Shine Star Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 (edytowany) Tutaj będę dodawać moje rysunki (chociaż najczęściej będą to szkice). Bardzo proszę o opinie i krytykę Edytowano Listopad 3, 2014 przez Shine Star Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorregaray Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 Pusta kartka. No cóż, prawie jak moje sprawdziany z przyry ale co tam. 5/10 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 Żeby była krytyka, najpierw muszą się te rysunki pojawić. Czekam zatem i mam nadzieję, że pojawią się jak najszybciej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 (edytowany) Z chęcią będę ogładał i oceniał arty, winc czekam. Kiedy można się spodziewać pierwszego? Edytowano Listopad 2, 2014 przez RexCrusader Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shine Star Napisano Listopad 3, 2014 Autor Share Napisano Listopad 3, 2014 Oto pierwszy z nich (z animacji "I will be there") Oto drugi, również z tej animacji (będzie ich 4) :I idzie 3 (który niestety wyszedł mi najgorzej) :I 4 z tej "serii" . Następny dodam po powrocie ze szkoły, czyli tak ok. 15:30-16:00 Jak sądzicie, który z tych 4 jest najładniejszy? Piszcie! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Listopad 3, 2014 Share Napisano Listopad 3, 2014 Ogólnie nie lubię „przerysowywanek*”. Miło by mi było (zrymowało się c;) zobaczyć twoje rysunki nie wzorowane na innych dziełach. Możesz oczekiwać odemnie konsulktywnej krytyki gdy jakieś mi pokażesz. Patrząc na te czwóreczkę, mogę powiedzieć że masz stabilną kreskę, a to już rzadka cecha. Co jeszcze dodać? Kopyta jak patyki. nevermind A więc co?! ^^ Czekamy na rysunki bez przerysowywanek. *przerysowywanki - przykładanie kartki do komputera, odrysowywanie, czy też mocne opieranie się na innej sztuce. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 3, 2014 Share Napisano Listopad 3, 2014 Obrazy ładne, choć osobiście wole pokolorowane. Ale ogólnie spoko. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Listopad 3, 2014 Share Napisano Listopad 3, 2014 (edytowany) Prace nie są dobre. Po pierwsze - brak proporcji. Głowy są zbyt duże, ciała zbyt długie (albo zbyt krótkie), a nogi za krótkie i zbyt chude, patykowate. Cienie są bardzo często źle umiejscowione i całemu kucykowi brakuje wypełnienia, a więc nie są to rysunki, a bardziej szkice. Radzę zacząć rysować na gładkich kartkach, a nie w kratkę, i trochę bardziej się postarać, bo na pewno potrafisz. /Najlepsza jest czwarta praca/ Edytowano Listopad 3, 2014 przez Oksymoron Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shine Star Napisano Listopad 3, 2014 Autor Share Napisano Listopad 3, 2014 Dziękuję, że oceniacie moje prace Najczęściej będą to szkice lub po prostu ołówek bez wypełnienia. Co sądzicie o tych? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobayashi Napisano Listopad 3, 2014 Share Napisano Listopad 3, 2014 Nietypowe. Kopytka zbyt długie i patykowate. Pyszczki zbyt kanciaste. I róg nieco za długi, ale to już osobiste przemyślenia. Reszta w miarę okej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shine Star Napisano Listopad 3, 2014 Autor Share Napisano Listopad 3, 2014 Wybacz jeśli tak uważasz, ale specjalnie zrobiłam "zbyt długie nogi" co do oceny dziękuję Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shine Star Napisano Listopad 3, 2014 Autor Share Napisano Listopad 3, 2014 Teraz obrazki przedstawiające królewskie siostry (to są moje pierwsze rysunki kucyków): Celestia: Luna (która moim zdaniem wyszła gorzej) : Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shine Star Napisano Listopad 4, 2014 Autor Share Napisano Listopad 4, 2014 Nightmare Moon (z której jestem bardzo dumna ) Oraz symbol Nightmare Moon (widać z drugiej strony samą bohaterkę, wybaczcie za to) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shine Star Napisano Listopad 5, 2014 Autor Share Napisano Listopad 5, 2014 Takie bazgroły Cieniowanie: (Fryzura Elsy - "Kraina Lodu") Co myślicie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shine Star Napisano Listopad 19, 2014 Autor Share Napisano Listopad 19, 2014 Szkoda że nikt nie skomentował moich wcześniejszych rysunków. Co powiecie o małej Twi? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gray Picture Napisano Listopad 19, 2014 Share Napisano Listopad 19, 2014 Ładna, aczkolwiek kartka w kratkę lekko psuje efekt. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deszczu Napisano Listopad 19, 2014 Share Napisano Listopad 19, 2014 Żaden ze mnie znawca sztuki, więc powiem co przeciętni ludzie widzą : - Celestia i Luna - poza nóżkami jak zapałki, to jest długimi i kanciatymi oraz zaokrąglanym tułowiem wszystko jest raczej OK, proporcje zachowane - Nightmare Moon - duży postęp, tułów jest bardziej... jak by to ująć... "zgrany" z szyją i skrzydłami, no i zaczyna przypominać bardziej tułów, niż tor NASCAR widziany z lotu ptaka, jedna wada (znowu ten tułów): odrobinkę za długi - Fryzura Elsy - bardzo fajnie, teraz dorysuj twarz - Mała Twilight - za małe oczy i usta w stosunku do głowy, róg także za mały i sprawia wrażenie wygiętego do góry. Ogólnie rzecz biorąc, bardzo ładne, tylko jedna uwaga, to samo co poprzednik: staraj się rysować na gładkich kartkach, wiem że może być ciężej ale naprawdę ładniej wygląda. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shine Star Napisano Listopad 19, 2014 Autor Share Napisano Listopad 19, 2014 (Na razie pokaże jeszcze kilka na kartkach w kratkę, potem czyste. Muszę wreszcie wziąć się za rysowanie...:3) Zła Cadence. Jestem z niej BARDZO dumna. Moim zdaniem to mój najlepszy rysunek. ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuddly Doggy Napisano Listopad 22, 2014 Share Napisano Listopad 22, 2014 To cieniowanie u Cadence jest kijowe, albo cieniujemy kreskami, albo robimy zwykły cień ołówkiem, albo mocny cień markerem- a nie wszystko naraz, bo teraz wygląda jakby miała dziwne dziary na pysku i szyi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shine Star Napisano Listopad 22, 2014 Autor Share Napisano Listopad 22, 2014 (edytowany) To cieniowanie u Cadence jest kijowe, albo cieniujemy kreskami, albo robimy zwykły cień ołówkiem, albo mocny cień markerem- a nie wszystko naraz, bo teraz wygląda jakby miała dziwne dziary na pysku i szyi.Cóż, to nie jest mój pomysł, ponieważ posłużyłam się tym: Składaj skargę do tego kto to wymyślił. Edytowano Listopad 22, 2014 przez Shine Star Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Listopad 22, 2014 Share Napisano Listopad 22, 2014 Nie chodziło o skargę, tylko o krytykę. No i takie przerysowywanie nie jest dobre. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shine Star Napisano Listopad 22, 2014 Autor Share Napisano Listopad 22, 2014 Nie daję sobie tytułu autora tego obrazka. Chciałam sprawdzić, jak wyjdzie mi takie "przerysowanie". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Listopad 22, 2014 Share Napisano Listopad 22, 2014 Nikt nie mówi, że dałaś sobie takie prawo. Narysowałaś, zobaczyłaś, wstawiłaś tutaj i tym samym powinnaś być świadoma, że obrazek nie wszystkim się spodoba. Cień akurat nie wyszedł ani autorowi obrazka, ani Tobie. Tyle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shine Star Napisano Listopad 22, 2014 Autor Share Napisano Listopad 22, 2014 Rozumiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shine Star Napisano Listopad 22, 2014 Autor Share Napisano Listopad 22, 2014 Oto mój najnowszy rysunek: Wymyślony przeze mnie kucyk. Co myślicie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts