BrokenRC Napisano Listopad 5, 2014 Share Napisano Listopad 5, 2014 Dobra: Marsz +1 jeden piechur z Moat Calin na The Twins Umocnienie władzy w Winterfell: dodaje jednego rycerza Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 5, 2014 Autor Share Napisano Listopad 5, 2014 (edytowany) Update. Czekamy na dwa ostatnie ruchy - Greyjoy'a i Tyrella. Edytowano Listopad 5, 2014 przez Verlax Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 6, 2014 Share Napisano Listopad 6, 2014 Verlax, popełniłeś błąd- tylko jeden piechur miał iść, a poszło dwóch. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 6, 2014 Autor Share Napisano Listopad 6, 2014 Poprawka. Rzeczywiście, mój błąd : Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neonowaty Napisano Listopad 8, 2014 Share Napisano Listopad 8, 2014 Marsz z Greywater do Flinter Statkiem na Ironmans Bay Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 8, 2014 Autor Share Napisano Listopad 8, 2014 Update. Czekamy na Halika/Tyrella. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halik Napisano Listopad 8, 2014 Share Napisano Listopad 8, 2014 rozkaz marszu 0 obydwa oddziały z Highgarden do The Reach. Marsz-1 w Dornish Marches i wycofujesz piechura do Oldtown; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 8, 2014 Autor Share Napisano Listopad 8, 2014 (edytowany) Update. Wykonano ostatnie Marsze. Dodam tylko, że Halik nie miał Marszu -1 na Dorning Marshes, w rozkazach z PM powiedział, że "reszta armii nie robi nic". Zlitowałem się nad nim i dałem mu tam Konsolidację. Przypominam, na PM wysyła się mi jakie Rozkazy chcecie dawać, a po ich ujawnieniu dopiero jak chcecie ich użyć. W rezultacie Konsolidacji Greyjoy otrzymuje 2 Punkty Władzy oraz Tyrell otrzymuje 2 Punkty Władzy. ----- Baratheonowie kontynuują przejmowanie wschodniego wybrzeża Westeros, ich siły dotarły między innymi do Końca Burzy. Tyrellowie wyszli ze swoich zamków, zaś armie Słonecznej Włóczni powoli opuszczają półwysep Dorne. Na północy sytuacja się zaognia, wokół Seagardu bronionego przez siły Greyjoy'ów gromadzą się armie Lannisterów oraz Starków. Kto będzie walczył z kim i kto wyjdzie z tej walki zwycięski, tego jeszcze nikt nie wie... -------------------------------------------------------------------------- Tura III Wydarzenia : Talia I Tron ostrzy Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu (obecnie Ród Baratheonów) musi wybrać, czy: a) Wszyscy gracze muszą sprawdzić swój limit Zaopatrzenia i zmniejszyć ewentualne armie (tak jakby wylosowano kartę Zaopatrzenia), b) Wszyscy gracze mogą mobilizować jednostki (tak jakby wylosowano kartę Mobilizacji), c) Nic się nie dzieje (tak jakby wylosowano kartę Ostatnich dni lata). Dodatkowo, siła Dzikich rośnie! (obecnie - 8) Talia II Gra o tron Zgodnie z kolejnością rozgrywki każdy z graczy pobiera po jednym żetonie Władzy z puli władzy za każdy wydrukowany na planszy symbol władzy (koronę), który znajduje się na obszarach pod jego kontrolą. Każdy gracz pobiera też po jednym żetonie Władzy za każdy przyjazny port, w którym znajduje się przynajmniej 1 jednostka Statków (o ile na sąsiednim obszarze morskim nie ma żadnych wrogich jednostek Statków). Rezultaty Gry o Tron (otrzymane dodatkowe żetony Władzy) : Greyjoy - 2 Lannister - 2 Tyrell - 1 Stark - 2 Baratheon - 3 Martell - 3 Talia III Nawałnica mieczy Podczas tej fazy Planowania gracze nie mogą przydzielać rozkazów Obrony (w tym specjalnego rozkazu Obrony). Dodatkowo, siła Dzikich rośnie! (obecnie - 10) Co Obecnie Należy Robić : Baratheon podejmuje decyzję w sprawie wydarzenia Tron ostrzy. Następnie rozpatrujemy efekty jego decyzji. Po tym, wszyscy gracze wysyłają do mnie na PW Rozkazy. Edytowano Listopad 8, 2014 przez Verlax Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Listopad 8, 2014 Share Napisano Listopad 8, 2014 Mobilizacja! King's Landing - 2x piechur Crackclaw Point piechur na rycerza Storm's End piechur Dragonstone piechur port Dragonstone statek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 8, 2014 Autor Share Napisano Listopad 8, 2014 (edytowany) Update. Gandzia zdecydował by rozpocząć Mobilizację! Każdy gracz może teraz napisać jakie jednostki rekrutuje w swoich Zamkach i Twierdzach. Można to robić w dowolnej kolejności (Żelazny Tron nie ma tu znaczenia). Proszę napisać jakie dodatkowe jednostki sobie tworzycie, podobnie jak już