timber Napisano Maj 10, 2014 Share Napisano Maj 10, 2014 (edytowany) I chodź jak dzwony po północy Nadciąga zimny wicher z gór Wsypuje piasek w kucyków oczy Budząc w cierpieniu ból Nienawiścią przenikające Potworami Śnieżycy są Wieści przerażające Od ust, do ust Od północy stron Rozpoczynamy "Śnieżycę" właśnie tu, w tym oto temacie. Kto zapisał się w temacie do zapisów, wie, o co chodzić będzie w sesji. Ten kto nie wie, proponuję zajrzeć do wspomnianego tematu, i przypomnieć sobie zarys fabuły. Tak więc, "Śnieżycę" czas zacząć. Karty postaci Timber [Timber Dębowa Tarcza] Imię - Timber Wygląd - Jest to ładna, brązowa klacz, o grzywie w dwóch odcieniach zieleni. Ma ona również smukłą sylwetkę, i czułe, również zielone oczy. Na jej tylnym kopytku, widać malutkie zadrapanie, pewnie od rogu książki... Chyba... Cechy charakteru - Jest ona zwykle miłą, rozsądną klaczą, o podatności do wpakowywania się w kłopoty. Słabo lubi również orać pole, jak i żywi lekki rodzaj urazy do zboża, uwielbia lecz lasy, i potrafi w nich siedzieć godzinami. Rasa - kuc ziemny Płeć - klacz Zachowanie w sytuacjach Zostaje wezwana do władcy/władczyni Kłania się, po czym nieśmiało podchodzi do władcy/władczyni. -Umm... Witam, Królu/Królowo [imię]... Zostaje wybrana na żołnierza -Nie... Nie! Ale... Nie! Nie potrafię! - Ciska listem/powiadomieniem/komputerem o ziemię i kładzie się na łóżku cicho łkając. - N-Nie... Zakochała się Wyostrza wzrok, uporczywie wpatrując się w [imię], po czym jedynie cicho wzdycha. -Nie licz na to... Odczuwa stratę po kimś bliskim -Ale... Nie... To nie prawda. Nie... Nie... - mówi płaczliwym tonem, po czym szybko oddychając, wykrztusza "n-nie [imię]", leżąc bezwładnie na kanapie/łóżku. Natti [Cassidy] Imię - Natti Wygląd - art by : Beret Cechy charakteru - miła, szalona, przyjacielska, pomocna, lojalna Rasa - pegaz Płeć - klacz Zachowanie w poszczególnych sytuacjach - Zostaje wezwana do władcy/władczyni : Kłania się - Witaj o pani/panie . Zostaje wybrana na żołnierza - żołnierzem? Ja? ...o nie... dlaczego ja? J-ja... m-może ktoś innnnny?? Zakochała się . (nie wiem...... ;- ; ) Odczuwa stratę po kimś bliskim . - Nie...dlaczego ? -spuszcza łebek i idzie smutna przez jakiś czas. Lucky Fate [Mephisto Von Pheles] Imię - Lucky Fate Wygląd - Cechy charakteru - wesoły, inteligentny, często się popisuje, sarkastyczny, pewny siebie. Często pokazuje sztuczki karciane. Rasa - jednorożec Płeć - ogier. Zachowanie w poszczególnych sytuacjach - Zostaje wezwana do władcy/władczyni: Kłania się. - Wzywano mnie? - Zostaje wybrana na żołnierza - Chyba niedola mnie kocha... - westchnięcie. Zakochała się - Ladylucks is smiling. - uśmiech. - Mam jakieś szanse [imię]? - chichot. Odczuwa stratę po kimś bliskim Przygryza wargę i nie odzywa się do nikogo, chodzi ponury. Florie [szeregowa Raindboww Dash] Imię - Florie Wygląd - Jasnozielona rozczochrana grzywa, jasnoniebieska sierść. Kwiaty jako CM.Cechy charakteru - zabawna, przyjacielska, odważna, kocha naturę.Rasa - PegazPłeć - KlaczZachowanie w poszczególnych sytuacjach -Zostaje wezwana do władcy/władczyni.Kłania się nisko.-Witam waszą Królewską Mość.Zostaje wybrana na żołnierza:-Ja? Ale dlaczego?! Dlaczego nie ktoś inny.-po policzku spływa jej łzaZakochała się.Rumieni się w obecności (imię).-Znów sto samo...-wzdycha.- To nie możliwe...Odczuwa stratę po kimś bliskim:Wciąż po policzkach spływają jej łzy. Jest przygnębiona i nie chce z nikim rozmawiać. Fenro [Lighting Energy] Imię:Fenro Wygląd: Biała jak śnieg grzywa i sierść w tym samym kolorze, bladoniebieskie oczy (albinos), ładnie ukształtowany pyszczek, srebrna gwiazda jako znaczek Cechy charakteru: Spokojny, miły, cichy, odważny Rasa: Jednorożec Płeć: Ogier Zachowanie w poszczególnych sytuacjach- Zostaje wezwany do władcy/władczyni Kłania się nisko do ziemi i milczy Zostaje wybrany na żołnierza Przyjmuje to spokojnie, przysięga lojalną służbę Zakochał się Lekko się rumieni, ale próbuje to zatuszować i się odwraca Odczuwa stratę po kimś bliskim Stoi gdzieś w samotności i cicho popłakuje Vert Lunatic [Frodo] Imię - Vert Lunatic Wygląd - Krótka zielona grzywna i ogon. Ma grzywkę. Jest biała z jasno zielonymi "skarpetkami". Cechy charakteru - Zazwyczaj ma pecha, lecz gdy chce potrafi nie wpakować się w tarapaty. Często się śmieje. Nie lubi nudy, dlatego najcześciej chodzi na spacery, lub czyta książki Rasa - Pegaz Płeć - Klacz Zachowanie w poszczególnych sytuacjach - Zostaje wezwana do władcy/władczyni: *Kłania się* "To zaszczyt Wasza Wysokość" Zostaje wybrana na żołnierza: *wpatruje się w list* Ja? Żołnierzem? *zamyka oczy* Zakochała się: Cześć [imię]. Chcesz się przejść na spacer? Odczuwa stratę po kimś bliskim: *Zaciska oczy a na jej twarzy pojawia się grymas bólu* Żegnaj... Regulamin [+Malutki Update!] -Nie zamieszczamy treści +18 -Odpowiadamy jedynie za swoją postać -Nie nadużywamy "supermocy" -Staramy się nie wygłupiać -Trzymamy się fabuły -Nie przeklinamy -Offtop zamieszczamy w [] lub (()) Dziękuję za uwagę i zapraszam do pisania! --- Mój post znajduję się tu - Obudziłam się w domu, na podłodze, po czym potrząsnęłam łebkiem. -Dziwny sen... - szepnęłam do siebie a następnie wyszłam przed domek, chcąc wziąć gazetę. Złapałam ją, po czym rozejrzałam się. - Śnieżyca w HearTrott, to blisko nas... Hmm... - siadłam na fotelu, po czym otwierając gazetę na tej stronie, przyjrzałam się małemu, drobnemu druczkowi, który po chwili, został dokładnie przestudiowany. Przeciągnęłam się, po czym chwyciłam za starą szczotkę, rozczesując grzywę. Edytowano Maj 10, 2014 przez Timber Dębowa Tarcza Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 10, 2014 Share Napisano Maj 10, 2014 Florie obudziła się wczesnym rankiem by przenieść kwiaty z ogrodu do domu, a później wraz z innymi pegazami walczyć z chmurami. W końcu zamieć jest blisko... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 10, 2014 Autor Share Napisano Maj 10, 2014 Po rozczesaniu się wyszłam z domu. Wydawało się być ciepło, ale wiedziałam, że to tylko złudzenie. Wiatr rozwiewał moją grzywę. -Mogłam je upiąć... - szepnęłam, zmagając się przed wybuchnięciem śmiechem, przez łaskoczące mnie końcówki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lightning Energy Napisano Maj 10, 2014 Share Napisano Maj 10, 2014 Wyszedłem powoli z domu i zacząłem chodzić spokojnie po mieście. Zamieć była blisko, ale na szczęście miałem ciepły dom i zapasy pożywienia w spiżarni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 10, 2014 Autor Share Napisano Maj 10, 2014 Skierowałam się do lasu. Życie wydawało się być normalne... Chyba. Rozejrzałam się. Właściwie... Zamieć? Czemu? Myślałam, nawet nie patrząc przez siebie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Maj 10, 2014 Share Napisano Maj 10, 2014 Natti obudziła się i zjadła śniadanie. Kolejną rzeczą jaką musiała zrobić to porządkować chmury razem z innymi pegazami. Gdy była przy jednej z chmurek wpadła na Florie. - Witaj - uśmiechnęła się szeroko i podała jej kopytko na przywitanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 10, 2014 Share Napisano Maj 10, 2014 [Powiedzmy, że znały się wcześniej Dobra?] - Cześć. - odparła podając kopytko Natti. - Jak się masz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lightning Energy Napisano Maj 10, 2014 Share Napisano Maj 10, 2014 Szedłem spokojnie nie rozglądając się nigdzie. Pegazy latały se po niebie, a ziemskie kucyki pracowały tu i tam. Stanąłem na chwilę i siedziałem patrząc gdzieś przed siebie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 10, 2014 Autor Share Napisano Maj 10, 2014 Spojrzałam za siebie, zauważając białego ogiera. -Dobry. - Wykrztusiłam. - Wie pan, o co może chodzić z tą zamiecią? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Maj 10, 2014 Share Napisano Maj 10, 2014 - Ta śnieżyca..słyszałaś o tym? Za dużo pracy jak na nas pegazy. No a ty jak się trzymasz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 10, 2014 Share Napisano Maj 10, 2014 - Lepiej zapytaj kto o tym nie słyszał. -zaśmiała się.- Chyba dobrze. Tylko z roślinami są problemy. Muszę je wszystkie przenieść do domu. Dobrze, że jest duży. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Maj 10, 2014 Share Napisano Maj 10, 2014 Vert obudziła się wcześniej niż zwykle. Wyjrzała przez okno - No to mamy dziś dużo pracy- mruknęła do siebie i wyleciała z domu. Lecąc zobaczyła dwa, nieznane jej pegazy. - Nie ma co- pomyślała patrząc na pegazice- przecież nie chciałyby rozmawiać z takim pechowcem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 10, 2014 Share Napisano Maj 10, 2014 Lucky Fate obudził się. Rozejrzał się po domu. - Koło fortuny się kręci... i zawsze przemawia do mnie... - wstał, zabrał talie tarota i zwyczajną i wyszedł z domu. - Cholerna śnierzyca... - mruknął do siebie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 10, 2014 Autor Share Napisano Maj 10, 2014 Nie słysząc odpowiedzi oddaliłam się, by spytać się o to kogoś innego. -Ehh... - Powiedziałam, gdy wiatr zaczął wiać coraz mocniej, mocniej i mocniej... Trzask! Wpadłam na szarego ogiera. - Rozglądaj się Timber, nie łazisz bez patrzenia! - zganiłam siebie w myślach. - Egrh... Przepraszam, nic się nie stało... I... Wiesz może coś o tej śnieżycy? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 10, 2014 Share Napisano Maj 10, 2014 ((Mniemam iż chodzi o mnie )) - Nie nic się nie stało. - powiedział z uśmiechem. - A co do śnieżycy to trzeba uważać bo to nic dobrego... i chyba wkrótce dotrze i tu... fortuna nie stoi po naszej stronie. - odpowiedział. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 10, 2014 Autor Share Napisano Maj 10, 2014 -Napewno? - Spytałam niepewnie. - Jestem Timber, a ty? Śnieżyca nadciąga z północy... Wiesz może co ją wywołało? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 10, 2014 Share Napisano Maj 10, 2014 - Lucky Fate. Miło mi. - powiedział z uśmiechem. - W każdym razie. Śnieżyca jest zła, ale nie mam bladego pojęcia dlaczego nadciąga. Koło fortuny się toczy. Może kiedyś wyjawi nam czemu. - powiedział i przetasował obie talię magią. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 10, 2014 Share Napisano Maj 10, 2014 Pegazy nie mogły uporać się z chmurami. Gdy niebo było prawie czyste wciąż jakby znikąd pojawiało się nowe zachmurzenie. W końcu ktoś krzyknął, że później się z tym rozprawią. Florie zaleciła na ziemię, jednak była bardzo zmęczona przez co też nieuważna i wpadła na jakąś klacz. - O rany! Przepraszam! - powiedziała i uśmiechnęła się. - Nie zauważyłam cię... [Chodzi o Timber :3] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 10, 2014 Autor Share Napisano Maj 10, 2014 -Ouch... Nic nie szkodzi. - zaśmiałam się. - Miło mi... Zaraz.... Koło fortuny? Karty? Jesteś magikiem? Magicy są uroczy. - szepnęłam, trochę do siebie, trochę do ogiera, a w mniejszym stopniu do klaczy. - A, no tak, wypadałoby się wszystkim przedstawić, Timber. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 10, 2014 Share Napisano Maj 10, 2014 - Magikiem? Może - wszystkie karty ze zwykłej tali rozłożyły się w równy półokrąg. - Wybierz jedną. - powiedział z uśmiechem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 10, 2014 Autor Share Napisano Maj 10, 2014 -Hmm... - Uśmiechnęła się lekko, wyjmując jedną z kart. - Gotowe... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 10, 2014 Share Napisano Maj 10, 2014 - Mnie także miło. Jestem Florie - powiedziała potrząsając kopytkiem Timber. - Ano zgodzę się. Magicy są słodcy. - zaśmiała się. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 10, 2014 Autor Share Napisano Maj 10, 2014 Zaśmiała się, razem z klaczą. -Miło, że się zgadzamy. [Tyle osób chcę shipping ;P] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 10, 2014 Share Napisano Maj 10, 2014 (edytowany) - Zapamiętaj ją. - powiedział i dał jej kilka sekund. Po chwili złożył karty w talie która rozłożyła się na dwie części. - Włóż. - powiedział. [Ale czemu z moją postacią? ] Edytowano Maj 10, 2014 przez Mephisto von Pheles Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 10, 2014 Autor Share Napisano Maj 10, 2014 [sama nie wiem. W każdym razie Lighting nie odpowiadał ;P] Przyjrzałam się karcie, po czym włożyłam ją do talii... -Gotowe... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts