WilczeK Napisano Maj 11, 2015 Share Napisano Maj 11, 2015 (edytowany) Witam! Nie będę przeciągał. Niedawno zacząłem bawić się w gimpie i zauważyłem że można w ciekawy sposób obrobić szkice i różne rysunki, tak wiem bardzo odkrywcze (Applouse!) . No więc wziąłem kilka szkiców i trochę posiedziałem. Postanowiłem pokazać dwa ostatnie arty, bo to one najlepiej przedstawiają to co umiem na ta chwilę. Mam nadzieje że znajdzie się ktoś chętny do skomentowania i ułatwi mi trochę robotę z poprawą umiejętności, doradzi coś, wytknie niedopatrzenie. Arty będę robił i wstawiał na bieżąco, o przeróżnej tematyce. Co się znajduje w środku? Niech to będzie niespodzianka, choć co niektórzy będą je kojarzyć. W sumie nie wiem co napisać, więc zacznę od razu. Art I Art II Edytowano Maj 11, 2015 przez WilkU 5 Link do komentarza
Sowenia Napisano Maj 11, 2015 Share Napisano Maj 11, 2015 Rysunki, które przedstawiłeś są bardzo ładne, ale z opisu owych dzieł nie wiem ile jest w nich twojej roboty. Rysowałeś sam? Zrobiłeś szkic i dodałeś kolory oraz efekty? Czy może znalazłeś czyjeś gotowe rysunki, a jedynie przerobiłeś je by wyglądały tak, jak wyglądają? Bo jeśli to są prace przerabiane to łatwiej byłoby je ocenić gdybyś podawał też link do oryginału ^^ 2 Link do komentarza
WilczeK Napisano Maj 12, 2015 Autor Share Napisano Maj 12, 2015 (edytowany) Prace są w pełni mojego autorstwa. Poprostu szkice(nie obrobione) kideyś już tu wstawiałem. Edytowano Maj 12, 2015 przez WilkU Link do komentarza
Sowenia Napisano Maj 12, 2015 Share Napisano Maj 12, 2015 No to w takim razie całość prezentuje się pięknie. Zwłaszcza spodobał mi się smok. Zapewne dlatego, że helikoptery i inne urządzenia to nie moja działka, ale nie ujmuję nic pracy z helikopterem. Podoba mi się kolorystyka. Ponura co prawda (jesli chodzi o smoka), ale pasuje do całości. Efekt obróbki też bardzo ładny. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć dalszej weny i kolejnych pięknych dzieł ^^ 1 Link do komentarza
Kruczek Napisano Maj 12, 2015 Share Napisano Maj 12, 2015 Wilku, mordo ty pocieszna, nie wiedziałem że masz talent poza rozbawianiem mnie komentarzami. Bardzo pochwalam, najs. 1 Link do komentarza
WilczeK Napisano Maj 12, 2015 Autor Share Napisano Maj 12, 2015 Hej dzięki! Może teraz wezmę się w garść i zrobię coś więcej. Jeżeli chodzi o MLP, to w głowie mam pewien projekcik, ale zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 12, 2015 Share Napisano Maj 12, 2015 Jak masz tego smoka, co nie, to weź i następnym razem rysując łuski, postaraj się je jakby "zaginać" (chodzi mi konkretnie o ogon - tam rzuca się w oczy to, że jest płaski, na reszcie ciała nie), żeby ciało sprawiało wrażenie wypukłego. Fajnie Ci wyszło cieniowanie. 1 Link do komentarza
WilczeK Napisano Maj 22, 2015 Autor Share Napisano Maj 22, 2015 (edytowany) Dzięki za komentarze pod pracami, rady wezmę sobie do serca. Postanowiłem się zlitować i dodać coś tematycznego, aby się trzymało forum. A więc idzie kolejna para artów ode mnie i zachęcam do wystawienia opinii. AJ. Link Mój nowy OC. Link Edytowano Maj 22, 2015 przez WilkU 3 Link do komentarza
Sowenia Napisano Maj 22, 2015 Share Napisano Maj 22, 2015 Oba rysunki są bardzo ładnie pocieniowane. Farbkami? U AJ jakoś niespecjalnie mi się podobają oczy. Nie wiem czemu. Być może są zbyt blisko siebie. Twój OC wyjątkowo mi się spodobał. Bardzo ładny Design i te czerwone płomyki 1 Link do komentarza
WilczeK Napisano Maj 23, 2015 Autor Share Napisano Maj 23, 2015 (edytowany) Tak, cieniowanie wykonanie farbkami, oczywiście tymi w gimpie. Co do oczu AJ, to faktycznie, nawet udało mi się to zauważyć, ale było już za późno na zmiany. No, będą jeszcze kolejna prace. A ta, jak na razie będzie z małym zezem. Co do OC, to dzięki. Trochę nad nim myślałem, ale jak widać się udało. Edytowano Maj 23, 2015 przez WilkU Link do komentarza
WilczeK Napisano Maj 29, 2015 Autor Share Napisano Maj 29, 2015 Dochodzi następna praca, niestety już nie w klimatach MLP, ale mimo to mam nadzieje że się wam spodoba. Tak jakby ktoś nie wiedział, amerykańskie śmigłowce mają nazwy po plemionach indiańskich. https://lh3.googleusercontent.com/-MvCG4aeT52M/VWi2oEFXAlI/AAAAAAAADkI/etVzxWqibB8/s1152/Apache%252520by%252520WilkU%252520Jbon.png 1 Link do komentarza
