Foley Napisano Kwiecień 26, 2013 Share Napisano Kwiecień 26, 2013 (edytowany) Cześć! Kiedyś już obiecywałem, że napiszę jakieś dłuższe gore A czy jest na to lepsza okazja niż własne urodziny? Do rzeczy: -Jak każdy mój FF ten także jest pisany przy użyciu telefonu, więc mogą się znaleźć błędy. A z korektorów nie korzystam -Prolog nie zawiera gore, ale MLN to odpowiednie miejsce dla tego opowiadania, zaufajcie mi -Po raz pierwszy nie umieściłem Rainbow Dash w roli głównej! Miłego czytania...? Mroczna Strona (Prolog + Rozdziały 1-16 + Epilog) Podziękowania oczywiście dla wszystkich czytelników, szczególnie dla Bester'a za szczegółowe opinie oraz pomoc Edytowano Kwiecień 8, 2018 przez Foley 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Kwiecień 26, 2013 Share Napisano Kwiecień 26, 2013 Ciekawie się zapowiada, spodobała mi się wizja Ponyville. Akcja dzieje się w odpowiednim tempie, idzie się wczuć. I mała prośba: Więcej opisów. Tak więc, czekam na więcej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Kwiecień 26, 2013 Share Napisano Kwiecień 26, 2013 Zgadzam się z przedmówcą, zdecydowanie kontynuuj. Świetnie czyta się w akompaniamencie KATa. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Kwiecień 29, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 29, 2013 Zapraszam do czytania i komentowania Rozdziału 1! Rozdział 2 pojawi się pewnie za tydzień, bo wyjeżdżam i nie będę miał dostępu do komputera. Ale postaram się przez ten czas pisać (na telefonie oczywiście) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Kwiecień 29, 2013 Share Napisano Kwiecień 29, 2013 A walnę se opinię: W spoilerze bo odwołuję się do tego co jest napisane, nie chcę psuć przyjemności czytania. Co mi się podobało: - Opisy pozabijanych kucy - good shit - Applejack jako grabarz, nie wiem czemu oczekiwałem tam Rarity - Konspira, alicorny pouciekały, mane się poukrywało i takie tam. - Twilicorn - Ciekawe to jest, ciekaw jestem gdzie nawiała Celestia, co stanie się dalej itp. Co polecam dopracować: - Daj więcej odczuć bohaterów, kiedy Twilight oglądała jak RD torturuje innego kucyka to tylko się popłakała? Wg. mnie to powinno ją zszokować, niemal złamać, - MOAR opisów, - Trochę całość rozciągnąć, coś za szybko się to dzieje jak dla mnie, wracałem parę razy kilka linijek wstecz, żeby ogarnąć sytuację. Nie umiem sprecyzować odczucia co do RD. Wyjdzie w praniu dalej. Tak więc, czekam na więcej i liczę na zaskakujący rozwój akcji Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlagueOverlord Napisano Kwiecień 29, 2013 Share Napisano Kwiecień 29, 2013 Bester skąd wiozłeś ten awatar bo jest fajny? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Kwiecień 29, 2013 Share Napisano Kwiecień 29, 2013 No, no zacne. Pisz dalej bo fajne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niebezpieczny ziemnioczg Napisano Maj 5, 2013 Share Napisano Maj 5, 2013 Epickie. Lecz mało opisów :( Zajiste xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 6, 2013 Share Napisano Maj 6, 2013 Zgadzam się z tym co bester miał w spoilerze, czekam na następny rozdział (I przyznam że też się spodziewałam Rarity lub Pinie ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Maj 7, 2013 Autor Share Napisano Maj 7, 2013 Rozdział 2! Z małym opóźnieniem (bo obiecałem, że będzie wczoraj), ale jest W tym FF piszę najdłuższe rozdziały, jakie kiedykolwiek robiłem sam No i miło mi będzie jeśli skomentujecie moje bazgrołki :cGfSS: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Maj 7, 2013 Share Napisano Maj 7, 2013 Nowy rozdział Czyżbym doczekał się więcej opisów? TAK! I tak ma być :cGfSS: + OPISY + Zachowanie RD jako dowódcy, wydaje mi się, że dokładnie tak by się zachowała + Opis walki: mi przypasował, wiem jak ciężko jest dynamicznie i składnie opisać jakąś bitwę, + Zaciekawiły mnie te mikstury, na PW porzucę Ci pewien pomysł który mi przyszedł do głowy +/- Twilight coś szybko się wcieliła do buntowników +/- Trochę, a właściwie to brak, większego opisu nowych postaci, warto trochę więcej o nich napisać, to dodaje trochę życia do opowiadania +/- Ja bym dopominał się trochę rozważań Twilight, przemyśleń, nie za dużo, ale tak trochę Ogólnie: Podoba mi się coraz bardziej W tym FF piszę najdłuższe rozdziały, jakie kiedykolwiek robiłem sam Może nie warto pisać za długich rozdziałów ? Ja sobie piszę rozdziały po 20-30 stron, to potem nikt tego nie czyta Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 7, 2013 Share Napisano Maj 7, 2013 Nice Ostatnie ostrzeżenie. Za następny post tego typu nie wnoszący nic do tematu, będę dawał warny. Czytaj regulamin.~Dolar84 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Maj 11, 2013 Share Napisano Maj 11, 2013 Nowy rozdział superowy. A kiedy można się spodziewać następnego ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Maj 12, 2013 Autor Share Napisano Maj 12, 2013 Postaram się jutro/pojutrze. Miło mi, że się spodobało Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Maj 14, 2013 Autor Share Napisano Maj 14, 2013 Mało czasu, brak weny, ale ostatecznie jest Rozdział 3! Na oko to jakieś 6-7 stron czcionką "dwunastką", więc taki sobie na długość. Ale mimo wszystko zapraszam do czytania i komentowania Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Maj 14, 2013 Share Napisano Maj 14, 2013 Robi się coraz ciekawiej, znacznie więcej akcji. Tak trzymać :cGfSS: + Niezła była scena pierwszego przesłuchania w tym rozdziale, ujmę jak wcześniej: good shit + Twilight coś kombinuje + Jej jeniec coś kombinuje + RD coś "proponuje" - krótko - mało opisów Czekam na więcej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Maj 19, 2013 Share Napisano Maj 19, 2013 Rozdział super, jak każdy oczywiście. Kiedy będzie następny ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Maj 21, 2013 Autor Share Napisano Maj 21, 2013 Rozdział 4, zapraszam do czytania. Wiem, krotki, ale jakoś nie było czasu ani weny :( Ale postanowiłem to zrekompensować i wyjaśnić parę rzeczy oraz (Uwaga! Chwila napięcia...) wstawiłem w "normalnej" jak Wy to nazywacie formie, a nie mojej zwykłej "Foley'owej" :cGfSS: Proszę też o jakieś komentarze czy się podobało, mile widziane jakiekolwiek wzmianki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Maj 21, 2013 Share Napisano Maj 21, 2013 Kilka rad, co do używania "normalnego" google drive: - Wyjustuj tekst - lepiej się czyta - Dodaj numery stron - nawet jak opowiadanie jest krótkie warto je wrzucać A teraz główna treść mojego posta: + Robi się coraz ciekawiej + OPISY Ładne na dzień dobry w rozdziale i jeszcze ładniejsze na papa + Trochę tajemnic -Jak chcesz źrebaka, to go sobie zrób!- podsumował. + White myślał tylko o jednym “A mogłem uciekać...” + "Było spierdalać chłopie, ulitowałeś się to masz, jeszcze gotowa ci jaja urżnąć..." Czekam na więcej, podobało się. Piszesz coraz lepiej :cGfSS: oby tak dalej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Maj 21, 2013 Autor Share Napisano Maj 21, 2013 Coraz lepiej? Super! Z opisami staram się jak mogę Miło, że element humorystyczny został dostrzeżony (tak, chodzi o "źrebaka") Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Maj 22, 2013 Share Napisano Maj 22, 2013 Super rozdział ! Akcja się ciekawie rozwija, czekam na następny ! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Maj 25, 2013 Autor Share Napisano Maj 25, 2013 Jednak wygodniej pisze mi się krótsze rozdziały. Tak więc prezentuję Rozdział 5! Po przeczytaniu: -Zaznaczam, że opowiadanie nie ma tagu Shipping, więc nie spodziewajcie się nic więcej -Zżera mnie ciekawość czy będzie komentarz typu "Urwałeś w najlepszym momencie" -Proszę o zostawienie jakiegoś komentarza :cGfSS: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Maj 25, 2013 Share Napisano Maj 25, 2013 I tak: - Nie, nie urwałeś w najlepszym momencie, UJEBAŁEŚ W NAJCIEKAWSZYM MOMENCIE ARGGGHHH! + Bardzo krwawe gore + Ale RD dostała łomot. "Urwie mu jaja" + Tortury: załaskoczę cię na śmierć Ale będzie kontynuacja urwanego wątku w nowym rozdziale? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Maj 25, 2013 Autor Share Napisano Maj 25, 2013 Wątpię, żebym kontunuował to urwane. To nie moja broszka :cGfSS: To chyba pierwszy mój ff w którym RD dostała taki łomot Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Maj 25, 2013 Share Napisano Maj 25, 2013 (edytowany) Wątpię, żebym kontunuował to urwane. To nie moja broszka Edytowano Maj 25, 2013 przez bester Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts