Kingofhills Napisano Luty 3, 2014 Share Napisano Luty 3, 2014 (edytowany) Pomyśleć, że dopiero teraz tworzę ten temat... Fallout Equestria: Project Horizons to najdłuższy fik w fandomie i jedno z najdłuższych opowiadań w ogóle. Osadzony w tej samej linii czasowej, co oryginał, aczkolwiek praktycznie dwa razy dłuższy... i wciąż nie skończony. Porwałem się na tłumaczenie tego monstrum mniej więcej rok temu wraz z Ureusem, który niestety po kilku miesiącach zrezygnował. Fanfik, który prawdopodobnie będę tłumaczył aż do końca życia. I co mnie to? Autor: Somber Tłumacz(e): Kingofhills, Greenscratch, Bodzio, Ureus, Iron Sky Korektorzy: Erast, Bodzio, Kingofhills, Greenscratch, Kinro Tymczasowa pomoc (zarówno tłumaczeniowa, jak i korektorska): Wizio, CiemnoCzarny, Infernum Rozdział 1: IncepcjaRozdział 2: ZaufanieRozdział 3: DoświadczeniaRozdział 4: NiewinnośćRozdział 5: PracaRozdział 6: ZabawaRozdział 7: CenyRozdział 8: Długie drogiRozdział 9: KamieńRozdział 10: Podbicie stawki Rozdział 11: Spokój Rozdział 12: Zaprzeczenie Rozdział 13: Zwrot Rozdział 14: Siła format .epubformat .odt. Edytowano Maj 17, 2015 przez Dolar84 6 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litwinek Napisano Luty 3, 2014 Share Napisano Luty 3, 2014 Czyli wreście jest temat na forum Wytrwałości życze w tłumaczeniu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kijori PL Napisano Luty 4, 2014 Share Napisano Luty 4, 2014 Project Horizons jest jak dla mnie lepszy od oryginału. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingofhills Napisano Luty 19, 2014 Autor Share Napisano Luty 19, 2014 Oto przed wami rozdział dziewiąty. Have fun! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litwinek Napisano Luty 20, 2014 Share Napisano Luty 20, 2014 Mimo tak późnej pory dodany :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingofhills Napisano Luty 25, 2014 Autor Share Napisano Luty 25, 2014 Jeżeli ktoś kiedykolwiek wątpił, że da się zrobić jeden rozdział Horizons w mniej niż jeden tydzień... ten teraz powinien zbaranieć. Oto rozdział dziesiąty w całej swej wspaniałości. Zaktualizowano na górze. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingofhills Napisano Maj 13, 2014 Autor Share Napisano Maj 13, 2014 Jednostka PH-11 w strefie operacyjnej, przewidywany czas oczekiwania dwanaście godzin, bez odbioru. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kijori PL Napisano Maj 13, 2014 Share Napisano Maj 13, 2014 Nie mogę się doczekać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingofhills Napisano Maj 13, 2014 Autor Share Napisano Maj 13, 2014 Jednostka operacyjna PH-11 dotarła do Strefy Lądowania, bez odbioru. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaniPunz Napisano Czerwiec 9, 2014 Share Napisano Czerwiec 9, 2014 Jak tam prace nad dwunastym rozdziałem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingofhills Napisano Czerwiec 9, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 9, 2014 (edytowany) Nie wierzę, ktoś tu zagląda... Prace są całkiem dobre. I choć miałem nadzieję na zakończenie przed dniem jutrzejszym, to niestety raczej mi się to nie uda. Mam jednak nadzieję na wydanie dwunastki jeszcze w tym tygodniu. Edytowano Czerwiec 9, 2014 przez Kingofhills Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingofhills Napisano Czerwiec 29, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 29, 2014 Initiate Protocol PH-1267. Protocol initiated. Uploading new Chapter... Chapter Twelve uploaded. Add-on: description. Loading... >No, teraz to definitywnie się nie pospieszyliśmy. Ale w końcu nam się udało skończyć, więc łapcie rozdział 12! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingofhills Napisano Lipiec 5, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 5, 2014 UPDATE: Wersje na czytniki E-booków! Dotarły do mnie dwa linki od użytkownika Wujekstaszek, który raczył stworzyć kompilację wszystkich dotąd przetłumaczonych rozdziałów. Dzięki! Linki (Stan na 05.07.2014): format .epubformat .odt. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Lipiec 18, 2014 Share Napisano Lipiec 18, 2014 Nie wiem, czemu tu tak mało postów, ale uwaga - są ludzie, którzy czytają wasze tłumaczenie! I czekają na więcej:) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingofhills Napisano Lipiec 26, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 26, 2014 (edytowany) Mógłbym przysiąc, że odpowiadałem na tego posta... Dobrze wiedzieć, że jednak istnieją ludzie, dla których możemy to tłumaczyć. I choć udowadniano nam to już niejednokrotnie, to mimo wszystko ciepło się na sercu robi, widząc takie komentarze. Dzięki za wsparcie! Edytowano Lipiec 26, 2014 przez Kingu/Pyrelight Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Lipiec 28, 2014 Share Napisano Lipiec 28, 2014 Wielkie propsy dla Kinga i reszty za tłumaczenie tego monstrum. W najbliższych dniach poczytam sobie dla relaksu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingofhills Napisano Lipiec 30, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 30, 2014 Tyle fejmu! Dzięki za te słowa, Poulsenie. Kto jak kto, ale ty wiesz, co to znaczy tłumaczyć coś takiego jak Fallout. Wciąż myślę, że kiedyś powinniśmy zrobić collaba jakiegoś rozdziału... 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Lipiec 30, 2014 Share Napisano Lipiec 30, 2014 Jak chcesz to podeśli mi następny jak go wstępnie skończycie to rzucę okiem i poprawię gdzie sie da (bo napewno będzie co, hue hue ) xD 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Decaded Napisano Lipiec 30, 2014 Share Napisano Lipiec 30, 2014 Jak chcesz to podeśli mi następny jak go wstępnie skończycie to rzucę okiem i poprawię gdzie sie da To ja też poproszę 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maupol Napisano Sierpień 12, 2014 Share Napisano Sierpień 12, 2014 Mogę jedynie pogratulować zacnego tłumaczenia, śledzę postępy od pierwszego rozdziału i dodam że naprawdę świetne się bawiłem czytając te jak narazie 12 rozdziałów, chcę wam życzyć wytrwałości w tym ogromnym przedsięwzięciu (68 rozdziałów i ta liczba ciągle rośnie) bo wnosicie wielki wkład w polski Fandom, mam nadzieję że więcej osób odkryje urok tej opowieści :-) 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingofhills Napisano Sierpień 23, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 23, 2014 (edytowany) Uwaga, uwaga! W związku z pewnymi zależnymi i niezależnymi ode mnie wydarzeniami i sytuacjami, tłumaczenie Project Horizons zostaje wstrzymane na czas nieokreślony. Wpływ miały przede wszystkim konieczność zmuszania się do tłumaczenia i chwilowej utraty jakiejkolwiek motywacji. Po prostu muszę zrobić sobie przerwę, bo nie mogłem ruszyć nawet jednego akapitu dziennie. Hopefully you will understand. Edytowano Sierpień 23, 2014 przez Kingu/Pyrelight Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonL Napisano Listopad 17, 2014 Share Napisano Listopad 17, 2014 Halo? Jest tam ktoś jeszcze? Ponad dwa i pół miesiąca ciszy więc mam nadzieję że chęci na tłumaczenie powrócą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingofhills Napisano Luty 5, 2015 Autor Share Napisano Luty 5, 2015 Panie i panowie... stał się cud. Dzięki determinacji i zaparciu naszego KOREKTORA, mam zaszczyt oddać do waszej dyspozycji rozdział 13. Miłej lektury. Polecam przeczytać przemowy na końcu. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonL Napisano Luty 5, 2015 Share Napisano Luty 5, 2015 Zaatakowałeś jak Rock Lee, po zjedzeniu Curry Życia Zabieram się do czytania. Podziękował! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pillster Napisano Luty 6, 2015 Share Napisano Luty 6, 2015 Dzięki waszemu "pośpiechowi" przeczytałem oryginał ze cztery rozdziały do przodu i, cholera, nie mogę się zmusić żeby to pobrać i przejrzeć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się