Little Light Napisano Maj 11, 2014 Autor Share Napisano Maj 11, 2014 Dzięki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 11, 2014 Share Napisano Maj 11, 2014 Jest o wiele lepiej Mam nadzieję, że w końcowej fazie rysunku kreska będzie pewna. Co prawda kłoda i nogi są nieanatomiczne [kończyny tylne się tak nie zginają] i mają kiepskie proporcje, ale to zawsze sprawia najwięcej trudności. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Little Light Napisano Maj 11, 2014 Autor Share Napisano Maj 11, 2014 A kłoda to... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 11, 2014 Share Napisano Maj 11, 2014 Kłoda- u kuca zaczyna się od pierwszego kręgu piersiowego, a kończy na pierwszym kręgu ogonowym. Obejmuje klatkę piersiową, kłąb, zad, etc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Little Light Napisano Maj 11, 2014 Autor Share Napisano Maj 11, 2014 Inna wersja: http://fotowrzut.pl/CMAILK9OOK Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Maj 11, 2014 Share Napisano Maj 11, 2014 Nie podoba mi się . Za długa szyja, za gruba, a baloniki mogła mieć obwiązane dookoła brzucha, ewentualnie na ogonie, bo tak to zasłaniają połowę kucyka. A gdyby w ogóle balony ktoś tak sobie przywiązał na prawdę to wisiał by do góry nogami, no nie ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 11, 2014 Share Napisano Maj 11, 2014 Za długi pyszczek w stosunku do reszty głowy, która jest za mała, szyja jak u żyrafy- za długa i za cienka. Nogi za cienkie, nie zaznaczyłaś biodra i łopatki. Kreska poszarpana, nieestetyczna... Niestety nie znalazłam żadnych dobrych siatek, które na tym etapie byłyby Ci bardzo przydatne. A jeśli jakieś są, to niestety tylko na styl serialowy. Mam pomysł- określ co chciałabyś narysować i w jakim stylu, a my spróbujemy Ci pomóc. I jeszcze jedno- koniecznie zrób coś z kreską, bo jest nierówna i poszarpana. Proponuję rysować większe obrazki, to zawsze pomaga. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Little Light Napisano Maj 11, 2014 Autor Share Napisano Maj 11, 2014 Chciałabym jakoś ładnie narysować Pinkie latającą dzięki balonikom, byle nie na brzuchu A styl... Nie kanoniczny Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 11, 2014 Share Napisano Maj 11, 2014 Na piątek mogę Ci zrobić jakąś przykładową siatkę, która by Ci pomogła. Tylko jedna sprawa- wolisz iść w takie nogi: https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/1549401_620128484741022_5454992110301951288_n.jpg czy chcesz normalne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Little Light Napisano Maj 11, 2014 Autor Share Napisano Maj 11, 2014 (edytowany) Normalne :3 EDIT: Koło 13 wstawię nowy, ładniejszy rysunek. Edytowano Maj 12, 2014 przez Little Light Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Little Light Napisano Maj 12, 2014 Autor Share Napisano Maj 12, 2014 Oto on: http://fotowrzut.pl/3VV4UIRC12 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 13, 2014 Share Napisano Maj 13, 2014 Ciągle te same błędy- poszarpana, nieestetyczna kreska, brak anatomii. Skrzydło jest narysowane całkowicie źle, wygląda jak gigantyczna dłoń. Jest wiele sposobów rysowania skrzydeł, ale ten jest zły.Obiecana pomoc do rysowania Pinkie Pie: http://pics.tinypic.pl/i/00529/4mobbfu09xuy.jpgTo na fioletowo, to jest baza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Little Light Napisano Maj 13, 2014 Autor Share Napisano Maj 13, 2014 Staram się poprawić kreskę, lecz do mojej własnej, złej anatomii niestety się przyzwyczaiłam :( To moje pierwsze skrzydło, dlatego tak wyszło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 13, 2014 Share Napisano Maj 13, 2014 Nie ma co się przyzwyczajać, tylko należy poprawiać Mam też wrażenie, że strasznie mocno przyciskasz ołówek, spróbuj delikatniej. Najpierw szkic roboczy, potem na jego bazie właściwy rysunek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Little Light Napisano Maj 13, 2014 Autor Share Napisano Maj 13, 2014 A wnioskując z Pinkie... można robić bazy na dół kopyt, zgięcia kopyt i na to na górze przy tylnych kopytach? (xD) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 13, 2014 Share Napisano Maj 13, 2014 Wróciłam! Spróbuj posłużyć się samouczkami. I użyj siatki, pomaga! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 13, 2014 Share Napisano Maj 13, 2014 Bazy można zrobić na wszystko. Ja osobiście do fanów siatek nie należę. Używam ich w wersji mocno okrojonej, w fazie szkica pomocniczego. Po prostu pooglądaj trochę artów i zobacz co, i jak się zgina, etc. Niestety dojście na jakiś poziom w rysowaniu trochę trwa. Ja rysuję nieco ponad pół roku i jeszcze nie doszłam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 13, 2014 Share Napisano Maj 13, 2014 Ja stosuję siatki rzadko, jako pomoc w rysunku pysku, nie są one obowiązkowe, lecz są pomocne, szczególnie dla początkujących. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 13, 2014 Share Napisano Maj 13, 2014 Ja robię tylko przy pyskach, bo to znacznie ułatwia ich rysowanie. Ale już np. przy nogach, to nie widzę w tym sensu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Little Light Napisano Maj 13, 2014 Autor Share Napisano Maj 13, 2014 (edytowany) Jak robić siatki na pysku? Macie może linki do przykładów? ;3 Edytowano Maj 20, 2014 przez Little Light Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 13, 2014 Share Napisano Maj 13, 2014 Moja siatka - http://i58.tinypic.com/atvs4n.jpg Rysujesz (lekko) koło, po czym przekleślasz je w odpowiednich miejscach. Pionowo, linia pyska, z której zaczniesz rysować pysk. Pozioma, linia oczu, zaczynasz (lekko niżej) rysować oczy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Little Light Napisano Maj 20, 2014 Autor Share Napisano Maj 20, 2014 Nowy rysunek :3 http://fotowrzut.pl/DB19BZR7Y6 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Itaktuniewchodzemjuzszkoda Napisano Maj 20, 2014 Share Napisano Maj 20, 2014 Rysunki wychodzą Ci już coraz lepiej Pracuj dalej a osiągniesz sukces! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Violett Napisano Maj 20, 2014 Share Napisano Maj 20, 2014 Szyja za długa, ale poza tym okej. ;-) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 23, 2014 Share Napisano Maj 23, 2014 Aż przez pomyłkę, z rozpędu to zdjęcie miast rysunku oglądałam. A co do Pinkie- za cienka i za długa szyja. Kreska znowu poszarpana. Głowa zbyt jajowata, ucho osadzone za bardzo z przodu i za wysoko. Za chude nogi. Są jak patyczki. Na dodatek źle osadzone. Przynajmniej z ogonem się postarałaś, wyszedł idealnie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się