WilczeK Napisano Czerwiec 30, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 30, 2015 Do tematu dochodzi pierwszy vector! Tego samego OC-ka co poprzednio. https://lh3.googleusercontent.com/-3H35kaFWHiw/VZLKF8P_ESI/AAAAAAAADpk/Uk1_dtEJY4I/s640/OC.png 1 Link do komentarza
SnuJ Napisano Czerwiec 30, 2015 Share Napisano Czerwiec 30, 2015 Tak jakby ktoś nie wiedział, amerykańskie śmigłowce mają nazwy po plemionach indiańskich. https://lh3.googleusercontent.com/-MvCG4aeT52M/VWi2oEFXAlI/AAAAAAAADkI/etVzxWqibB8/s1152/Apache%252520by%252520WilkU%252520Jbon.png AH-64 Apache Longbow posiada nazwę od plemion indiańskich? ;-; Nah, still better AH-1 Cobra i AH-1Z Viper Btw. Ładne są te arty Link do komentarza
WilczeK Napisano Lipiec 1, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 1, 2015 (edytowany) AH-64 Apache Longbow posiada nazwę od plemion indiańskich? ;-; Dokładnie chodzi o człon ''Apache'', jeżeli chodzi o inne przykłady, to jest jeszcze np. CH-47 Chinnok, albo UH-1 Iroquis. AH-64, to kod maszyny, a Longbow to nazwa systemu oznaczania/wykrywania wroga. Dzięki za miłe słowo. Edytowano Lipiec 1, 2015 przez WilkU Link do komentarza
SnuJ Napisano Lipiec 1, 2015 Share Napisano Lipiec 1, 2015 Chinnok Chinook*. Poprawiam, by nie było później wątpliwości 1 Link do komentarza
WilczeK Napisano Sierpień 27, 2015 Autor Share Napisano Sierpień 27, 2015 Dochodzi kolejny wektorek, jak się zbiorę do kupy to postaram się zrobić coś z większym rozmachem. https://lh3.googleusercontent.com/-ERf9qB-Y8RM/Vd8BgnlBNaI/AAAAAAAADtw/GQnPhk_NEC8/s640-Ic42/212.png Link do komentarza
WilczeK Napisano Wrzesień 1, 2015 Autor Share Napisano Wrzesień 1, 2015 To jak pisałem, postanowiłem wrzucić coś ''większego''. Znowu wzięło mnie na gady, a więc to jednym z nich postanowiłem się podzielić. Kolejna prace już wkrótce. 1 Link do komentarza
WilczeK Napisano Wrzesień 2, 2015 Autor Share Napisano Wrzesień 2, 2015 Tak to wszystko wygląda po pomalowaniu, czy lepiej? Sam nie wiem. Link do komentarza
WilczeK Napisano Wrzesień 26, 2015 Autor Share Napisano Wrzesień 26, 2015 (edytowany) Kolejne arty, a raczej trzy wersje tego samego, na różnych etapach. Szkic/ po pokolorowaniu/ po ''cieniowaniu'' ( I kilku małych poprawkach)https://lh3.googleusercontent.com/-E-6-eNZB8fQ/VgamCNkeLfI/AAAAAAAADwk/7ZYPt5kTFyM/s640-Ic42/Curtis%2520szkic.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-fnDqBrZSQiE/VgamK7PRnWI/AAAAAAAADws/E9kfn9ZhtFs/s640-Ic42/Curtis%2520kolor.pnghttps://lh3.googleusercontent.com/-zOPS6Owd5c0/Vga1Pd7kVsI/AAAAAAAADxM/XCdq17iTouk/s640-Ic42/Curtis.JPG Edytowano Wrzesień 26, 2015 przez WilkU 1 Link do komentarza
Syrth Napisano Wrzesień 26, 2015 Share Napisano Wrzesień 26, 2015 Masz super styl. Ładny i oryginalny, a takie lubię najbardziej. A Twój OCek też jest śliczny. Fajne cieniowanie, pewnie padało wcześniej pytanie, ale patrzyłam tylko na obrazki, czym rysujesz? Link do komentarza
FrozenTear7 Napisano Wrzesień 26, 2015 Share Napisano Wrzesień 26, 2015 Bardzo ciekawe wykonanie ^^ Ale wyszło super Ogromna dbałość o detale ładne zarysy wszystkiego. Nie ma się czego czepiać zostaje tylko się zachwycać.I interesujący Cutie Mark Dobra robota! Link do komentarza
WilczeK Napisano Wrzesień 26, 2015 Autor Share Napisano Wrzesień 26, 2015 Dzięki za wszystkie opinie. Co do pytania czym rysuje. Pierwszy szkic wykonuje ołówkiem, jednak później poprawiam go cienkopisem, a czasem nawet długopisem. Reszta jest dopieszczana w komputerze. 1 Link do komentarza
WilczeK Napisano Grudzień 5, 2015 Autor Share Napisano Grudzień 5, 2015 (edytowany) No dobra, należało by coś dodać, bo mi temat usunął. W dalszym ciągu ćwiczę i moim zdaniem jest już widoczny progres. Mogę powiedzieć nawet, że spowodowało to coś na wzór samozadowolenia. No cóż, pozostaje wstawić. Może ktoś to zobaczy. Myślałem żeby zacząć robić też re-questy, bo głupio ciągle rysować jednego kuca. Zobaczymy... Spoiler Edytowano Grudzień 5, 2015 przez WilkU 1 Link do komentarza
Cahan Napisano Czerwiec 11, 2017 Share Napisano Czerwiec 11, 2017 Temat został zamknięty oraz przeniesiony do archiwum. Link do komentarza
Recommended Posts