FrozenShade Napisano Kwiecień 25, 2013 Share Napisano Kwiecień 25, 2013 Witam, Mam na imię Kamil, od 10 lat zajmuje się programowaniem, głównie dla biznesu i przemysłu. Pracowałem i nadal pracuję jako programista, ale to według mnie trochę za mało - dlatego rozpocząłem własny projekt. Pomysł na grę narodził się jakieś dwa lata temu, kiedy z żoną klikaliśmy sobie w takiej dosyć znanej farmerskiej gierce. Sianie, zbieranie, handel.... Coś co wciąga i pozwala zabić czas. Aktualnie pracuję właśnie nad tego typu grą, po ponad pół roku pracy doszedłem do momentu, kiedy można się tym 'pochwalić' i jednocześnie potrzebna jest pomoc osób z zewnątrz. O co konkretnie chodzi? O zalogowanie się do gry i próbę grania. Ocenę tego co zostało aktualnie zrobione, wytknięcie błędów, próbę popsucia czegoś. Kilka(naście) minut dziennie Waszego cennego czasu. Ta gra jest czymś nowym, w takim sensie, że nie bazowałem na gotowych 'skryptach', silnikach i rozwiązaniach. Nie jest to żadna modyfikacja istniejącego kodu tylko coś co razem z małą grupą przyjaciół piszemy w sumie od zera. Na tym etapie brakuje jeszcze wielu elementów, część grafik to zwykłe szkice w ołówku lub paincie, ale ogólnie nadaje się to do prezentacji. Najważniejsze funkcje działają, podstawowe elementy są grywalne, w niektórych miejscach można zobaczyć jakiej jakości grafiką będziemy ostatecznie dysponować. Osoby zainteresowane pomocą w testach proszone są o odpowiedź w tym temacie lub o prywatną wiadomość na forum. Na chwilę obecą w testach bierze udział ok 60 osób. Pozdrawiam. Link do komentarza
Zegarmistrz Napisano Kwiecień 25, 2013 Share Napisano Kwiecień 25, 2013 (edytowany) Poświęcić cenny Czas? Czemu nie, mam optymalny sprzęt do tego typu prób. W mieszkaniu posiadam PC z lepszych i gorszych zestawów, z różnymi konfiguracjami Java, Flash, Windows, różne karty graficzne i ogólnie parametry. Mogę sprawdzać czy wszystko działa na obu, zobaczyć czy różnica w sprzęcie odbija się na grywalności, sprawdzić na różnych przeglądarkach czy nie wywala czegoś. Akurat to dla mnie nie problem. Edit - w razie czego prosze o pisanie na gg, szybciej dojdzie niż tutaj xD Edytowano Kwiecień 25, 2013 przez Zegarmistrz Link do komentarza
atakujonc Napisano Kwiecień 25, 2013 Share Napisano Kwiecień 25, 2013 z chęcią mogę zobaczyć co tam zrobiliście, oraz wam pomóc Link do komentarza
FrozenShade Napisano Kwiecień 25, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 25, 2013 Wysyłam zaproszeina (login/hasło/adres) na PM. Wyślij mi wiadomość albo podaj jakis kontakt, bo widzę, że PMy masz zablokowane. Link do komentarza
Pisklakozaur Napisano Kwiecień 25, 2013 Share Napisano Kwiecień 25, 2013 Ja mogę pomóc, ale będę dopiero w niedzielę Link do komentarza
FrozenShade Napisano Kwiecień 26, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 26, 2013 Ja tez moge pomoc rozwinac gre. Tylko gdzie ona jest? Wysyłam zaproszeina (login/hasło/adres) na PM. Wyślij mi wiadomość albo podaj jakis kontakt, bo widzę, że PMy masz zablokowane. Link do komentarza
Vinylowy-Smok Napisano Kwiecień 26, 2013 Share Napisano Kwiecień 26, 2013 Z miłą chęcią przetestuję twoją grę^^ Hej! Też chce w nią zagrać! No moja OC też ma ochotę Link do komentarza
Fillerr Napisano Kwiecień 27, 2013 Share Napisano Kwiecień 27, 2013 Chętnie wypróbuję w wolnym czasie Link do komentarza
Angdey Napisano Kwiecień 27, 2013 Share Napisano Kwiecień 27, 2013 Też mogę wypróbować,a co? Link do komentarza
Adm1RED Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 A co mi tam też przetestuję Link do komentarza
FrozenShade Napisano Kwiecień 28, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 28, 2013 Up + info: Po aktualizacji serwera dostępne jest nowe zadanie oraz system małych, codziennych zadań z nagrodami (handlarz Heniek). Pojawił się też nowy budynek produkcyjny. Zapraszam! Link do komentarza
FaithFire Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 Też chciałbym przetestować. Link do komentarza
Gość Napisano Kwiecień 30, 2013 Share Napisano Kwiecień 30, 2013 też mogę reszta zależy od Ciebie Link do komentarza
Reguś Napisano Kwiecień 30, 2013 Share Napisano Kwiecień 30, 2013 Ja też bym chciał brac udział w "testach" Link do komentarza
BaniPunz Napisano Kwiecień 30, 2013 Share Napisano Kwiecień 30, 2013 Z miłą chęcią przetestuje Link do komentarza
Trahall Napisano Maj 1, 2013 Share Napisano Maj 1, 2013 Zgłaszam się albowiem dawniej lubiłem grać w tego typu gry Link do komentarza
Reguś Napisano Maj 1, 2013 Share Napisano Maj 1, 2013 yyyy hyba pomyliłeś posta z PW Link do komentarza
krysztal Napisano Maj 10, 2013 Share Napisano Maj 10, 2013 W sumie też z chęcią zerknę Link do komentarza
FrozenShade Napisano Maj 12, 2013 Autor Share Napisano Maj 12, 2013 Kilka screenów z gry: Ogólny widok: Zamówienie składane przez NPC: Opis terenu (z mapy): Było by więcej, ale nadal część grafik to szkice. Link do komentarza
FrozenShade Napisano Maj 23, 2013 Autor Share Napisano Maj 23, 2013 Up, nadal aktualne. Link do komentarza
Recommended Posts