Hoffman Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 (edited) Póki pamiętam, chciałbym przedstawić opowiadanie, które swego czasu zajęło pierwsze miejsce w VIII edycji Konkursu Literackiego. Prawdopodobnie będzie to moje jedyne opowiadanie w uniwersum Biur Adaptacyjnych, ponieważ na ogół brakuje mi pomysłów na historie osadzone w tym świecie. Zatem nie przedłużając... Słyszę, że ktoś tu nie chce iść spać... Szkarłatny uśmiech [Oneshot] [TCB] [Crossover] [Dark] Podczas, gdy siły Frontu Ocalenia Ludzkości bez ustanku ścierają się z Ponyfikacją dla Odnowy Ziemi, po kilku latach pozostawania w ukryciu, legendarny morderca daje o sobie znać. Doskonale odnajdując się w tych niepewnych czasach, atakuje zarówno ludzi jak i kucyki. Krótkie, zrealizowane w konwekcji creepypasty. Zastanówcie się dwa razy, gdzie stawiacie eliksiry ponyfikacyjne! Pozdrawiam! Odnośnie obrazka tytułowego - opiekun działu potwierdził, iż "nie jest za ostry do ogólnego". Edited May 13, 2015 by Dolar84 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cahan Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Do tego tematu trafiłam tak, że komciałam fika Nice i ujrzałam link w Twojej sygnaturze. A ponieważ nie znałam wcześniej tego fika, a temat brzmiał intrygująco, to uznałam, że obczaję. No to wchodzę, a tu TCB i zero komentarzy. Fik konkursowy, 2013 rok. TCB i 2013 rok? Zero komentarzy? Ale serio, co tu poszło nie tak? Ale dobra, lubię TCB, więc uznałam, że to może być ciekawe. Jeśli chodzi o formy, to nie licząc 2 komentarzy w docsie, to w sumie nie mam się do czego przyczepić, jest poprawnie. Najbardziej zgrzytają mi tagi. A konkretnie ten [dark]. No, może w jakimś sensie jest to dark, ale ten klasyk creepypast to dla mnie raczej komedia i groteska niż dark. W sumie to zobaczywszy [TCB] tak naprawdę w ogóle nie zwróciłam uwagi na resztę tagów, po prostu weszłam do docsa. Czytam sobie, o klasyka, FOL vs. POZ i tajny agent. Miło, przyjemnie. A potem pojawiają się trupy i ich opis - okeeeej, trochę dziwnie. A potem przychodzi do domu i widzi... I w tym momencie cała radość prysła, klimat prysł, a ja uznałam, że chyba czytam jakąś groteskową komedyjkę. No nie jestem w stanie traktować Jeffa poważnie. Nawet jakby się pojawił w mojej chałupie, to nie byłabym w stanie traktować go poważnie. I właśnie dlatego nie jestem w stanie tego fika polubić. Technicznie i warsztatowo wszystko ok. Ale to crossover z creepypastą (i to jedną z gorszych), który jednocześnie nie spełnia horrorowej roli creepypasty. Krótkie, całkiem dobrze i lekko napisane opowiadanie na chwilę. "On jest tuż za Tobą." Spoiler Faktycznie. Jest szarobrązowy, puchaty i ma ogon. Ale tak swoją drogą - chętnie bym poczytała jakieś TCB-TCB od Ciebie. Bez crossoverów z creepypastami. Tylko coś chociaż na kilkadziesiąt stron. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts