Szeregowa WW Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 Amy szybkim krokiem poszła pod miejsce gdzie udał się profesor. - Wchodzimy do środka? - zapytała Alderamina. Link do komentarza
Ukeź Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 - Chyba tak, jeśli chcemy się czegoś dowiedzieć. - Chłopak wzruszył ramionami i zaraz pchnął drzwi, wsuwając się do środka i czekając aż Amy zrobi to samo. Link do komentarza
Elizabeth Eden Napisano Czerwiec 21, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 21, 2014 (edytowany) (A kim prawem ty decydujesz co jest w pomieszczeniach? ^^) W drugim pomieszczeniu oprócz bardzo zniszczonej, drewnianej szafy były też wąskie, skrzypiące schody i kilka kandelabrów z niepalącymi się świecami. W szafie była miotła, ale taka zwykła, do sprzątania, do tego bardzo zakurzona i z pajęczynami. Na górze w małej półeczce było tekturowe pudełko. *** Tym razem barmanka zareagowała, uśmiechnęła się, ukazując brak kilku zębów. - A co wy tu robicie, maluszki? To nie jest miejsce dla takich, jak wy - powiedziała, a kilka postaci przy stołach, których twarzy ukryte były pod kapturami, zarechotały cicho. Edytowano Czerwiec 21, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza
Szeregowa WW Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 Amy weszła cicho za kolegą rozglądając się po pomieszczeniu. - Słuchaj... To nie był chyba najlepszy pomysł. - szepnęła do chłopaka. Link do komentarza
Elizabeth Eden Napisano Czerwiec 21, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 21, 2014 Z pudełka wyleciało na ciebie z tuzin chochlików kornawlijskich, które złapały się za włosy i powiesiły na żyrandolu w pokoju obok. Śmiejąc się złośliwie latały obok ciebie, pilnując, by w razie upadku, znowu cię powiesić. Link do komentarza
Ukeź Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 Alderamin miał podobne odczucia jak Amy, że pomysł jest nienajlepszy. Ale ciekawość też kusiła. - Chcesz się teraz wycofać? - szepnął do niej. - Hmm... Szukamy kogoś - wypalił niczym niezrażony do barmanki. Link do komentarza
Elizabeth Eden Napisano Czerwiec 21, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 21, 2014 - Niby kogo? - zapytała z pogardą kobieta, wyciągając spod baru jakąś brudną butelkę i nalewając z niej do szklanki czarownicy z twarzą zakrytą ciemną chustą. Link do komentarza
Szeregowa WW Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 (edytowany) - Ciii... Zaraz nas stąd wyrzucą. - szepnęła do niego przez zaciśnięte zęby. - A tym bardziej jak będziemy mówić że kogoś szukamy. Edytowano Czerwiec 21, 2014 przez Szeregowa Rainboww Dash Link do komentarza
Elizabeth Eden Napisano Czerwiec 21, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 21, 2014 (edytowany) Tak na marginesie, odbyła się przed Hogsmeade druga lekcja Zielarstwa. Drugie OPCM, będzie w niedzielę razem z Transmutacją za czwartek. Dla Rainboww:(Uznajmy, że kiedy gracie już tak w grze, a nie na zadaniach, macie tylko wiedzę z lekcji i KSIĄŻEK z bilbioteki(bo są). Jednym wyjątkiem jest historia Voldemorta i Harry'ego. I... nie żeby się narzucać, ale... rozmawiajcie czasem o lekcjach, bo zostawiacie to tak, jakby ich nie było XD) *** Na górze był tylko jeden pokój w którym na łóżku leżało jedno zdjęcie. Zdjęcie(coś w tym rodzaju, ale realne) (Możesz pokazać innym. To tyle w chatce. Bo jak będziesz o 20, to będzie już po Hogsmeade. Zbieraj dalej na miotłę ) Edytowano Czerwiec 21, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza
Ukeź Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 (Aww Huncwoci ;_; Asdfghjkl Przepraszam, musiałam xD) - Michała Anioła Buonarroti - wypalił Alderamin ot tak, stwierdzając, że faktycznie nie ma czego tu szukać. - Ale to zły trop. Do widzenia - dodał jeszcze i pociągnął za sobą Amy, z powrotem na zewnątrz. Link do komentarza
Szeregowa WW Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 - Do widzenia. - ukłoniła się grzecznie. Gdy wyszli zaczęła się dusić ze śmiechu. - Niezła wymówka. - powiedziała. - Tak na marginesie to wiedziałeś że Michał Anioł miał lęk wysokości? A podjął się takiej roboty... Link do komentarza
