Ryś Raindrops Napisano Marzec 18, 2014 Share Napisano Marzec 18, 2014 Kamienie są duże, są małe, Są kruche i trwałe. Są szlachetne i tandetne. Istnieją kamieni różne rodzaje, To wdzięku im dodaje. Kamienie są samotne, Dla każdego nieistotne. Weź jednego do domu, Nie zaszkodzi to nikomu. Uratujesz mu życie, Będzie Cię za to kochał skrycie. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Churchille Napisano Marzec 19, 2014 Share Napisano Marzec 19, 2014 Jeden kamień, drugi kamień i już mamy posprzątane. Trzeci, czwarty, piąty, szósty, teraz jeszcze siódmy, ósmy. Kamień tam i kamień tu, tu brakuje tylko bzu. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Marzec 19, 2014 Share Napisano Marzec 19, 2014 Dlaczego świat jest kolorowy Dlaczego na łąkach pasą się krowy Dlaczego w sejmie sami idioci Dlaczego tylko tyle medali w Soczi Dlaczego Irwin tak pewny siebie Dlaczego dżdżownica wciąż drąży w glebie Dlaczego Zieloni tak znienawidzeni Dlaczego rosa na trawie się mieni Dlaczego tak łatwo kogoś urazić Dlaczego trudno miłością zarazić Dlaczego Ziemia krąży wokół Słońca Dlaczego nie widać świata tego końca Prosta odpowiedź To wszystko kamienie One są światłem i naszym zbawieniem Na bok troski i smutki Niech nam kamień poleje wódki Czarny czy biały Żółty Azjata Kamień od zawsze jest centrum świata 7 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Marzec 19, 2014 Share Napisano Marzec 19, 2014 Kamienie, kamienie, kamieni stos. Kamienie, kamienie, ich szary los. Kamienie, kamienie, kamieni grupa. Ich nie powstrzyma Joanna Krupa. (wat ? ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WielkiIWspaniałySoriSensei Napisano Marzec 25, 2014 Share Napisano Marzec 25, 2014 "Gdybym mówił językami ludzi i kucyków, a kamieni bym nie miał, zostałby mi się ino gruz, gdyż kucyk kucykowi wilkiem i tylko kamień kamieniowi kamieniem. A opal i ametyst w jednym stali domu, więc Rubinie, puchu marny, ty skalna istoto! Czemuż tak cicho wszędzie? Kamień wszędzie? A imię jego czterdzieści i kamień." Sztuka 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raddeo Napisano Marzec 25, 2014 Share Napisano Marzec 25, 2014 Hahaha, Mirmił, czterdzieści i kamień wygrało internety Gdy kamień mój ujrzałem, W mig się w nim zakochałem, Tysiącletnia ta skała, Od wieków w miejscu stała, Rychło me serce stanęło, Na moment coś we mnie drgnęło, Gdym pięknem kamienia rażony, Zrezygnował z własnej żony, ( ) Życie me skale oddałem, Z marzeń zrezygnowałem, Teraz na wieki już będziem, W jednym miejscu osiędziem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrs.Octavia Napisano Marzec 28, 2014 Share Napisano Marzec 28, 2014 Kamień, mały, niewidzialny. Kamień, samotny, delikatny. Kamień. Przechodzisz ścieżką wśród kamieni. Idziesz dalej, patrzysz w dół, jeden się mieni. Mały kamyczek, piękny jak kwiaty. W różne kolory bogaty. Podnosisz go powoli, do kieszonki chowasz. Czujesz, że już go na zawsze zachowasz. Wracasz do domu, wyciągasz to maleństwo. Patrzysz na niego, bezbronne maciupeństwo. Trzymasz go ciągle przy sobie, traktujesz jak dziecko. W końcu, widzisz u niego podobieństwo. Po latach wielu, znajdujesz go w szafce. Leżał przy jakiejś starej agrafce. Przypominasz sobie spędzone z nim chwile. Gdy był prze Tobie, przy twojej bezsile. Kamień, niby nie ma żadnych właściwości. Kamień, a daje tyle radości. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Październik 1, 2014 Autor Share Napisano Październik 1, 2014 Panie i Panienki! Pora przywrócić temat do życia, ale zróbmy to z rozmachem. ;D Nie wiem, czy ktoś widział, ale powstała prosta a mega wciągająca gierka flash z Maud Pie. Oto link: http://futzi01.deviantart.com/art/Crystal-Crunch-Story-480930331 Może jakimś nielogicznym cudem zainspiruje was do napisania kolejnych kamiennych wierszy. ;D Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Październik 1, 2014 Share Napisano Październik 1, 2014 Opowiem wam baśń magiczną, wspaniałą W niej każdy kamień gra rolę nie małą Czy szary czy biały, a nawet pstrokaty Nie ważne bo wszyscy kochają granaty Maud miała kamienia co Boulder się zwał Lecz razu pewnego się schował za wał Siostra Pie w panice szukała go wszędzie Sprawdzała nawet pobliskie żołędzie Nie było go nigdzie, co teraz? Biada! Ja go wciąż wołam, lecz nie odpowiada! Wtem słyszy cichutku szmer zza palików Gdzie zawsze leży kamieni bez liku Zagląda, sprawdza Jest! Krzyczy wreszcie Wyciąga swojego szarego koleżkę Głaszcze go, tuli lecz rzecz to znamienna Bo twarz jej nadal została kamienna. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts