecień 12, 2013 Przynajmniej ktoś tu oprócz mnie lubi to Link do komentarza
Kitsun Napisano Kwiecień 12, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 12, 2013 Co do ostatniego odcinka. Ja mogę się tylko przyczepić, że ten śmiech w Giggle at the Ghosties jest taki bez emocji wręcz creepy. [spoiler=To mi przypominają 3 pierwsze 'ha' Pinkie ] Tylko mi ten śmiech przypomina piszczącą zabawkę? Poza tym drobnym detalem to zdubbingowany od samego początku do końca bardzo mi się podobał. Link do komentarza
Śliwa Napisano Kwiecień 12, 2013 Share Napisano Kwiecień 12, 2013 Piosenka Pinkacza całkiem fajnie wyszła Link do komentarza
Applejack12 Napisano Kwiecień 16, 2013 Share Napisano Kwiecień 16, 2013 Wszedł kolejny ODC http://www.dailymotion.com/video/xz1jvo_mlp-tomodachi-wa-mahou-s01e03-raw-1080p#.UWzUQqLaQ2M jestem tak uradowany 10/10 i 2 piosenki Pinkie pie które też oceniam na 10/10 i na koniec w tym losowaniu była rainbow dash i kolejny obrazek w ED co będzie w następnym ODC. Link do komentarza
OttonandPooky Napisano Kwiecień 16, 2013 Share Napisano Kwiecień 16, 2013 Ze względu na to ,że osobiście już od małej dziewczynki (tiaaa te boskie czasy starych kultowych Kawaii z dodatkami płyt) uwielbiałam i uwielbiam do dzisiaj japońskie openingi\endingi i w ogóle piosenki Z niecierpliwością czekam na piosenki Link do komentarza
Paladyn Zanderson Napisano Kwiecień 16, 2013 Share Napisano Kwiecień 16, 2013 powiem tak Pinkie Pie nadal czaruje w japońskiej wersji chociaż 1 piosenkę odcinka oceniam raczej na 8/10 trochę mi coś nie pasowało, ale 2 jej piosenka już zasługuję na 10/10 plusik też się należy głosowi który znacznie się poprawił w stosunku do 1 i 2 odcinaka bo tam był jakiś taki odstający od reszty troszeczkę Link do komentarza
Zoameldar Napisano Kwiecień 16, 2013 Share Napisano Kwiecień 16, 2013 Ja tam lubię japońską wersję. Pomijając Applejack mają świetny dubbing (dat Twilight). Nie wiem jak tutaj, ale jak dla mnie dobry pretekst do obejrzenia całej serii jeszcze raz Link do komentarza
gurtos Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Do oryginału temu dubbingowi brakuje, ale i tak bije wszystkie inne. Szkoda, że powycinali część scen. No i w pierwszym odcinku Rarity ma zmieniony jeden dialog. Gdy Twilight przychodzi do niej po raz pierwszy, mówi "co za wspaniała grzywa". Link do komentarza
Maisha Napisano Kwiecień 29, 2013 Share Napisano Kwiecień 29, 2013 Jak ja nie cierpię Japońskiego. ;_; Jak oglądałam sam wstęp pomyślałam ,,KILL IT. KILL IT WITH FIRE.". Totalne dno, cieszę sie ze nie kucyki nie mają tych ,,mangowych" oczu, to bym nawet na nie nie spojrzała. Co do dubbingu: Twilight- Nawet znośny... Spike-Za bardzo dziewczęcy. Apple Jack- Jak stara babcia. RD- Jesus Christ... Rarity- Za bardzo ,,dramatyczny" Fluttershy- Może być. Pinkie Pie- Moje uszy.O_O Nie chciałabym być nieuprzejma, ale... Co w ,,dżapaniz" dubbingu jest takiego fascynującego? Jak dla mnie Japonia była, jest, i będzie dziwnym krajem, a od tego całego anime i mangi mi się niedobrze robi. Ja zawszę będę wierna oryginałom, zwłaszcza angielskim. Muszę teraz obejrzeć 20 odcinków po angielsku by mój stan psychiczny powrócił do normalnego stanu. Link do komentarza
Kitsun Napisano Kwiecień 29, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 29, 2013 Zrozumiałe jest to. Ja fascynuję się Japonią od kiedy tylko obejrzałem pierwszy odcinek dragon balla (i kilka filmów sztuk walki takich jak Mortal Kombat czy Kickbokser). Zacząłem od zafascynowania się karate, po czym odkryłem anime i jestem teraz kawaii itp. Dyskusja jest dyskusją, dlatego warto wysłuchać obydwu stron =3 Link do komentarza
Maisha Napisano Kwiecień 29, 2013 Share Napisano Kwiecień 29, 2013 Całkowicie cię rozumiem. Niektórzy twierdzą że jeżeli ktoś nie lubi tego co ty to musi być totalnym idiotą. :twilight9: Czasami lubię z innymi pogadać o Japonii i tamtejszej kulturze, lubię nawet kulturę japońską. Ale niestety, anime nie przypadło mi do gustu z wielu powodów. Link do komentarza
Frytka Napisano Maj 1, 2013 Share Napisano Maj 1, 2013 Dlaczego nikt jeszcze nie wstawił nowego odcinka? http://youtu.be/rUn_sMQttls I kolejny http://youtu.be/EkrOmCfUHEI Link do komentarza
Zoameldar Napisano Czerwiec 11, 2013 Share Napisano Czerwiec 11, 2013 Wyszedł chyba najbardziej wyczekiwany odcinek, a tu cisza. japońskie winter wrap up było można powiedzieć: na poziomie angielskiej wersji zastanawia mnie tylko, czy poszli na łatwiznę, czy stwierdzili, że nie dadzą rady odwzorować piosenki po japońsku i nie chcieli zwalić. Co jak co, ale w dubbingach są ekspertami Link do komentarza
Anathiela Napisano Czerwiec 12, 2013 Share Napisano Czerwiec 12, 2013 He filmiki już usunięte, prawa autorskie. Link do komentarza
kabhun Napisano Czerwiec 17, 2013 Share Napisano Czerwiec 17, 2013 Powiem tak - obejrzałem połowę epków i dałem spokój, bo szczęki mi nie urwało (a wszystkie zabawy w ucinanie scen na rzecz mocno słabego openingu były dla mnie nie do przyjęcia). Ale to, co właśnie obejrzałem totalnie ścięło mnie z nóg. I nie mogę się wyprostować ze śmiechu. Mesdames et messieurs... przedstawiam wam oficjalne japońskie "Winter Wrap Up": http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M-XSaANUstQ Tyle w kwestii najlepszego dubbingu, który miecie dotychczasowe. Link do komentarza
Recommended Posts