Ukeź Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 - No gdzieś o tym czytałem - stwierdził zaraz z uśmiechem. - Rzuciłem tak, bo było widać, że niczego się o Malfoyu nie dowiemy. A tak mają powód do zastanawiania się o co nam chodziło. Chodźmy w jakieś sympatyczniejsze miejsce. Link do komentarza
Elizabeth Eden Napisano Czerwiec 21, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 21, 2014 Barmanka pokręciła głową. - Ah, te dzieciaki.... Link do komentarza
Szeregowa WW Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 - Wolisz do jakiegoś sklepu czy do Trzech Mioteł? Napijemy się kremowego piwa czy coś. - zapytała ruszając w stronę milszej części miasteczka. Link do komentarza
Ukeź Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 - Piwa? - Zmarszczył brwi, idąc koło Amy. - To tutaj nieletnim sprzedają piwo? - zapytał zaskoczony. Link do komentarza
Szeregowa WW Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 - Spokojnie. Nie jest mocne, chyba że jesteś skrzatem domowym. Piłam je wiele razy. - powiedziała z uśmiechem. Link do komentarza
Ukeź Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 - Nie no, po prostu to dziwne. - Wzruszył ramionami. - Znaczy wiesz, ja mam tak stukniętą rodzinkę, że często wypijałem tacie zwykłe piwo ze szklanki, jak schodzili się do nich znajomi, więc skoro to nie jest mocne to na pewno nie powinno mi szkodzić. - Uśmiechnął się szeroko. Link do komentarza
Szeregowa WW Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 - Nieładnie... - powiedziała i uśmiechnęła się szerzej. Skręcili w główną uliczkę. Link do komentarza
Elizabeth Eden Napisano Czerwiec 21, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 21, 2014 (edytowany) Minął ich Profesor Malfoy. Coś ta rozmowa szybko poszła. Widać było, że nauczyciel jest w wyśmienitym humorze. Kiedy przechodził obok Amy i Alderamina nachylił się do dziewczyny i szepnął. - Na przyszłość nie radzę mnie śledzić, bo możecie dowiedzieć się więcej niżbyście chcieli - nawet na nich nie patrząc, odszedł. Edytowano Czerwiec 21, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza
Szeregowa WW Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 Amy popatrzyła na odchodzącego profesora z niesmakiem i przerażeniem jednocześnie. Trąciła Alderamina łokciem. - Słyszałeś? - zapytała. Link do komentarza
Ukeź Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 - Słyszałem. - Wzruszył ramionami. - Ale przecież myśmy szukali Michała Anioła, nie jego - stwierdził bardzo oczywistym tonem. Jakieś dowody, że go śledzili? Żadne. Link do komentarza
Szeregowa WW Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 - No może masz rację. - powiedziała gdy weszli do Trzech Mioteł. - To chcesz to piwo? Link do komentarza
Elizabeth Eden Napisano Czerwiec 21, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 21, 2014 (edytowany) W Trzech Miotłach było tłoczno od zapełniających gospodę uczniów. Na kontuarze wisiała tabliczka: Piwo Kremowe - 15 sykli(pół punktu) Sok Dyniowy - 3 sykle(nic) Ognista Whisky - 1 galeon(jeden punkt) Woda mrożona - 3 sykle(nic) Herbata - 3 sykle(nic) Miód pitny - 75 sykli(jeden punkt) Woda goździkowa - 45 sykli(pół punktu) Wino skrzatów - 1 galeon(jeden punkt) Potrawka z wątróbki - 15 sykli(pół punktu) Zwykłe śniadanie - 20 sykli(pół punktu) Zwykły obiad - 24 sykle(pół punktu) Zwykła kolacja - 20 sykli(pół punka) Nocleg: Jedna noc - 5 galeonów(pięć punktów) (Oczywiście jak wam odejmie, to nie domowi ) Pod trzema miotłami: Edytowano Czerwiec 21, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza
Ukeź Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 Zaczął się zastanawiać. - W sumie, chcę go spróbować - przyznał po chwili. Link do komentarza
Szeregowa WW Napisano Czerwiec 21, 2014 Share Napisano Czerwiec 21, 2014 - No to ja stawiam. - powiedziała podeszła do baru i złożyła zamówienie. Po chwili przyniosła dwie butelki. - Proszę. - powiedziała i dała jedną koledze. Link do komentarza
Recommended Posts