pannamigotka Napisano Sierpień 7, 2012 Share Napisano Sierpień 7, 2012 Nie mam ulubionego chyba takiego typowo typowego. "Smakosz": niezły ale i tak najbardziej ruszają mnie hiszpańskie produkcje "Kręgosłup Diabła" "Labirynt Fauna" Link do komentarza
niezwyciezony1 Napisano Sierpień 7, 2012 Share Napisano Sierpień 7, 2012 Horrorów nie oglądam (za słaba psycha), ale to mnie przestraszyło: A tak na serio oglądałem kiedyś "Labirynt Fauna". Link do komentarza
ThatIsSoSad Napisano Sierpień 14, 2012 Share Napisano Sierpień 14, 2012 Labirynt Fauna to nie horror... Ja prywatnie lubię najbardziej Drabinę Jakubową i 28 Dni Później (ten drugi w 80% za sceny przed pojawieniem się zombi - ta post-apokaliptyczna atmosfera i muzyka GY!BE... Ech, miodzio). Coś nie przypadło mi tak bardzo do gustu. Z filmów okołohorrorystycznych muszę jeszcze powiedzieć o Głowie do wycierania i Psychozie. Oba filmy uwielbiam Link do komentarza
Draco Nared Napisano Sierpień 14, 2012 Share Napisano Sierpień 14, 2012 Ja horrorów dużo nie oglądam, ale mogę śmiało polecić już parę razy wspomniane tutaj The Thing oraz Silent Hill. Serię Saw uważam za jakieś kompletne wynaturzenie (nazwałbym to raczej apoteozą brutalności). Link do komentarza
BiP Napisano Październik 12, 2012 Share Napisano Październik 12, 2012 klątwę 1, 2 ,3 w wersji japońskiej i amerykańskiej martwe zło 1 i 2 oko prawie wszystko o zombi świt , zmierzch , ziemia żywych trupów resident evil 1 , bo pozostałe są coraz gorsze shutter widmo te filmy uznaję , za naprawdę trzymające w napięciu i miejscami straszne i to bardzo:molestia: Link do komentarza
KochamChemie Napisano Październik 12, 2012 Share Napisano Październik 12, 2012 Obcy 1 jest taki nawet z "horrorowym klimatem" Link do komentarza
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Październik 14, 2012 Share Napisano Październik 14, 2012 U mnie na pierwszym miejscu są właśnie horrory,a potem komedie i filmy akcji.Ale przechodząc do sedna to polecam takie filmy jak: Piła,Resident Evil,Nocny pociąg z mięsem,Klątwa,Shutter,Rec,Scream i wiele więcej. Link do komentarza
darkangelPL Napisano Październik 14, 2012 Share Napisano Październik 14, 2012 Klątwy wszystkie części, Oko, Nocny pociąg z mięsem, Rec wszystkie części, Piły, Resident Evile, Ring, Dark Water. Jest ich więcej, ale tyle ich było, że nie wszystkie tytuły pamiętam. Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Październik 15, 2012 Share Napisano Październik 15, 2012 Dark Water (oryginał - amerykański remake powinni puszczać w piekle) Ring (patrz wyżej) Klątwa (oryginał, chociaż remake może być) Alien Trylogia (za część czwartą powinni...) Sierociniec Nawiedzony (z sentymentu - ależ się kiedyś tego bałem) Silent Hill - (z sentymentu do gry) Pewnie o czymś zapomniałem Link do komentarza
KochamChemie Napisano Październik 15, 2012 Share Napisano Październik 15, 2012 Oto jest Link do komentarza
Iron Shield Napisano Październik 15, 2012 Share Napisano Październik 15, 2012 Polecam dla tych co kochają dreszczyk......Wstydu......Bitwa pod Wiedniem Link do komentarza
Applejack12 Napisano Październik 15, 2012 Share Napisano Październik 15, 2012 Resident Evil Degeneracja , Zagłada i od miecha Retrybucja Link do komentarza
Airlick Napisano Październik 16, 2012 Share Napisano Październik 16, 2012 Polecam dla tych co kochają dreszczyk......Wstydu......Bitwa pod Wiedniem Takie złe? Link do komentarza
Ookami88 Napisano Listopad 25, 2012 Share Napisano Listopad 25, 2012 Z horrorów polecam dwie serie: - Koszmar z ulicy Wiązów (stara wersja, ok. 6-7 filmów) + Freddy vs Jason - Milczenie Owiec + Hannibal + Czerwony Smok Te klasyki zawsze miały u mnie specjalne miejsce. W przeciwieństwie do ich nowoczesnych wersji, te stare filmy mają w sobie pewien... smaczek. Link do komentarza
Paladyn Zanderson Napisano Listopad 25, 2012 Share Napisano Listopad 25, 2012 z horrorów polecam oczywiście mój ulubiony Krąg 1 i 2 (oglądałem amerykańskie remaki ale oryginały podobno są lepsze), Grudge 1 i 2 (przypadek taki sam jak Krąg) Oraz Labirynt Fauna Link do komentarza
Estherenn. Napisano Listopad 26, 2012 Share Napisano Listopad 26, 2012 -Labirynt Fauna -Koszmar z Ulicy Wiązów (bez remaku,bo jest do..) -Kult (nie do końca horror,ale nie wiem gdzie go dać,a fajny dreszczyk wywołuje) -Sierota -Siła Strachu -Phoonk,Phoonk2 -Omen (zarówno stary jak i remake) -Egzorcysta 3(jedyny jaki oglądałam z tej serii) A horror,którego nikomu NIE polecam to "Lęk",totalna beznadzieja jak dla mnie,chociaż go z kumpelą analizowałam kilka dni,to i tak do dziś nie wiem,o co w nim chodzi Link do komentarza
Korssarz Napisano Listopad 26, 2012 Share Napisano Listopad 26, 2012 Ja polecam ,,Droga bez powrotu" wszystkie części Link do komentarza
BiP Napisano Listopad 28, 2012 Share Napisano Listopad 28, 2012 Nie wiem czy były te filmy, ale ........ Najlepsze horrory w moim życiu, to te oparte choć troszkę na faktach, czyli : - Amityville - Paranormal Activity 1, 2, 3, 4 No te filmy są po prostu kozackie !!! A seria Paranormal, to już mistrzostwo, bo w tych filmach nie ma jakiś potworów, zombi, morderców, i takich tam... Filmy te działają na psychikę, bo to się światło zapali, to drzwi walną, to coś zacznie napierdzielać w drzwi, no jazda bez trzymanki !!! A ciekawości dodaje fakt, że rodziny, o których jest ten film żyły naprawdę i filmy te są zrobione poniekąd na faktach ... POLECAM ! Link do komentarza
Rixon Napisano Listopad 28, 2012 Share Napisano Listopad 28, 2012 - Paranormal Activity 1, 2, 3, 4 ZA ZA ZA ZA popieram ;d Link do komentarza
Ponygreedy Napisano Grudzień 2, 2012 Share Napisano Grudzień 2, 2012 Widzę, że użytkownicy macie gust. Garstka polecanych ode mnie: * Koszmar z Ulicy Wiązów (wszystko z uniwersum oprócz crossoveru z Jasonem i rebootu) * Sierociniec (może i bardziej dramat, ale film świetny) * P-A (pierwsza ma dobrze wpleciony jumpscare, ale czwórki unikajcie~!) * Dark Water (3ma skurczysyn w napieciu, oj trzyma) * Shutter: Widmo (polecam) * Grave Encounters (dobry film FF, oj dobry) Link do komentarza
Dizi Napisano Grudzień 4, 2012 Share Napisano Grudzień 4, 2012 Tak sobie przeglądam wszystkie zawarte tu propozycje i jak już dojechałam do końca to dotarło do mnie że nie widziałam tak w sumie żadnej części "Paranormal Activity" No ale z tych co widziałam (a średnio lubię horrory typu gore gdzie krew leje się czasami nawet z sufitu...) to: - Resident Evil (wszystkie części, chociaż tej z 2012 jeszcze nie widziałam bo na razie same wersje kinowe są dostępne) - Case 39 - Devil - Insidious (przez ten film jakoś dziwnie się czułam przez kilka dni) - Shutter - The devil inside Trochę mało, ale to te najbardziej mnie urzekły. XD Link do komentarza
Airlick Napisano Grudzień 4, 2012 Share Napisano Grudzień 4, 2012 Ostatnio dołożyłem do swojej listy "The Walking Dead". Bardzo dobry serial, chociaż trochę przewidywalny. Z drugiej strony, czy serial o 'klasycznych' zombie może nie być przewidywalny? Tak czy inaczej, polecam. Link do komentarza
Recommended Posts