DerP Napisano Maj 12, 2012 Share Napisano Maj 12, 2012 No więc trochę klasyki Tu możecie napisać swoje ulubione utwory beatlesów i nie tylko ! Oczywiście zakładam ten temat z myślą że będzie tu ogólna dyskusja o zespole (oczywiście jeżeli będą zainteresowani). Więc ja zacznę. Moje ulubione utwory to: * All you need is love * Sgt. peppers lonely hearts club band *with a little help from my friends * Yellow submarine *Nowhere man * Twist n shout *Help *Here comes the sun *Mr. Moonlight *Get back * Let it be *Hey jude *Dig a Pony *Hey bulldog *Lucy in the sky with diamonds *Strawberry fields forever Aw jest ich jeszcze dużo ;D Co mi się w zespole najbardziej podoba? Głos Johna. Link do komentarza
Airlick Napisano Maj 12, 2012 Share Napisano Maj 12, 2012 Yellow Submarine to moja ulubiona piosenka Beatlesów. Cóż można o nich powiedzieć? Beatlesi to Beatlesi, legenda i tak dalej... Dobra, jest już najwyraźniej za późno i zbiera mi sie na offtopowanie, więc się zamknę. Ale post nabity! Link do komentarza
Vandal Napisano Maj 13, 2012 Share Napisano Maj 13, 2012 Jak dla mnie to zespól wszech czasów... Mimo, że sam dużo częściej słucham AC/DC, czy Led Zeppelin, nade wszystko, cenię ich twórczość. Posiadam niemal cały ich dorobek artystyczny. Oni nigdy się nie wypalili... Zawsze mieli genialne kompozycje i pomysł na samych siebie. Każdy od siebie wnosił coś do zespołu. Moje ulubione albumy? Bez dwóch zdań Abbey Road, Let It Be, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band i White Album. Osobiście od głosu Johna wolę Paula. Jakiś taki bardziej hard rockowy i szorstki. Link do komentarza
Silver Shield Napisano Maj 13, 2012 Share Napisano Maj 13, 2012 Yellow Submarine również mi się podoba. Pamiętam jak parę miesięcy temu w telewizji był film dokumentalny, o śmierci Johna Lennona Link do komentarza
Strawberry_Fields Napisano Maj 25, 2012 Share Napisano Maj 25, 2012 Cóż, ja nie potrafię wybrać, która piosenka jest najlepsza, bo słucham wszystkich. Ale urzekła mnie np. Ticket to ride, bo jest prosta i melodyjna. Ze wszystkich Beatlesów zawsze lubiłam Paula, bo był jak dla mnie najsłodszy ^^ Lubiłam tez jego głos, szczególnie w The night before. Inne piosenki które lubię słuchać to I saw her standing there, Here comes the sun, Free as a bird, Penny lane, Help, Another girl, You're gonna lose that girl, You've gonna hide your love away, Strawberry fields forever i wieeeeeeeeeeele innych Ogladał ktoś Across the universe? Link do komentarza
ThatIsSoSad Napisano Maj 25, 2012 Share Napisano Maj 25, 2012 O, jakaś pegasis - beatlemaniaczka:P Nie będę oryginalny, jeśli powiem, że Żóki to jeden z najważniejszych zespołów w historii - który uważam też za jedne z najlepszych, obok Bowiego pewnie najlepszy z przedpunkowych. Choć nie są moim numero uno w tej kwestii (nie jestem np. wielkim fanem A Hard Day's Night, tzn. płyty), to... no... co ja mam powiedzieć. Może to, że najbardziej ukochałem sobie White Album i Abbey Road. I chyba niewiele więcej. Link do komentarza
Arpegius Napisano Maj 26, 2012 Share Napisano Maj 26, 2012 Uwielbianym przeze mnie utworem zawsze było i będzie “Yesterday”. To jest jeden z takich utworów dla których warto brzdąkać sobie na gitarze. Link do komentarza
Strawberry_Fields Napisano Czerwiec 18, 2012 Share Napisano Czerwiec 18, 2012 No i temat się urwał a dzisiaj ważne święto: 70 urodziny (sir) Paula McCartneya Link do komentarza
Vandal Napisano Czerwiec 18, 2012 Share Napisano Czerwiec 18, 2012 Ej! Właśnie chciałem o tym napisać! Link do komentarza
Rainbow :3 Napisano Lipiec 5, 2012 Share Napisano Lipiec 5, 2012 Heh jestem fanką Beatelsów, a najlepsza piosenka to Yellow Submarine. No, ale takie życie młodej pegasis. Nawet do dobrej muzyki się nie można przyznać. W mojej szkole... Link do komentarza
Strawberry_Fields Napisano Lipiec 6, 2012 Share Napisano Lipiec 6, 2012 @Rainbow no cóż, pozostaje mi tylko strasznie tobie współczuć... to przykre, że większość ludzi woli słuchać nowoczesnego szitu i uważają, że "stara" muzyka jest zła ;( Link do komentarza
Delfinek Keola Napisano Lipiec 15, 2012 Share Napisano Lipiec 15, 2012 Ciężko wybrać najlepszy utwór DeBitelsów. Nie potrafiłbym wskazać jednego. Do moich ulubionych zaliczam Strawberry Fields Forever, Because i nieśmiertelne I Want You (She's So Heavy). Ciężko wybrać ich najlepszy utwór. Nie potrafiłbym wskazać jednego. Do moich ulubionych zaliczam Strawberry Fields Forever, Because i nieśmiertelne I Want You (She's So Heavy). Mam na tyle szczęścia, że u mnie w szkole ponad połowa osób słucha Beatlesów. Link do komentarza
DiscorsBass Napisano Wrzesień 22, 2012 Share Napisano Wrzesień 22, 2012 Co tu dużo mówić, lubię Beatlesów, a który z ich kawałków na moich listach aktualnie góruje można śledzić na bieżąco: http://www.lastfm.pl/user/JanKrakow171/library/music/The+Beatles?sortOrder=desc&sortBy=plays Zaś moje ulubione to: Yesterday, All My Loving i Let It Be, ale ciężko się zdecydować... Link do komentarza
pannamigotka Napisano Wrzesień 22, 2012 Share Napisano Wrzesień 22, 2012 Hey Jude ! Link do komentarza
Gość Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 Lekko odkopuję temat, ale jestem ślimakiem i jak zwykle się spóźniłem. :twilight9: Zacznę tak trochę od końca, czyli od najmniej lubianej płyty. A to miano nosi Yellow Submarine. Film jest super, piosenka tytułowa też (chociaż wolę Octopus's Garden), ale płyta, cóż... nie wyszła. Teraz powinienem wypisać swoje ulubione albumy czy coś, ale to dosyć trudne, bo prawie wszystkie lubię tak samo, jedne trochę mniej, jedne bardziej. Ale spróbuję. Więc: Miejsce 1. - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Lucy In The Sky With Diamonds wcale nie jest najlepszą piosenką z tego albumu, o. Being For The Benefit Of Mr. Kite! jest. Za organowy chaos. A Day In The Life też jest. Za orkiestrowy chaos pod koniec piosenki. Miejsce 2. - Magical Mystery Tour. Za I Am The Walrus. O ile w Club Band był chaos częściowy, to ta piosenka to jest chaos w 101%. Słowa nie mają sensu. Nie opowiada o niczym. Kompletnie niczym. Jakby Discord ją napisał. Miejsce 3. - cała reszta. Ja to jestem zdecydowany. Długo by wymieniać. White Album za misz-masz piosenek. Help! - bo to Help. Hard Day's Night - bo to Hard Day's Night. I tak dalej. Na samym końcu With The Beatles, Beatles For Sale i Please Please Me. Lubię, ale jednak mniej. Są jeszcze filmy. Cztery. Miały rozmach chłopaki. Widziałem wszystkie. Wszystkie są dobre. Troszkę się rozpisałem. Jak ktoś to przeczytał, to gratuluję i obdarowuję lub Link do komentarza
RedSky Napisano Marzec 8, 2013 Share Napisano Marzec 8, 2013 Temat o takim zespole nie może utonąć pod innymi. To by znaczyło, że zapomina się o Beatlesach. A to by znaczyło, że muzyka upada. Jedyneczkę u mnie ma She Loves You, na drugim mam Help!, a trzecie to Żółta Łódź Podwodna. Cóż powiedzieć... Lepiej nic nie mówić i posłuchać ich sobie jeszcze raz. Link do komentarza
Recommended Posts