dokonali Baratheonowie. Każdy gracz, który już dał jakie jednostki sobie tworzy, może dać mi Rozkazy. Po zebraniu wszystkich Mobilizacji i wszystkich Rozkazów kontynuujemy dalej. Edytowano Listopad 8, 2014 przez Verlax Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 8, 2014 Share Napisano Listopad 8, 2014 Mobilizacja! Winterfell- Rycerz White Harbour- Piechur Moat Calin- Ulepszenie piechura do Rycerza Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 8, 2014 Autor Share Napisano Listopad 8, 2014 (edytowany) Update. Czekamy na pozostałe Mobilizacje. Przypominam, ci co już dali swoje Mobilizacje, mogą dawać mi również na PM Rozkazy. Edytowano Listopad 8, 2014 przez Verlax Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Listopad 9, 2014 Share Napisano Listopad 9, 2014 (edytowany) Mobilizacja: Punkty z Lannisportu na machinę oblężniczą; Punkty z Riverrun na okręt w The Golden Sound; Coś mi się wydaję, że w tej rundzie kolejność ruchów będzie miała duże znaczenie Edytowano Listopad 9, 2014 przez Arkane Whisper Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 9, 2014 Autor Share Napisano Listopad 9, 2014 Update. W Riverrun nie można mobilizować Okrętów, brak portu. Od razu powiem, że w Riverrun nie możesz nic zmobilizować bo za dużo jednostek. Machina oblężnicza wchodzi do Lannisportu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Listopad 9, 2014 Share Napisano Listopad 9, 2014 (edytowany) W Riverrun mogę zmobilizować okręty. Przeczytaj łaskawie raz jeszcze rozdział o mobilizacji, zwłaszcza przykład mobilizacji, bazowany na Lannisterach. Jeśli w coś gram, to najczęściej znam instrukcję prawie na pamięć. Tak już mam Edytowano Listopad 9, 2014 przez Arkane Whisper Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 10, 2014 Autor Share Napisano Listopad 10, 2014 Przyznaję rację, rekrutacja okrętów jest możliwa. Derp. Kolejny raz się przy tym gubię. Czekamy na pozostałe mobilizacje! Update mapy dam jutro bo nieco już zmęczony jestem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neonowaty Napisano Listopad 10, 2014 Share Napisano Listopad 10, 2014 Dwa statki w Pyke, w tym jeden na Ironman Rycerz w Seagardzie Piechur w Flint Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 10, 2014 Autor Share Napisano Listopad 10, 2014 Update. Czekamy na pozostałe mobilizacje! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halik Napisano Listopad 10, 2014 Share Napisano Listopad 10, 2014 (edytowany) W The Reach ulepszam piechura w konnego W Highgarden werbuje konnego Od razu wysyłam rozkazy na PW bo w tym tygodniu nie będę mieć czasu. Edytowano Listopad 10, 2014 przez Halik Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 10, 2014 Autor Share Napisano Listopad 10, 2014 Update. Mam już mobilizacje od wszystkich z wyjątkiem Martellów oraz brakuje mi nieco Rozkazów. Poza tym, już prawie skończyliśmy. Czekam! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlagueOverlord Napisano Listopad 10, 2014 Share Napisano Listopad 10, 2014 W Starfall tworzy się jednostka piechoty. W Yronwood tworzy się jednostka piechoty. W Sunspear tworzy się statek w East Summer Sea, natomiast piechur zamienia się w Rycerza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 10, 2014 Autor Share Napisano Listopad 10, 2014 Update. Ostatnia mobilizacja dokonała się! Czekamy więc na Rozkazy do Tury III! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 12, 2014 Autor Share Napisano Listopad 12, 2014 (edytowany) Wszystkie Rozkazy gotowe. Niech rozpocznie się wojna! Kolejność Ruchu : Najpierw Lannisterowie mają prawo do użycia Kruka Posłańca. Następnie rozpatrujemy Rozkazy Najazdu (w tym wypadku w dowolnej kolejności, nie ma to znaczenia). Po Rozkazach Najazdu idą Marsze i na końcu Konsolidacje Władzy. Marsze w kolejności Żelaznego Tronu : 1. Baratheon 2. Lannister 3. Stark 4. Martell 5. Greyjoy 6. Tyrell Powodzenia! Edytowano Listopad 12, 2014 przez Verlax Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Listopad 13, 2014 Share Napisano Listopad 13, 2014 Nie wykorzystuję kruka. Rozkazem najazdu z The Golden Sound usuwam żeton wsparcia z Ironman's Bay. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Listopad 13, 2014 Share Napisano Listopad 13, 2014 Rozkazem najazdu na Zatoce Łamaczy Shipów wygrywam grę. ... Bo wiele nim nie zrobię. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts