FlutterBlue Melody Napisano Sierpień 1, 2014 Share Napisano Sierpień 1, 2014 Ja nie jestem bronies i pegasis tylko 11- letnią dziewczynką przebywającą na tym forum. Lubię Lunę bo po prostu jest dla mnie ulubioną księżniczką. Ale Twilight też :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteWarrior Napisano Sierpień 5, 2014 Share Napisano Sierpień 5, 2014 Ostatnio zastanowił mnie fakt z jakich powodów Luna jest bardziej lubiana przez środowisko bronies niż Celestia. Patrząc na tak tribrony Lunarna jest duża większosć bronies. Solarnych jest mniej. między innymi Ja, azbest i kilka innych osób. Ale jaki jest tego powód? Mam też teorie, że upodobanie do jednej z tych księzniczek u bronego wynika z jego trybu życia. Broniacz całą nocą gra na kompie, spi do 13, ma prawicowe lub umiarkowane poglądy - Lunarny. Broniacz Wstaje sobie tak o 8-9, cieszy się dniem na dworze, jest leniwym kasztaniakiem lubiącym socjalizm - Solarny. Co o tym myślicie? Tu jest taka sama sytuacja jak w przypadku uwiecznionym na tym obrazku: Bo Luna. Nie myśl tyle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 6, 2014 Share Napisano Sierpień 6, 2014 Śmieszy mnie w sumie argument "Celestia silniejsza od Luny". Mianowicie skąd ta pewność? O ile o mocach Luny wiemy całkiem sporo, to o Celestii praktycznie nic. A co jeśli jej potęga to tylko fikcja, mydlenie oczu i propaganda, a jedyne co pozwoliło jej pokonać Lunę to Elementy? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Sierpień 6, 2014 Share Napisano Sierpień 6, 2014 A co wiemy o mocach Luny poza kontrolą snu i wznoszeniem Księżyca? A o mocach Celki poza wznoszeniem Księżyca i Słońca? Nic. Poza tym, że dostała bęcki od Krysi. Luna z Krysią nie walczyła. Wspólnie pokonały Sombrę. Obalenie Discorda się nie liczy, bo Elementy. Musiałyby walczyć ze sobą, by się dało to sprawdzić. I to Luna jako Luna, a nie NMM. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 6, 2014 Share Napisano Sierpień 6, 2014 Nie będę tutaj wywlekał mojej teorii o Lunie i NMM bo to nie ten temat, ale masz rację Cahan. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celly Napisano Sierpień 6, 2014 Share Napisano Sierpień 6, 2014 (edytowany) Jestem pewna, że Celestia jest silniejsza. Skąd ten pomysł? A ile razy słońce jest większe od księżyca? Jeśli prawdą też jest (jak to było przedstawione w wielu fanficach) że ich moc bierze się z kontrolowanych przez nie, ciał niebieskich, to Celestia również wypada na silniejszą. Niezapominajmy, że księżyc odbija światło słoneczne. Jeśli o walkę Celestii i NMM, Celestia nie dała się z siebie wszystkiego, bo bała się skrzywdzić siostrę. NMM tych oporów nie miała. Użyła Elementów Harmonii, bo one nie są złe i prawdopodobnie mogła myśleć, że zmieni ją w kamień, tak jak Discorda wcześniej. Edytowano Sierpień 6, 2014 przez Celly Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteWarrior Napisano Sierpień 6, 2014 Share Napisano Sierpień 6, 2014 Wątpię aby jedna była silniejsza od drugiej. Twórcy pewnie myślą, że obie są równe pod względem siły. Poza tym potyczka z Krysią pokazała, że nie jest jakoś szczególnie silna Za dużo ciast, a za mało treningu 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linds Napisano Sierpień 7, 2014 Share Napisano Sierpień 7, 2014 (edytowany) Jestem pewna, że Celestia jest silniejsza. Skąd ten pomysł? A ile razy słońce jest większe od księżyca? Jeśli prawdą też jest (jak to było przedstawione w wielu fanficach) że ich moc bierze się z kontrolowanych przez nie, ciał niebieskich, to Celestia również wypada na silniejszą. Niezapominajmy, że księżyc odbija światło słoneczne. Jeśli o walkę Celestii i NMM, Celestia nie dała się z siebie wszystkiego, bo bała się skrzywdzić siostrę. NMM tych oporów nie miała. Użyła Elementów Harmonii, bo one nie są złe i prawdopodobnie mogła myśleć, że zmieni ją w kamień, tak jak Discorda wcześniej. Primo - Nightmare Moon oporów nie miała. Ale to Nightmare Moon, a nie Księżniczka Luna. Nie wiadomo, czy ona by się zawahała. Można powiedzieć, że nie, bo wydaje się ona być twardsza, ale życie potrafi zaskakiwać. Secondo - Celestia ewidentnie wiedziała, że Elementami Harmonii zbanuje siostrę na księżyc, o ile dobrze pamiętam z serialu. Terzo - wiemy, że Celestia dała radę zająć się i słońcem i księżycem, ale nie mamy pewności, że Luna nie dałaby sobie rady z tym zadaniem. Edytowano Sierpień 7, 2014 przez Linds Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteWarrior Napisano Sierpień 7, 2014 Share Napisano Sierpień 7, 2014 Primo - Nightmare Moon oporów nie miała. Ale to Nightmare Moon, a nie Księżniczka Luna. Nie wiadomo, czy ona by się zawahała. Można powiedzieć, że nie, bo wydaje się ona być twardsza, ale życie potrafi zaskakiwać. Secondo - Celestia ewidentnie wiedziała, że Elementami Harmonii zbanuje siostrę na księżyc, o ile dobrze pamiętam z serialu. Terzo - wiemy, że Celestia dała radę zająć się i słońcem i księżycem, ale nie mamy pewności, że Luna też nie dałaby sobie rady z tym zadaniem. Skrupuły i sumienie to największy osłabiacz jaki zawsze występuje w walce dobra za złem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cersei Lannister Napisano Sierpień 17, 2014 Share Napisano Sierpień 17, 2014 Wątpię, by większa sympatia do którejkolwiek z księżniczek odzwierciedlała cokolwiek oprócz osobistych upodobań. Sugerowanie, że ma to związek z dojrzałością (lub nie), cechami charakteru, tendencjami politycznymi (o zgrozo) to dla mnie zwyczajna pomyłka. Każdy będzie miał swoje powody i wysnuwanie na tej podstawie tak dalekosiężnych wniosków po prostu mija się z celem. Bardzo irytuje mnie, gdy ktoś próbuje długim elaboratem udowodnić, że fani 'drugiej strony' są z jakichś powodów 'be' (bo niedojrzali, bo lewicowi, bo za wcześnie wstają, itp.). Ludki drogie, po co tworzyć sztuczne podziały? 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapid Napisano Kwiecień 2, 2015 Share Napisano Kwiecień 2, 2015 Eh to bardzo proste księżniczka nocy pojawia się o wiele więcej razy niż celestia,przez to jest więcej fajnych momentów z nią Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts