Beton Napisano Grudzień 23, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 23, 2013 Sprawy serwera w żadnym wypadku nie olaliśmy, wręcz przeciwnie. W ostatnim czasie poświęcamy na serwer więcej czasu, niż powinniśmy, biorąc pod uwagę ilość innych spraw, które obecnie mamy na głowie. Prace nad serwerem są już na ukończeniu. Serwer planujemy otworzyć już w ten czwartek, 26 grudnia. Dzień wcześniej zamieścimy wszystkie informacje w pierwszym poście. W spoilerze zamieszczam pełną listę modów wchodzących w skład naszej paczki. Magia: Thaumcraft 4 Ars Magica Mystcraft Technologia: Buildcraft Railcraft Applied Energistics ComputerCraft + Open Peripherals & Immibis Peripherals Modular Force Field System Project: Red Stackalizer Thermal Expansion Steve’s Carts Inne: Mine Little Pony Trapcraft FurnitureMod BiblioCraft ChickenChunks CraftGuide EasyColoredGlass ExtrabiomesXL InventoryTweaks OptiFine TwilightForest Link do komentarza
eDastir Napisano Grudzień 24, 2013 Share Napisano Grudzień 24, 2013 Nareszcie lista modów Link do komentarza
Arpegius Napisano Grudzień 24, 2013 Share Napisano Grudzień 24, 2013 Prace nad serwerem są już na ukończeniu. Serwer planujemy otworzyć już w ten czwartek, 26 grudnia. Yay, będzie zabawa, właściwe to będzie jej za dużo patrząc po tych modach. Mam nadzieje że da się ogarnąć jakąś sensowną ekipę ;-F Szczególnie że od soboty mamy zajawkę w na MC. Link do komentarza
asie Napisano Grudzień 26, 2013 Share Napisano Grudzień 26, 2013 (edytowany) Magia: Thaumcraft 4 Ars Magica Mystcraft Technologia: Buildcraft Railcraft Applied Energistics ComputerCraft + Open Peripherals & Immibis Peripherals Modular Force Field System Project: Red Stackalizer Thermal Expansion Steve’s Carts Inne: Mine Little Pony Trapcraft FurnitureMod BiblioCraft ChickenChunks CraftGuide EasyColoredGlass ExtrabiomesXL InventoryTweaks OptiFine TwilightForest 1. Ars Magica jest modyfikacją średnio stabilną i czasami zbyt OP jak na serwer tego typu. 2. Modular Forcefield System - mam nadzieję, że v3. v2 jest złe. 3. Dlaczego CraftGuide zamiast Not Enough Items? Większość graczy przyzwyczajona jest do tego drugiego, obsługuje też więcej maszyn z modyfikacji. 4. OptiFine ma długą historię wieszania się z Thermal Expansionowymi interfejsami, tak tylko ostrzegam. (A propo, są między DerpCraftem a Fluttercraftem pewne koncepcje przyszłej współpracy. Tak tylko napominam.) Edytowano Grudzień 26, 2013 przez Kouta Sekiryou Link do komentarza
Arpegius Napisano Grudzień 26, 2013 Share Napisano Grudzień 26, 2013 (A propo, są między DerpCraftem a Fluttercraftem pewne koncepcje przyszłej współpracy. Tak tylko napominam.) Ah, nie wiem czy wam się uda, bo jakoś nie macie zacięcia. Coś nic nie słychać o derpcrafcie ;-D jak coś to siedzę na TSie i skypie. Link do komentarza
asie Napisano Grudzień 26, 2013 Share Napisano Grudzień 26, 2013 Ah, nie wiem czy wam się uda, bo jakoś nie macie zacięcia. Coś nic nie słychać o derpcrafcie ;-D jak coś to siedzę na TSie i skypie. Bzdura. Po prostu czekaliśmy na odpowiednie pomysły i motywację, i nie chcieliśmy też robić decyzji o FC5 pochopnie. Link do komentarza
Arpegius Napisano Grudzień 26, 2013 Share Napisano Grudzień 26, 2013 Bzdura. Po prostu czekaliśmy na odpowiednie pomysły i motywację, i nie chcieliśmy też robić decyzji o FC5 pochopnie. :-D miło słyszeć, to był taki żart, że się nie udzielacie tutaj na forum. Link do komentarza
asie Napisano Grudzień 26, 2013 Share Napisano Grudzień 26, 2013 :-D miło słyszeć, to był taki żart, że się nie udzielacie tutaj na forum Arpegiusie, nie chcielismy wzbudzac ekscytacji zbyt wczesnie, jako iz kolejny upadek bylby jeszcze gorszy, niz poprzedni dwa poprzednie trzy poprzednie Link do komentarza
Beton Napisano Grudzień 27, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 27, 2013 Przepraszamy za opóźnienia w otwarciu serwera. Wynikają one z winy hostingu, który uniemożliwia nam uruchomienie serwera na dłużej niż parę minut. Wysłaliśmy już w tej sprawie ticketa i obecnie czekamy na odpowiedź. Prace na serwerze są już zakończone, ruszamy jak tylko wyjaśni się sprawa z hostingiem. Link do komentarza
Marcinek Napisano Grudzień 28, 2013 Share Napisano Grudzień 28, 2013 Ja mam takie pytanie czy trzeba mieć konto premium do tego serwera? Bo jak co to będę musiał chyba 10 stycznia kupić bo nie mam innego wyjścia. Link do komentarza
Beton Napisano Grudzień 28, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 28, 2013 Nie trzeba mieć konta premium, żeby grać na naszym serwerze. Link do komentarza
Ciappo Napisano Grudzień 29, 2013 Share Napisano Grudzień 29, 2013 Kiedy serwer będzie włączony? Link do komentarza
Beton Napisano Grudzień 29, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 29, 2013 Obecnie czekamy na odpowiedź hostingu i na bieżąco testujemy stabilność serwera. Otworzymy go jak tylko okaże się, że jest stabilny, jednak obecnie ciężko powiedzieć kiedy dokładnie to nastąpi. Link do komentarza
Nightmare Napisano Grudzień 29, 2013 Share Napisano Grudzień 29, 2013 Będzie jakiś specjalny launcher czy coś? Link do komentarza
eDastir Napisano Grudzień 29, 2013 Share Napisano Grudzień 29, 2013 Będzie launcher na pewno Link do komentarza
Ciappo Napisano Grudzień 29, 2013 Share Napisano Grudzień 29, 2013 Jeszcze jedno pytanko: Czy zamiast craftbook może być NEI? Link do komentarza
eDastir Napisano Grudzień 30, 2013 Share Napisano Grudzień 30, 2013 CraftGuide mniej obciąża minecrafta, ale może uda mi się przekonać Betona żeby jednak w jakiś sposób dodał NEI. Link do komentarza
Nightmare Napisano Grudzień 30, 2013 Share Napisano Grudzień 30, 2013 Craft Guide. Szybciej się ładuje niż NEI, czytelny... nie trzeba wciskać R lub U, tylko G zamiast obu. Moim zdaniem (chyba tylko moim) powinien zostać. Link do komentarza
Arpegius Napisano Grudzień 30, 2013 Share Napisano Grudzień 30, 2013 CraftGuide mniej obciąża minecrafta, ale może uda mi się przekonać Betona żeby jednak w jakiś sposób dodał NEI. Raczaj będzie to trudne, jak z nim czoraj rozmawiałem. Mnie wydaje się że craftbook ma za mało recept, ale przynajmniej będzie trudniej, fajnie jak by w crafbooku można było ręcznie dopisywać crafty, oraz żeby był w formie ksiązki. W każdym razie server może ruszyć już dziś wieczór. Link do komentarza
Nightmare Napisano Grudzień 30, 2013 Share Napisano Grudzień 30, 2013 Craft guide jest w formie książki Link do komentarza
eDastir Napisano Grudzień 30, 2013 Share Napisano Grudzień 30, 2013 nie trzeba wciskać R lub U, tylko G zamiast obu Co masz na myśli? Przecież wystarczy że zmienisz na Crafting mode , masz to w opcjach. Wtedy też wystarczy tylko wyszukać i kliknąć. Do tego NEI jest przydatny ponieważ jest dużo opcji dla tych którzy robią np. mapy adventure... a tak w ogóle to nie wiem czy pamiętacie że w asie launcherze na FC była opcja wybrania czy chce się używać Nei czy CrafGuide i myślę że było by to najlepsze rozwiązanie. Każdy mógłby wybrać które woli, tyle że do NEI jeszcze musiałby być Nei addons (fajnie by było gdyby też był NEI plugins ). Link do komentarza
Nightmare Napisano Grudzień 30, 2013 Share Napisano Grudzień 30, 2013 ^^ Jestem, jak tak, za wyborem! Link do komentarza
Beton Napisano Grudzień 30, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 30, 2013 Będzie jakiś specjalny launcher czy coś? Oczywiście będzie launcher, korzystamy z Asielaunchera. Co do NEIa, to tworząc naszą paczkę modów staraliśmy się zwracać dużą uwagę na optymalność, dlatego NEI odpadł niemal natychmiast. Dobrym kompromisem pomiędzy wydajnością a funkcjonalnością okazał się CraftGuide, dlatego też wybraliśmy właśnie tego moda. Widzę jednak, że wielu graczy jest bardzo przyzwyczajonych do NEIa i raczej nie przestawią się na CraftGuide, dlatego nie mogę wykluczyć, że w przyszłości nie pojawi się opcja wyboru między GraftGuide a NEIem. Kolejna sprawa to start serwera. Obecnie serwer zachowuje się dużo bardziej stabilnie, niż jeszcze kilka dni temu. Co prawda zdarza mu się upaść, ale problem ten występuje już maksymalnie raz na kilka godzin. Występują też drobne lagi, jednak nie jest to już tak uciążliwe. Jeżeli w ciągu najbliższych godzin nic się nie pogorszy, to startujemy dziś wieczorem. Link do komentarza
StormStar1 Napisano Grudzień 30, 2013 Share Napisano Grudzień 30, 2013 No i jak się trzymie serwer? Da radę dziś wystartować? Link do komentarza
Arpegius Napisano Grudzień 31, 2013 Share Napisano Grudzień 31, 2013 (edytowany) Ha ha nie ogarnęli do końca serwera ;-D No cóż dzisiaj będzie sylwester więc nie będę nerdzić w minecrafta trudno. Po nowym roku też będzie ciężko. Edytowano Grudzień 31, 2013 przez Arpegius Link do komentarza
Recommended Posts