FrozenShade Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Witam, Mam na imię Kamil, od 10 lat zajmuje się programowaniem, głównie dla biznesu i przemysłu. Pracowałem i nadal pracuję jako programista, ale to według mnie trochę za mało - dlatego rozpocząłem własny projekt. Pomysł na grę narodził się jakieś dwa lata temu, kiedy z żoną klikaliśmy sobie w takiej dosyć znanej farmerskiej gierce. Sianie, zbieranie, handel.... Coś co wciąga i pozwala zabić czas. Aktualnie pracuję właśnie nad tego typu grą, po ponad pół roku pracy doszedłem do momentu, kiedy można się tym 'pochwalić' i jednocześnie potrzebna jest pomoc osób z zewnątrz. O co konkretnie chodzi? O zalogowanie się do gry i próbę grania. Ocenę tego co zostało aktualnie zrobione, wytknięcie błędów, próbę popsucia czegoś. Kilka(naście) minut dziennie Waszego cennego czasu. Ta gra jest czymś nowym, w takim sensie, że nie bazowałem na gotowych 'skryptach', silnikach i rozwiązaniach. Nie jest to żadna modyfikacja istniejącego kodu tylko coś co razem z małą grupą przyjaciół piszemy w sumie od zera. Na tym etapie brakuje jeszcze wielu elementów, część grafik to zwykłe szkice w ołówku lub paincie, ale ogólnie nadaje się to do prezentacji. Najważniejsze funkcje działają, podstawowe elementy są grywalne, w niektórych miejscach można zobaczyć jakiej jakości grafiką będziemy ostatecznie dysponować. Osoby zainteresowane pomocą w testach proszone są o odpowiedź w tym temacie lub o prywatną wiadomość na forum. Na chwilę obecą w testach bierze udział ok 60 osób. Pozdrawiam. Link to comment
Zegarmistrz Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 (edited) Poświęcić cenny Czas? Czemu nie, mam optymalny sprzęt do tego typu prób. W mieszkaniu posiadam PC z lepszych i gorszych zestawów, z różnymi konfiguracjami Java, Flash, Windows, różne karty graficzne i ogólnie parametry. Mogę sprawdzać czy wszystko działa na obu, zobaczyć czy różnica w sprzęcie odbija się na grywalności, sprawdzić na różnych przeglądarkach czy nie wywala czegoś. Akurat to dla mnie nie problem. Edit - w razie czego prosze o pisanie na gg, szybciej dojdzie niż tutaj xD Edited April 25, 2013 by Zegarmistrz Link to comment
atakujonc Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 z chęcią mogę zobaczyć co tam zrobiliście, oraz wam pomóc Link to comment
FrozenShade Posted April 25, 2013 Author Share Posted April 25, 2013 Wysyłam zaproszeina (login/hasło/adres) na PM. Wyślij mi wiadomość albo podaj jakis kontakt, bo widzę, że PMy masz zablokowane. Link to comment
Pisklakozaur Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Ja mogę pomóc, ale będę dopiero w niedzielę Link to comment
FrozenShade Posted April 26, 2013 Author Share Posted April 26, 2013 Ja tez moge pomoc rozwinac gre. Tylko gdzie ona jest? Wysyłam zaproszeina (login/hasło/adres) na PM. Wyślij mi wiadomość albo podaj jakis kontakt, bo widzę, że PMy masz zablokowane. Link to comment
Vinylowy-Smok Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 Z miłą chęcią przetestuję twoją grę^^ Hej! Też chce w nią zagrać! No moja OC też ma ochotę Link to comment
Fillerr Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Chętnie wypróbuję w wolnym czasie Link to comment
Adm1RED Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 A co mi tam też przetestuję Link to comment
FrozenShade Posted April 28, 2013 Author Share Posted April 28, 2013 Up + info: Po aktualizacji serwera dostępne jest nowe zadanie oraz system małych, codziennych zadań z nagrodami (handlarz Heniek). Pojawił się też nowy budynek produkcyjny. Zapraszam! Link to comment
FaithFire Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Też chciałbym przetestować. Link to comment
Guest Posted April 30, 2013 Share Posted April 30, 2013 też mogę reszta zależy od Ciebie Link to comment
Reguś Posted April 30, 2013 Share Posted April 30, 2013 Ja też bym chciał brac udział w "testach" Link to comment
Trahall Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Zgłaszam się albowiem dawniej lubiłem grać w tego typu gry Link to comment
FrozenShade Posted May 12, 2013 Author Share Posted May 12, 2013 Kilka screenów z gry: Ogólny widok: Zamówienie składane przez NPC: Opis terenu (z mapy): Było by więcej, ale nadal część grafik to szkice. Link to comment
Recommended Posts