Kamiiru Napisano Grudzień 14, 2013 Share Napisano Grudzień 14, 2013 Siemka, wczoraj zrobiłem swój pierwszy rysunek w kolorze : http://s27.postimg.o...13_23_39_13.jpg lecz nie jestem dość zadowolony z nich , Jaki rodzaj kredek najlepiej użyć? Link do komentarza
Gość Napisano Grudzień 14, 2013 Share Napisano Grudzień 14, 2013 Rysunek ładny, ale jaki rodzaj kredek to ja nie mam pojęcia. Link do komentarza
Ryś Raindrops Napisano Grudzień 14, 2013 Share Napisano Grudzień 14, 2013 Polecam kredki KOH-I-NOOR Progresso. Kosztują ok. 30.00 zł. Jest bardzo dużo kolorów a kredki są świetne. :3 Link do komentarza
RainbowDash123456789 Napisano Grudzień 14, 2013 Share Napisano Grudzień 14, 2013 Ja używam kredek Bic i Bambino. Nigdy nie lubiłam kredek woskowych i ołówkowych. Okropnie mi się nie podobały nie wiedzieć czemu. Oh... swoją drogą - Dzięki tobie Raindrops przypomniało mi się że gdzieś widziałam już te kredki... no cóż skoro takie dobre to może sobie kupię? ^^ Link do komentarza
Turoń Napisano Grudzień 14, 2013 Share Napisano Grudzień 14, 2013 Ja używam Faber-Castelków i mogę je polecić^^ I szczególnie drogie nie są i się nie łamią, kolor mają ładny, głęboki Link do komentarza
Burning Question Napisano Grudzień 14, 2013 Share Napisano Grudzień 14, 2013 Pamiętam, ze mi przez wiele lat najlepiej rysowało się kredkami akwarelowymi przy czym najpierw maczałam je w wodzie i rysowałam, a nie że najpierw rysujesz a potem dajesz na to wodę, bo bardziej psuje się papier. No ale co kto woli. Dają baaardzo wyraziste kolory. Link do komentarza
Cahan Napisano Grudzień 14, 2013 Share Napisano Grudzień 14, 2013 Mi się najlepiej rysuje kredkami Herlitza- a to, że talentu nie mam i kolorować nie umiem, to inna sprawa. Link do komentarza
Metka04 Napisano Grudzień 15, 2013 Share Napisano Grudzień 15, 2013 to nie powinno być w dziale rysunkowym? Co do kredek to ołówkowych nie lubię. Najchętniej pastel. Link do komentarza
Chrysia Krysia Napisano Grudzień 15, 2013 Share Napisano Grudzień 15, 2013 Polecam kredki Lyra, mają ładne kolorki, ja ich używałam zaaawsze... Link do komentarza
Metka04 Napisano Grudzień 15, 2013 Share Napisano Grudzień 15, 2013 to też zależy jaki efekt chcesz osiągnąć i do czego przykładasz największą wagę jeśli chodzi o kredeczki. Najlepiej wypróbuj kilka rodzai i sama wybierz Link do komentarza
Khornel Napisano Grudzień 15, 2013 Share Napisano Grudzień 15, 2013 Jak ja koloruję, to najlepiej mi wychodzi pastelami. Jedyną ich wadą jest to, że za bardzo się łamią (chociaż to przede wszystkim dlatego, że mocno na nie naciskam). Link do komentarza
Metka04 Napisano Grudzień 15, 2013 Share Napisano Grudzień 15, 2013 Jak ja koloruję, to najlepiej mi wychodzi pastelami. Jedyną ich wadą jest to, że za bardzo się łamią (chociaż to przede wszystkim dlatego, że mocno na nie naciskam). w jaki sposób pastele Ci się łamią? i jakich używasz? Link do komentarza
Kamiiru Napisano Grudzień 15, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 15, 2013 Sam też myślałem o pastelach lecz słabo nimi rysuje , nie potrafię wykonać równomiernego pokrycia danej powierzchni. Z tym że ostatnio rysowałem pastelami gdzież z 5 lat temu jeszcze w gibie. Link do komentarza
Servant Saber Napisano Grudzień 15, 2013 Share Napisano Grudzień 15, 2013 Ja w pierwszej kolejności polecam używanie pierwszych lepszych kredek z supermarketu (best: Bambino lub Bic'i - całkiem sporo nimi zdziałasz, zwłaszcza tymi pierwszymi) i nauczenie się rysowania. Później inwestycję w jakieś "poważniejsze" narzędzia, bo bez talentu rysowniczego dobre kredki na nic się zdadzą.I tak swoją drogą to polecam kredki akwarelowe Mondeluz, możesz używać jak zwykłe kredki ale też rozcieńczać je wodą w celu uzyskania efektu akwareli. Link do komentarza
Gość Skurwysyn Napisano Grudzień 15, 2013 Share Napisano Grudzień 15, 2013 (edytowany) Polecam Faber-Castell. Nie koloruję za bardzo obrazki, ale kredki od nich są nawet w porządku. (Ja tylko szkicuje i cieniuje na czarno Przykład ) Więc, Fabki-Castelki Edytowano Grudzień 15, 2013 przez Bonnet Link do komentarza
Khornel Napisano Grudzień 16, 2013 Share Napisano Grudzień 16, 2013 w jaki sposób pastele Ci się łamią? i jakich używasz? Za mocno naciskam i z jednej kredki robią się dwie albo i trzy. Nie pamiętam jakiej firmy. Link do komentarza
Metka04 Napisano Grudzień 16, 2013 Share Napisano Grudzień 16, 2013 to chyba żaden problem, że się ma mniejszą kredkę, cały czas można rysować albo po porostu kup sobie takie urządzenie do trzymania pastelek. coś jak obudowa do ołówka automatycznego z wymiennymi rysikami. Link do komentarza
Kamiiru Napisano Grudzień 17, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 17, 2013 Coś czuję że kupie Kretki Lyra oglądałem je na necie są po 35 zł; 36 kolorów. Trójkątne, niełamiące i akwarele ( po namoczeniu) . Link do komentarza
LittleCasti Napisano Grudzień 18, 2013 Share Napisano Grudzień 18, 2013 Kredki BIC albo BAMBINO a markery to Letraset PROMARKER Link do komentarza
Chrysia Krysia Napisano Grudzień 18, 2013 Share Napisano Grudzień 18, 2013 No właśnie, Lyra chyba najlepsza (według mnie oczywiście) Link do komentarza
Kamiiru Napisano Grudzień 18, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 18, 2013 (edytowany) Kredki z babino mają moi bracia na święta będę coś z nimi działał, mam zamiar zrobić komiks mam już nawet fabułę. Edytowano Grudzień 18, 2013 przez KamilPL 94 Link do komentarza
Kamiiru Napisano Grudzień 23, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 23, 2013 (edytowany) No właśnie, Lyra chyba najlepsza (według mnie oczywiście) Dzisiaj zainwestowałem całe 17 zł na kredki Lyra 24 kolory trójkątne i przede wszystkim są miękkie . W porównaniu do mich starych kredek które mam jeszcze od 2 ginbazjum (5 lat), to bajka, nie są tak twarde i barwnik wchodzi w papier a nie że trzeba go wcierać. Po za tym nie lamią się od byle strugania , a stare są już wytelepane łamały się od nawet delikatnego strugania. Oto paczka + 3 ołówki H, 2H I B2 : A tak wygląda rysunek z użyciem tych kredek sam rys jest zrobiony nie na technikę a po to aby sprawdzić jakość kredek Rysunek taki lepszy będzie być może jeszcze dziś lube ewentualnie jutro . Edytowano Grudzień 23, 2013 przez KamilPL 94 Link do komentarza
Recommended Posts