Arjen Napisano Czerwiec 5, 2012 Share Napisano Czerwiec 5, 2012 To moje pierwsze tłumaczenie, więc proszę jak najbardziej o falę upomnień, krytyki, niedociągnięć ... W Equestrii w niewiadomy sposób pojawia się tajemnicza, nieznana kucykom istota. Rodzi to falę pytań w stylu "kto?" "jak?" itp. Przez historię przewija się główna szóstka (Mane6), ważną role ma Luna, przewija się Discord, póki co to jednak Celestii jest poświęcony największy fragment. Zapraszam do oceny:Rozdział I: PrzybyszRozdział II: ZnajomośćRozdział III: Uczeń oraz Przeczytaj zanim przeczytasz! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 9, 2012 Share Napisano Czerwiec 9, 2012 Hm, każdego czepiam się tego samego - nieprzekształconych zwrotów czy niezmienionej kompozycji zdań, zwłaszcza złożonych. U ciebie też to jest, chociaż chyba mniej, niż w innych tłumaczeniach, które ostatnio widziałem - ale może to kwestia czytania tego o tak nieludzkiej porze. Ale ogólnie tłumaczenie jest ok, to tylko ja się czepiam wszystkich innych tłumaczy. Gorzej z samym fikiem - zupełnie mnie nie wciągnął. To chyba kwestia tego, że nie dość, że to Human in Equestria - mój znienawidzony typ ficów, to jeszcze bohater ma amnezję. Boooriiing. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grillo Napisano Czerwiec 9, 2012 Share Napisano Czerwiec 9, 2012 No tak gdyby na tym google była funkcja kopiuj poprawiłbym to i owo ale jednak nie ma.. A mi nie chce się przepisywać parunastu zdań... Ale przyznaje sam bym tego nie przetłumaczył za co dziękuje. No dobra... Czy każdy fanfick musi mnie wciągać... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Czerwiec 9, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 9, 2012 dzięki, nie wierze że komuś chciało to się czytać ;D dzięki Air uwzglednie to. Może 2 częścią się zajmę ale jest wiele ciekawszych ficow jednak. Musiałoby naprawdę komuś zależeć hehe xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil118 Napisano Czerwiec 25, 2012 Share Napisano Czerwiec 25, 2012 kiedy bedziesz tlumaczyć 2 część?! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Czerwiec 25, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 25, 2012 Prawdopodobnie jak wyjadę w góry w przyszłym tygodniu, zastanawiam się czy jest sens dla 1 osoby Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saretnar Napisano Czerwiec 25, 2012 Share Napisano Czerwiec 25, 2012 Oj nie dla jednej Teraz już dla dwóch Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Wilson Napisano Czerwiec 25, 2012 Share Napisano Czerwiec 25, 2012 Dla trzech. Nawet 1 osoba nie będzie gorsza od tysięcy Czekam z niecierpliwością na 2 część. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper9 Napisano Czerwiec 25, 2012 Share Napisano Czerwiec 25, 2012 Dla czterech Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Czerwiec 26, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 26, 2012 Cholera... zabiliście mnie. Obiecuje się za to wziąć w najbliższych dniach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Czerwiec 26, 2012 Share Napisano Czerwiec 26, 2012 ja też czekam na twoje tłumaczenie Arjen, bo Fic jest bardzo ciekawy. przeczytałem pozostałe rozdziały w originale i dzięki temu przekonałem się, że Discord jet Prawdziwym Chaosem, w co wcześniej trudno było mi uwierzyć (normalnie Dsicord wydawał mi się po prostu świrnięty i gdy go Mane6 zamieniły w kamień toto pomyślałem "wreszcie kolejny Megaloman załatwiony i szkód nie narobi", ), a tu proszę potrafi działać nie jawnie i być naprawdę niebezpieczny tak jak prawdziwy Chaos Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Czerwiec 26, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 26, 2012 Jak obiecałem tak robię... Zandi nie rób spojlerów jak coś Chociaż brzmi jak fajna zachęta... START: Po północy 27.06.12 CZAS: 3:07 w nocy STAN: 32% CZAS: 15:44 STAN: 51% CZAS: 1:02 w nocy [28.06] STAN: 65% CZAS: 14:07 [29.06] STAN: 82% CZAS: 16:47 [29.06] STAN: 96% CZAS ZAKOŃCZENIA: 14:55 [30.06] [100%] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobayashi Napisano Czerwiec 27, 2012 Share Napisano Czerwiec 27, 2012 To czekamy na te 68% z niecierpliwością Powodzenia EDIT: Teraz już na 49% A teraz na 0% Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Czerwiec 30, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 30, 2012 Dodano nową część, drugą. Mam nadzieje, że się spodoba, jeśli widzisz jakieś błędy, skomentuj w dokumencie, lub tutaj. Ok, czy dalej są osoby chcące 3 części? Bo włączyła mi się miłość do wszystkich i mógłbym ja dość ogarnąć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saretnar Napisano Lipiec 25, 2012 Share Napisano Lipiec 25, 2012 Ja czekam z niecierpliwością Tak wiem mam zapłon, prawie miesiąc ale co tam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper9 Napisano Lipiec 26, 2012 Share Napisano Lipiec 26, 2012 Czekam z niecierpliwością na kolejną część.Oby tylko nie był to zbyt krótki fan-fic.Za dobrze się zapowiada by mieć np.5 rozdziałów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobayashi Napisano Lipiec 26, 2012 Share Napisano Lipiec 26, 2012 Drugi rozdział ci fajnie wyszedł. Z chęcią przeczytałem drugi raz. Jestem ciekaw co będzie w trzecim rozdziale. (bo zapowiada się dobrze) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Wilson Napisano Lipiec 26, 2012 Share Napisano Lipiec 26, 2012 Do polecenia (Bumb) ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodeman Napisano Lipiec 26, 2012 Share Napisano Lipiec 26, 2012 Spodobało mi się, proszę kontynuuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BanditGC Napisano Lipiec 28, 2012 Share Napisano Lipiec 28, 2012 świetny FF z niecierpliwością czekam na dalsze tłumaczenia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Lipiec 28, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 28, 2012 Dodano trzecią, najdłuższą część. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodeman Napisano Lipiec 28, 2012 Share Napisano Lipiec 28, 2012 i... przeczytane Oryginał został już napisany? Ile ma rozdziałów? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Lipiec 28, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 28, 2012 Oryginał ma 3 rozdziały póki co. Jak się podobał mój pomysł z AJ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ares Prime Napisano Lipiec 28, 2012 Share Napisano Lipiec 28, 2012 Jak sam fanfic jest ciekawy i w miarę dobry, to średnio przypadł mi pomysł obdarzenia AJ mówienia śląską gwarą. To poprostu niezbyt pasuje takie hanyskie gadanie. Ale reszta jest jak najbardziej w porządku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BanditGC Napisano Lipiec 29, 2012 Share Napisano Lipiec 29, 2012 Pomysł z AJ trochę nie trafiony. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się