Trum Napisano Lipiec 21, 2012 Share Napisano Lipiec 21, 2012 Temat ogólnie o horrorach Mam nadzieje, że dacie jakieś porządne bo to co ostatnio oglądałam to lipa.... Moje ulubione: Piątek 13-go, Piła 2, Koszmar z ulicy wiązów. Link do komentarza
Pesgenu Napisano Lipiec 21, 2012 Share Napisano Lipiec 21, 2012 Osobiście ostatnio ogladałem "Wilkołak" i jest świetny - żadnych ludzkich stonóg, żadnych romansów - czysty gore horror. Do moich ulubionych należą jednak "Dom woskowych ciał" i "Silent Hill" (SH bardziej dzięki sentymentowi do serii gier ) Link do komentarza
Michael89pl Napisano Lipiec 21, 2012 Share Napisano Lipiec 21, 2012 Jeśli ktoś lubi "Cupcakes", polecam "Ukryty wymiar" Link do komentarza
wiej007 Napisano Lipiec 21, 2012 Share Napisano Lipiec 21, 2012 "Piła" (wszystkie częsci), Residentevil oraz Silent Hill Link do komentarza
Airlick Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 Silent Hill, brrr, to się nazywa horror. W dodatku jedna z bardzo nielicznych UDANYCH ekranizacji gier... Ja od siebie wymienię - w kolejności absolutnie losowej - Egzorcystę, Omen, REC, Pozwól Mi Wejść (szwedzką wersję, oczywiście), choć to specjalnie horrorem nie jest. Dalej Mgła, Lśnienie, Obcy 1-3, Nosferatu - Symfonia Grozy... I jeszcze nasza polska Wilczyca. Ogólnie rzecz biorąc, w horrorach szukam przede wszystkim klimatu, nie hektolitrów krwi... Link do komentarza
Sliver Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 Pandorum super film, resztę napiszę jak się wyśpię xD Link do komentarza
Suchy2601 Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 U mnie na pewno Egzorcysta - film świetny chociaż już stary jak świat Nie wiem czy serię Obcy można pod horror zakwalifikować ale jeśli tak - to jak u Airlick'a - części od 1 do 3 Heh kolejne podobieństwo - nie cierpię horrorów w których nie ma nic poza krwią i flakami. Takim dobrym tego przykładem jest seria Oszukać przeznaczenie czy jakoś tak - dla mnie kompletna beznadzieja Link do komentarza
Masterchef Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 Tak jak pisał Airlick -> Silent Hill a na deser Egzorcyzmy Emily Rose (można się nieźle przestraszyć) Link do komentarza
Dadudałe Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 Że też nikt jeszcze nie pisał o "The Thing" z 1982... Oprócz tego, to jeszcze: - Milczenie Owiec - 28 dni później - Świt Żywych Trupów I na deser, komedia: Black Sheep xD Wrzuciłbym linkiem do trailera, ale zawiera trochę flaków. Musicie więc sami poszukać na YT Ewentualnie jeszcze: Dead Snow. Też TAK głupi, że aż śmieszny: Link do komentarza
Punkie Pie Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 Koszmar z ulicy Wiązów the best horror ever! Freddy moim idolem jest:] Seria Cube też jest super:) Link do komentarza
War Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 -Projekt SS Nie chodziło ci czasem o Eksperyment SS? Jeśli nie, to polecam ten film. Całkiem całkiem, no i wszyscy giną. Link do komentarza
Silver Shield Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 28 tygodni później Link do komentarza
Airlick Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 Seria o Lecterze to thrillery, nie horrory, dlatego też nie wymieniałem. A The Thing to taka oczywistość, że też jakoś nie wymieniłem. Carpenter ftw. Jego Oni Żyją to jeden z moich ulubionych filmów. Link do komentarza
Poziomka Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 Ja szczerze mówiąc to Egzorcyzmy Emily Rose nie uznaję jako horror. Seria Obcy jest dość ciekawa ale nie powala. Jeżeli chcecie coś strasznego to idźcie do kina 5D i obejrzyjcie Koty i Duchy. Sam w sobie ten krótkometrażowy film nie jest zbyt straszny ale efekty naprawdę robią swoje. Zgadzam sie także z przedmówcami i polecam Silent Hill. Link do komentarza
Trum Napisano Lipiec 22, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 22, 2012 A jakie horrory wg Was to kompletne dno ? Ostatnio oglądałam Smakosza i nie polecam bardziej komedia + beznadziejna końcówka. Link do komentarza
Pesgenu Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 Ludzka Stonoga - totalne dno, jedyny plus tego filmu to innowacyjny pomysł na zadawanie śmierci Rec 3 - AGRH, bo dwóch świetnych częściach nagle taki nóż w plecy. W pewnym momencie chciałem po prostu wyjść z kina z powodu zażenowania I właściwie najnowsze Piły też schodzą na psy... Link do komentarza
OjtamOjtam Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 Dobry horror to dla mnie film z jakąś zagadką, która nie sprowadza się do problemu, skąd wyskoczy następny zombiak lub w jaki sposób zostanie rozczłonkowany następny bohater oraz taki po którym strach pójść w nocy do łazienki :3 Lustra, Ring, Paranormal Activity, REC, Event Horizon... jak mi się coś jeszcze przypomni naprawdę dobrego to napiszę. Poza tym niektóre z tych, które były wcześniej wymieniane, choć części nie zaliczyłbym do gatunku "horror" ;P Chyba spróbuję sobie oglądnąć Silent Hilla bo już dużo osób mi polecało... Jeśli chodzi o Oszukać przeznaczenie czy inne Piły - fajnie się pogapić i czasem nawet pośmiać czy tam popatrzeć na barwne (zwykle czerwone) efekty i malowniczo rozrzucone flaki :heart: ale na pewno to nie są dobre filmy moim zdaniem a tym bardziej dobre horrory... No może Piła 1 i Oszukać Przeznaczenie 1 - bo pierwsze części i pomysł był świeży. P.S. Ludzką stonogę obejrzałem z ciekawości. Wytrzymałem całe 50 min zanim zacząłem przewijać do końca. Są jakieś granice... Link do komentarza
Punkie Pie Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 Ludzka stonoga? A idź Pani z tym, takim... Link do komentarza
Wolf0507 Napisano Lipiec 25, 2012 Share Napisano Lipiec 25, 2012 Też straszny jest trochę horror ,,Zombies''.Nie wiem czy ktoś oglądał,taki o dzieciach zombie.Nie są zbyt straszne ,ale ich oczy są creepy.Mają trochę oczy jak ten gościu na takich obrazkach.Wystarczy wejść na google grafikę i wpisać Zalgo i te dzieci mają podobne oczy jak to coś. Link do komentarza
Bonifacus Napisano Lipiec 25, 2012 Share Napisano Lipiec 25, 2012 Polecam: -Pokój 1408 -Lustra -Paranormal Activity -REC -Egzorcysta -The Ring Link do komentarza
wladek911 Napisano Lipiec 25, 2012 Share Napisano Lipiec 25, 2012 Czerwona róża, Paranormal activity 1-3, Paranormal entity, pokój 1480, dzieci kukurydzy, bunkier oraz bunkier ss, kobieta w czerni, naznaczony, ostatni egzorcyzm, udręczeni, widmo, zakonnica, ring (wszystkie). To wszystko co mam na kompie, wszystkie polecam. Napisałbym więcej ale nie chce mi się przypominac a jest tego duuużo Link do komentarza
Marfi's Mane Napisano Lipiec 25, 2012 Share Napisano Lipiec 25, 2012 Osobiście polecam Paranormal Activity, Creepy hide-and-seek, Oko, Serbski film (nie wiem, czy można to podciągnąć pod horror, ale potwornie mocno "rysuje głowę", zdecydowanie nie uznałabym go za "ulubiony"), Klątwa, Udręczeni, REC, Lustra i oczywiście dostępną na youtube serię "Marble Hornets". Link do komentarza
Cloud Kicker Napisano Lipiec 25, 2012 Share Napisano Lipiec 25, 2012 Gorąco polecam Zombie Land ! Jeżeli było to sorry internet za wolno reaguje xD Link do komentarza
Kaziu Napisano Lipiec 25, 2012 Share Napisano Lipiec 25, 2012 Osobiście polecam horror "Maszyna do Zabijania" Link do komentarza
Nightbringer Napisano Lipiec 30, 2012 Share Napisano Lipiec 30, 2012 Kansen (jeden z najstraszniejszych jakie oglądałem) Martwe Zło, Martwe Zło 2, Armia Ciemności Dom na Przeklętym Wzgórzu Smakosz, Smakosz 2 Cube, Cube 2 ,Cube Zero (nie wiem czy można je zaliczyć do horrorów) Dom tysiąca trupów Link do komentarza
Recommended Posts