El Mutanto Napisano Styczeń 7, 2014 Share Napisano Styczeń 7, 2014 (edytowany) INDEX PAGE Autor: Samir_Duran Korekta i Pre-reading: Enter, Black Scroll (aka Neuroshimi) Dawno, dawno temu, w magicznym Księstwie Equestrii, działo się źle. Chciwość i uprzedzenie zyskały posłuch, a Elementy Harmonii nie zdołały ponownie uratować krainy. Nastały ciemne wieki zagłady w magicznych płomieniach a potem świata pełnego promieniowania. Nie był to jednak koniec. Equestria przetrwała. Ostatnim bastionem przedwojennego państwa jest miasto Stalliongrad, perła południa, które nigdy nie przestało walczyć. Jego wrogowie są obcy, nowi, lecz Wojna, Wojna nigdy się nie zmienia. Sparkplug jest młodą jednoróżką wychowującą się w Stajni 69. Na wskutek niesprzyjających okoliczności i nieziemskich praw Stajni, jej życie diametralnie zmienia swój bieg, zmuszając ją do stawienia czoła dzikim i nieokiełznanym Południowym Pustkowiom oraz cieniowi rzucanemu przez Stalliongrad. Osadzone osiem lat przed opuszczeniem Stajni 2 przez Littlepip. 0. Wprowadzenie 1. Pustkowie 2. Karmazynowy Przypływ 3. Wellsprings 4. Gladstone 5. Złota Gwiazda 6. Trottingham 7. Droga przez Pustkowia (wydano 24.03.2015) 8. Stalliongrad (wydano 10.12.2015) 9. Coldbrew (wydano 13.12.2016) Rok 1: 10. Wiatry Zmian (Wydano 23.12.2017) (NOWY! ) Od Autora: Minęło o wiele za wiele czasu odkąd pisałem swoje opowiadania. Jest to swoisty mój powrót do "zawodu" jak i noworoczne postanowienie, by wreszcie jakiś projekt dokończyć. Pragnę was ciepło zaprosić do zgłębiania przygód Sparkplug oraz innych mych kucyków i wielu gościnnych występów. Jestem ogromnym fanem zarówno oryginalnego Fallout'a jak i Fallout Equestrii i jego spin-offu, Project Horizons a także wielu innych jak MN7 czy Pink Eyes i Heroes, lecz mam własne pomysły i własne widzimisię, które, mam nadzieję, przypadnie wam do gustu. Zachęcam do komentarzy, krytyki(nawet tej nie zostawiającej na mnie suchej nitki, lecz rzetelnej) oraz sugestii w dziale komentarzy w samych plikach na Googledocs oraz tutaj. Edytowano Grudzień 23, 2017 przez El Mutanto Updejt 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maupol Napisano Styczeń 9, 2014 Share Napisano Styczeń 9, 2014 Naprawdę ciekawa adaptacja New Vegas Dość obrazowo przedstawiłeś życie w Stajni 69, przez co bohaterowie wydają się być bardziej naturalni a ich zachowanie w pełni zrozumiałe. Bynajmniej nie mamy do czynienia z kolejną pogromczynią Pustkowi typu Blackjack czy Littlepip co mnie osobiście cieszy. . Na razie tyle ode mnie, choć mam nadzieję na nieco bardziej rozwinięte opisy czy więcej smaczków typu Tajemnicza Klaczy które ucieszą fanów Fallouta 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Mutanto Napisano Styczeń 9, 2014 Autor Share Napisano Styczeń 9, 2014 CO do New Vegas... Tak, jest to moja ulubiona odsłona całej serii, na dobre i złe, ale poza zaczerpnięciem pomysłów stamtąd, Nie jest to bynajmniej interpretacja tamtej historii. Nie będzie chyba wielkim spoilerem gdy powiem, że Przypływ nie jest tutejszą iteracją Legionu Cezara. Czym natomiast jest, będziecie musieli się przekonać już czytając opowiadanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kijori PL Napisano Styczeń 14, 2014 Share Napisano Styczeń 14, 2014 Jestem ciekaw czy będzie coś typu World of Blues. A tak poza tym zapowiada się bardzo interesująco. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Mutanto Napisano Styczeń 14, 2014 Autor Share Napisano Styczeń 14, 2014 World of Blues... Nie do końca sie orientuję... Czy chodziło ci o Old World Blues? Na nasze to było Smutki/Grzechy Starego Świata. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kijori PL Napisano Styczeń 15, 2014 Share Napisano Styczeń 15, 2014 World of Blues... Nie do końca sie orientuję... Czy chodziło ci o Old World Blues? Na nasze to było Smutki/Grzechy Starego Świata. A no racja wiedziałem, że o czymś zapomniałem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Mutanto Napisano Styczeń 15, 2014 Autor Share Napisano Styczeń 15, 2014 Nic nie szkodzi... Co do samego Old World Blues i jego zastosowania... Tak bardzo chciałbym powiedzieć, ale muszę się powstrzymać. Głupio by było psuć komuś zabawę z czytania swojego włąsnego opowiadania, prawda? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kijori PL Napisano Styczeń 16, 2014 Share Napisano Styczeń 16, 2014 Nic nie szkodzi... Co do samego Old World Blues i jego zastosowania... Tak bardzo chciałbym powiedzieć, ale muszę się powstrzymać. Głupio by było psuć komuś zabawę z czytania swojego włąsnego opowiadania, prawda? I tu mnie masz. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Mutanto Napisano Styczeń 30, 2014 Autor Share Napisano Styczeń 30, 2014 Witajcie kucysie, trzeci rozdział ukończony. Zapraszam do lektury ^_^ Rozdział 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kijori PL Napisano Styczeń 31, 2014 Share Napisano Styczeń 31, 2014 Mam nareszcie co czytać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Styczeń 31, 2014 Share Napisano Styczeń 31, 2014 Przenoszę do MLN. Tym razem wywęszyłem rzeczy już przekraczające granicę violence. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kijori PL Napisano Styczeń 31, 2014 Share Napisano Styczeń 31, 2014 Przenoszę do MLN. Tym razem wywęszyłem rzeczy już przekraczające granicę violence. MLN? Co to jest? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoForGold Napisano Styczeń 31, 2014 Share Napisano Styczeń 31, 2014 MLN? Co to jest? My Little Necronomicon. Dział dla brutalniejszych opowiadań. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Mutanto Napisano Styczeń 31, 2014 Autor Share Napisano Styczeń 31, 2014 Z mojej strony najmocniej przepraszam za tak karygodne uchybienie regulaminowi. Nie zrobiłem tego jednak celowo i żaluję grzechu. Nie do końca zrozumiałem zasady "Gore". Wiernych czytelników jednakże nadal zapraszam do komentowania opowiadania, krytyki oraz przede wszystkim: dobrej zabawy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kijori PL Napisano Luty 1, 2014 Share Napisano Luty 1, 2014 My Little Necronomicon. Dział dla brutalniejszych opowiadań. Jak dla mnie jest tu za mało krwi i mordoru. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Luty 1, 2014 Share Napisano Luty 1, 2014 Jak dla mnie jest tu za mało krwi i mordoru. Jednak opis gałek ocznych eksplodujących po trafieniu to trochę za dużo jak dla działu ogólnego. A że MLN również nie ma ograniczonego dostępu, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby to opowiadanie się tu znalazło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Maj 27, 2014 Share Napisano Maj 27, 2014 Skoro już tu jestem, to zostawię komentarz. Po trzech rozdziałach (+ prolog) mogę stwierdzić, że opowiadanie jest niezłe. Świat przedstawiony jest oddany przyzwoicie, opisy nie męczą, a bohaterowie drugoplanowi są ciekawi. Główne potknięcia to ciągle jęcząca, a przez to denerwująca główna bohaterka i zaklęcie zatrzymania (czy tam spowolnienia) czasu - imo opis jego działania za bardzo przypomina mechanikę gry. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Mutanto Napisano Czerwiec 5, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 5, 2014 Moje Kucysie Pucysie, rozdział 4 już gotowy ^_^ Zachecam do czytania. Link w pierwszym poście. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kijori PL Napisano Czerwiec 6, 2014 Share Napisano Czerwiec 6, 2014 (edytowany) Moje Kucysie Pucysie, rozdział 4 już gotowy ^_^ Zachecam do czytania. Link w pierwszym poście. Tak! Mam co czytać. Zaraz. Czemu przerzuca mnie do tego postu? Edytowano Czerwiec 6, 2014 przez Kijori PL Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Mutanto Napisano Czerwiec 6, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 6, 2014 Najmocniej przepraszam, haniebne zaniedbanie z mojej strony. Link został już naprawiony. Zapraszam do czytania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Mutanto Napisano Sierpień 4, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 4, 2014 Nowy rozdział wyszedł, zapraszam wszsytkich do lektury oraz krytyki. Link do rozdziału w pierwszym poście. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Mutanto Napisano Październik 23, 2014 Autor Share Napisano Październik 23, 2014 Rozdział 6 już dostępny~ Zapraszam do lektury zarówno nowych jakj i starych, wiernych czytelników. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Październik 27, 2014 Share Napisano Październik 27, 2014 Nowy rozdział wyszedł całkiem nieźle. Główna bohaterka w końcu przestaje być wiecznie płaczącą, żałosną beksą, pojawia się ciekawy potwór i nieźle zapowiadający się wątek z grupą wojaków. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Mutanto Napisano Marzec 24, 2015 Autor Share Napisano Marzec 24, 2015 7. Droga przez Pustkowia (wydano 24.03.2015) Rozdział 7 wydany, zapraszam do lektury ^_- Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżemonator012 Napisano Październik 20, 2015 Share Napisano Październik 20, 2015 Już prawie siedem miesięcy mineło od ostatniego rozdziału.Nie chcę być pesymistą, ale wygląda na to że nasz autor porzucił to opowiadanie. Niestety. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się