fallout152 Napisano Maj 15, 2013 Share Napisano Maj 15, 2013 Feministki dopatrują się ukrytego sensu w rogach kucyków... szkoda że nie we skrzydłach... Link do komentarza
Bezik Napisano Maj 15, 2013 Share Napisano Maj 15, 2013 Już to w jakiejś przeróbce polskiej słyszałem, zbliżenie na róg jednoroga i takim beznamiętnym, damskim głosem powiedziane SYMBOL FALLICZNY. Ludzie są dziwni Link do komentarza
Caduto Napisano Maj 15, 2013 Share Napisano Maj 15, 2013 Fallic symbol... Fallic symbol... To było w recenzji CR’a o kucykach z G4 dodał, że nad zbyt głęboko doszukiwano się tych wszystkich podtestów i zboczeń gdzieś na poziomie „Pięknego Umysłu”. Link do komentarza
SPIDIvonMARDER Napisano Maj 15, 2013 Share Napisano Maj 15, 2013 Rogi jednorożców to symbol falliczny? Coraz bardziej ta kreskówka mi się podoba! Link do komentarza
DiscorsBass Napisano Maj 15, 2013 Share Napisano Maj 15, 2013 Hahaha haha ha! MLP... homofobic... taa... bo wszystkie shippy to są hetero xDO rany, ale się uśmiałem... ech, czego ci ludzie się nie doszukają? .__. Końcówka też świetna! x) Link do komentarza
fallout152 Napisano Maj 15, 2013 Autor Share Napisano Maj 15, 2013 Jeśli czegoś nie przeoczyłem to w originale były tylko miłości hetero: -Cheerilee-Big Macintosh(ale po extazy) -Rarity-Fancypants(choć jego orientacji nie jestem pewien) -Rarity-Spike(to ktoś kiedyś fajnie przyrównał do podobnego związku na Shreku) -Cadance-Shining Armor Co do rasizmu też można by się czegoś dopatrzeć. Jedynym murzynem była Zecora, 99% kucyków nawet nie wiedziała co to zebra bo wszystkie były u siebie w "Afryce". Finał był taki że mane6 przekonało się do Zecory(bo musiały) ale reszta społeczności i tak jej nie zaakceptowała, pomijając odcinek ze świętem Nightmare Moon w którym i tak dziwactwo było pożądane. A gdy już się pokazały długo oczekiwane czarne kucyki były to podmieńce, od taka szarańcza która się mnoży na potęgę... I jeszcze piosenka "racist barn"... Link do komentarza
Violet Star Napisano Maj 15, 2013 Share Napisano Maj 15, 2013 fakt w MLP Zecora porównywana jest to murzyna. Da się zauważyć, że nie pokazuje się w Ponnyville tylko siedzi w lesie bojąc się krytyki. Jedynie mane6 było na tyle "orginalne" że zaakceptowali Zecorę. Dziwne jest to, że w odcinku o Dniu Święta Nightmare Moon Zecora normalnie przechadzała się ulicami miasteczka i zabawiała dzieci historią, na którą wszyscy czekali i wydawać by się mogło, że wszyscy akceptują Zecorę jako zebrę, a już w dni powszechne Zecora jest po prostu unikana. WHY? Link do komentarza
SPIDIvonMARDER Napisano Maj 15, 2013 Share Napisano Maj 15, 2013 Tak samo jak wszyscy akceptują murzynów w NBA, ale jak murzyn idzie ulicą, to ludzie się za nim oglądają Po prostu panuje pewien pogląd, że postacie niezwykłe w danym środowisko pasują do niezwykłych okazji. Z Zecorą jest tak samo... szczególnie, że jeden z głównych zarzutów wobec niej był związany z jej umaszczeniem - to jak z kolorem skóry. No i należy pamiętać, że pomiędzy Luną Odmienioną a Końską Plotką minęło trochę czasu, w czasie którego mane 6 próbowała pomóc Zecorze w znalezieniu akceptacji. Co do miłości, to mamy przecież seks też. Punpkin Cake i Pound Cake nie wzięli się znikąd, tak samo Rarity i Twilight, Diamon Tiara (tutaj lista wszystkich rodzin z serialu). Kiedyś był taki kwejk: zdjęcie Goofiego i jego syna i tekst TO JEST TEN MOMENT, KIEDY ZDAŁEŚ SOBIE SPRAWĘ, ŻE GOOFY UPRAWIAŁ SEKS! No chyba, że kucyki rozmnażają się magicznie, ale chyba nie... Miłości homoskesualnej nigdzie za bardzo nie widziałem, ale heteroseksualnej jest sporo. Przecież Dzień Serc i Podków na tym polegał. Link do komentarza
fallout152 Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 Ja się tam cieszę że nie ma żadnych dziwnych promocji w mlp(choć akurat z Zecorą to przegięli) a przy okazji bajkę można było pokazać w krajach arabskich. Link do komentarza
Bezik Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Kolejny dowód na to że mlp jest rasistowskie!!! xD Trzeba w miarę znać angielski i jak ktoś chce napisy (i tak tylko angielskie, ale łatwiej zrozumieć) to trzeba mieć włączone adnotacje. Link do komentarza
DiscorsBass Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 fallout152... to, że nie pojawiły się nigdzie w kanonie miłości homo, nie świadczy o homofobii .__. to tak jakby rzec, że będąc hetero jesteś homofobem, bo nie jesteś homo, zresztą większości kreskówek można by postawić podobny zarzut, miłości homo się nie pokazuje, albowiem to wywołałoby niepotrzebne kontrowersje, ale nie świadczy to nic a nic o homofobii .__. Rasizm? Kuce się Zecory boją nie dlatego, że jest czarna (a nie jest), tylko dlatego że jest odmieńcem! Toż to nie rasizm, a ksenofobia! Strach przed obcym i nieznanym, który tak swoją drogą zostaje na końcu odcinka wdeptany w ziemię i okazuje się, iż jest on nieuzasadniony... dość mądra lekcja jak dla mnie Racist Barn? Serio...? Chyba nikt nie bierze tego na poważnie, nie...? ;_; Link do komentarza
fallout152 Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 Ale mnie nie chodziło o to że brak homo to homofobia, musiałbym chyba od rana jeść szkło by dojść do takiego wniosku. Stwierdziłem tylko że oryginalne romanse są hetero a że to nie świadczy o homofobi to nawet nie chciało mi się dopisywać bo całkiem oczywiste. A co do fanowskich romansów to mimo wszystko nie chciałbym by wszystkie były hetero, Lyra i Bon Bon po prostu miażdżą(choć Lyra często się puszcza). Jeszcze co do rasizmu Twilight wyraźnie traktuje Zecorę jako czarnoskórą. Link do komentarza
Recommended Posts