Arkane Whisper Napisano Listopad 13, 2014 Share Napisano Listopad 13, 2014 Najedź własne umocnienia władzy i splądruj swoje krainy. Takiego ruchu nikt się nie spodziewa, uwierz mi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 13, 2014 Share Napisano Listopad 13, 2014 Teraz mój ruch. Tak, więc: Marsz +1 - Rycerz z Moat Calin na The Twins Marsz +0 - Pion z White Harbor na Widow's watch Marsz -1 - Trzech rycerzy z Winterfell na Moat Calin Do tego na Moat Calin i The Twins kładę po żetonie władzy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Listopad 13, 2014 Share Napisano Listopad 13, 2014 Ej, psst, teraz rozpatrujemy najazdy, nie marsze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Listopad 13, 2014 Share Napisano Listopad 13, 2014 Sugeruję, by mości Gandzia wykonał swój pierwszy rozkaz marszu, ponieważ najazdy zmieniają sytuację jedynie w rejonie, gdzie Baratheon nie sięgnie swymi szponami Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Listopad 13, 2014 Share Napisano Listopad 13, 2014 Pierwszy rozkaz marszu... Piechur ze Storm's End na Kingswood. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 13, 2014 Share Napisano Listopad 13, 2014 Ej, wy macie racje, teraz najazdy, a nie marsze, ale wtopa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 13, 2014 Autor Share Napisano Listopad 13, 2014 (edytowany) Ej, psst, teraz rozpatrujemy najazdy, nie marsze. W tym wypadku akurat Marsze Starków nie czynią różnicy. Stark rusza się przed Greyjoy'ami, zaś Marsz Lannisterów ich nie sięga. Ponieważ Stark nie wydaje żadnej bitwy oraz nie zajmuje prowincji do odwrotu Greyjoy'a mogę uznać te Rozkazy i dać je na mapę wbrew kolejności Żelaznego Tronu. Jednak na przyszłość proszę pamiętać, że jeśli chcę się ktoś ruszyć przed innym graczem (przykładowo Greyjoy chce się ruszyć przed Martellem, pomimo, że Martell jest pierwszy) to musi spełnić dwa warunki : a) Ruch Martella nie może wpływać na Rozkazy Greyjoya (to jest bardzo szeroko rozumowane) b) Gdy Greyjoy rozpisze swoje Marsze musi dodać taki tekst "nie oglądając się na ruch "wpisz gracza" wykonuję ruch X" Najazd Lannistera spala wsparcie Greyjoy'a. Najazd Baratheona nie ma żadnego celu, więc jest usuwany z planszy. Czekamy na Marsz Lannistera. Dodam tylko jeszcze jedną rzecz do Rozkazów Starka. Zgodnie z zasadami gry Stark może zostawić żeton władzy na polu Moat Cailyn (bo opuszcza go jedną ze swoich armii), ale już nie na The Twins (bo się z tego obszaru nie rusza). Edit. A oto mapa : Edytowano Listopad 13, 2014 przez Verlax Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 13, 2014 Share Napisano Listopad 13, 2014 Ok, sorry za błędy i pomyłki.Błąd znalazłem! I nikomu go nie pokaże, a dobra pokaże: Greyjoy ma 2 zaopatrzenia nie 3, na Greywater watch nie ma znaku rodu Greyjoy'ów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Listopad 13, 2014 Share Napisano Listopad 13, 2014 Mój pierwszy rozkaz marszu: Machina oblężnicza z Lannisportu atakuje Flint's Finger; oczywiście ze wsparciem okrętów, żeby nie było nieporozumienia... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 13, 2014 Autor Share Napisano Listopad 13, 2014 (edytowany) BITWA! Lannister vs Greyjoy Lannister - Atakujący +4 - Armia (Wieża Oblężnicza) +1 - Rozkaz Marszu (Spec. Rozkaz) +3 - Wsparcie (Dwa Okręty + Spec. Rozkaz) +0 - Miecz z Valyriańskiej Stali +? - Dowódca Niższa pozycja na Torze Lenników, Lannister przegrywa remisy. Łączna Siła - 8 Greyjoy - Obrońca +2 - Armia (Dwa Piechury) +0 - Rozkaz Obrony +0 - Wsparcie +? - Miecz z Valyriańskiej Stali (możliwy do użycia) +? - Dowódca Wyższa pozycja na Torze Lenników, Greyjoy wygrywa remisy. Łączna Siła - 2 Obydwaj uczestnicy bitwy muszą teraz do mnie na PM napisać jakiego dowódcę wysyłają do bitwy. Greyjoya proszę również by w wątku oficjalnym, przed wysłaniem mi dowódcy napisał czy używa Miecza z Valyriańskiej Stali (daje on +1 do jednej bitwy, można go użyć raz na turę). Edit. RexCrusader, to nie jest błąd. Zaopatrzenie się zmienia dopiero, i dopiero wtedy gdy zostanie wyciągnięta karta Wydarzeń - Zaopatrzenie Edytowano Listopad 13, 2014 przez Verlax Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 13, 2014 Share Napisano Listopad 13, 2014 Aha, to źle zapamiętałe. Sorry. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 13, 2014 Autor Share Napisano Listopad 13, 2014 Jak coś, czekamy teraz na Ruch Martella Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlagueOverlord Napisano Listopad 13, 2014 Share Napisano Listopad 13, 2014 (edytowany) To już?! Piechur z Starfall do Prince's Pass. Okey to już usunąłem nadmiar rozkazów. Edytowano Listopad 13, 2014 przez PlaguePony Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neonowaty Napisano Listopad 13, 2014 Share Napisano Listopad 13, 2014 Ród Greyjoyów po krótkiej naradzie obwieścił, iż miecza ze stali Valyriańskiej nie dobędzie podczas tej bitwy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 13, 2014 Autor Share Napisano Listopad 13, 2014 (edytowany) PlaguePony, niestety nie mogę przyjąć tych Marszów, ponieważ wykonanie obydwu Marszy naraz stawia ruch Tyrella w zupełnie innej sytuacji. Możesz wykonać tylko jeden Marsz, gdy reszta się ruszy możesz wykonać inne ruchy. Konsolidacje Władzy w Sunspear przyjmuje, natomiast w Prince's Pass i The Boneway nie, ponieważ Tyrell w tym ruchu może cię powstrzymać w tych prowincjach. BITWA! Lannister vs Greyjoy Do bitwy stanie : Cersei Lannister Cersei Lannister [0] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz usunąć z planszy jeden dowolny żeton Rozkazu pokonanego przeciwnika. Przeciwko... Aeronowi Mokrej Czuprynie Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz). Lannister - Atakujący +4 - Armia (Wieża Oblężnicza) +1 - Rozkaz Marszu (Spec. Rozkaz) +3 - Wsparcie (Dwa Okręty + Spec. Rozkaz) +0 - Miecz z Valyriańskiej Stali +0 - Cersei Lannister Niższa pozycja na Torze Lenników, Lannister przegrywa remisy. Łączna Siła - 8 Greyjoy - Obrońca +2 - Armia (Dwa Piechury) +0 - Rozkaz Obrony +0 - Wsparcie +0 - Miecz z Valyriańskiej Stali (możliwy do użycia) +0 - Dowódca Wyższa pozycja na Torze Lenników, Greyjoy wygrywa remisy. Łączna Siła - 2 Lannister wygrywa bitwę! Wojska Greyjoy'ów zostają zmuszone do odwrotu (gracz Greyjoy'ami musi teraz podać mi gdzie wycofują się jego oddziały). Lannister deklaruje, że Cersei Lannister używając swej zdolności usuwa Żeton Marszu z pola Seagard. ------------------------------------------- Martellowie już się ruszyli. Powinien się ruszyć teraz Greyjoy, ale Cersei usunęła ostatni żeton Marszu (cholera, ona jest równie irytująca w książce, jak i serialu jak i w grze planszowej!). Dlatego teraz rusza się Tyrell, a potem lecimy od nowa. Edit. Mapa : Edytowano Listopad 13, 2014 przez Verlax Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neonowaty Napisano Listopad 13, 2014 Share Napisano Listopad 13, 2014 Pokonane wojska rodu Greyjoyów powracają do Pyke. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Listopad 13, 2014 Autor Share Napisano Listopad 13, 2014 W wyniku tego odwrotu jeden Piechur ginie (limit Zaopatrzenia) : Update. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halik Napisano Listopad 15, 2014 Share Napisano Listopad 15, 2014 Dornish Marches marsz-1 The Reach marsz+0 Nie ogarniam tej gry i jak znajdziecie kogoś na zastępstwo to się wypisuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts