Marquise Fancypants di Coroni Napisano Grudzień 6, 2013 Share Napisano Grudzień 6, 2013 Proszę o zamieszczanie lub linkowanie tu swoich prac na II etap konkursu "Akademia Equestriańskiej Dyplomacji". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marquise Fancypants di Coroni Napisano Grudzień 30, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 30, 2013 (edytowany) UWAGA! Jeśli któryś z partycypantów życzy sobie, by jego praca była tylko do mojej wiadomości, podaję moje konto google: Zygmunt Bujarowski. Edytowano Grudzień 30, 2013 przez Marquise Fancypants di Coroni Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Grudzień 30, 2013 Share Napisano Grudzień 30, 2013 Ja tylko to tu zostawię: https://docs.google.com/document/d/1aWTJRODxLenYCvFJ5-0eUmNCh-TYL58IOBn0r7H6Q2g/edit Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darwin II Napisano Styczeń 4, 2014 Share Napisano Styczeń 4, 2014 Tekst: List do Emiratu Siodlanej Arabii Witajcie przyjaciele! Moja godność Darwin, mam zaszczyt być studentem Equestriańskiej Akademii Dyplomacji i podjąć prace nad sprawami pokojowymi w Waszym pięknym Kraju. Po zapoznaniu się z sytuacją pomiędzy Wami a Związkiem Bizonów z Wielkiej Równiny muszę stwierdzić iż sytuacja jest trudna lecz na szczęście nie patowa. Rewizja granic jest delikatnym tematem, a żadne z państw nie ustąpi ze swoich postulatów. Najgorszym możliwym posunięciem jest jednak wypowiedzenie wojny. Celem każdego państwa jest zapewnić swym obywatelom jak najlepsze warunki życia. Na waszych granicach wybuchają zamieszki, w razie wypowiedzenia wojny stan chaosu obejmie cały kraj co najdotkliwiej odczują niewinni obywatele i gospodarka obu państw. Niewielkie korzyści terytorialne nie będą współmierne do strat odniesionych w wojnie. Jak już wspomniałem żadne z państw nie ustąpi w wojnie o granice, o coś co w swoim mniemaniu jest wyłączną, świętom i nienaruszalną własnością terytorialną danego państwa, konflikt ten może więc ciągnąc się latami co odbije się na stosunkach międzynarodowych; pamiętać należy także iż zarówno Emirat Siodlanej Arabii jak i Związek Bizonów z Wielkiej Równiny są sojusznikami Królestwa Equestrii więc nie możemy opowiadać się po żadnej ze stron, ponadto wyrażamy dezaprobatę zapędom prowojennym sojuszników Korony; oferujemy jednakże pomoc w dialogu i dyplomacji. Nie ma wątpliwości iż spór ten jest przyczyną dawniejszych zaniedbań przy wytyczaniu obecnych granic; proponujemy więc spotkanie delegacji obu państw na neutralnym terytorium Equestrii. Na spotkaniu omówiony zostanie przebieg nowych granic oraz szczegóły zażegnania sporu pomiędzy Emiratami Siodlanej Arabii i Związkiem Bizonów z Wielkiej Równiny. Oba państwa łączą nie tylko interesy ale także relacje przyjacielskie pomiędzy ich mieszkańcami budowane przez wiele lat; nie warto ich niszczyć z jednego powodu chociażby był on sprawą honorową dla ich władców. Dziedzictwo waszych przodków jest wspaniałe ale zagrożone, apelujemy o rozwagę w podejmowaniu tak ważnych decyzji. Mamy nadzieją iż rokowania toczone pod przywództwem Equestriańskich dyplomatów pomogą w utrzymaniu dobrych i przyjacielskich stosunków wśród członków naszej wielkiej światowej rodziny. Darwin (E.A.D.) Link: https://drive.google.com/file/d/0B3ubqjzWrMtxbEVfdE1lalV6c1U/edit?usp=sharing Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sakitta Napisano Styczeń 5, 2014 Share Napisano Styczeń 5, 2014 Pisałem kawałek czasu temu. Postanowiłem także zrobić drobne odniesienia co do jednego z moich fanfików, dokładniej Wezwania Patriotów. Linkadło Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xelacient Napisano Styczeń 6, 2014 Share Napisano Styczeń 6, 2014 A tak to sobie wrzucę w imię entropii:https://docs.google.com/document/d/1klB1mPZpojBVh--Z1p_PxOsFeoNkmSdmb3w_uEr0rxw/edit Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts