Chief Napisano Grudzień 30, 2015 Share Napisano Grudzień 30, 2015 (edytowany) Przelobowany (Apple Bloom) 5 Edytowano Styczeń 1, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattia Magna L Napisano Grudzień 30, 2015 Share Napisano Grudzień 30, 2015 (edytowany) Alpinistom (Apple Bloom) 5 Edytowano Styczeń 1, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Styczeń 1, 2016 Share Napisano Styczeń 1, 2016 Ok, pora na podsumowanie zeszłego roku Spoiler Matil - 51 Chief - 43 Fizyk - 43 Użyte wyrazy... Spoiler A: Abdominalne Absolwent Albedo Albinosek Alpinistom B: Baleron Baletki Baptysterium Bestialstwem Bestialstwo Bękarstwie Bibliotekoznawstwem Bibliotekoznawstwo Biesiadowo Bilet Biletowany Blanszowanie Blistrowanie Bombonierka Budapeszt C: Ciasto Ciasteczkowy coals Costal Ć Ćwiarteczka D: Database Desant E: Echluophobia F: Fasadzie Festiwal Flambirowanie G: Grabiestwo H: Heksakosjoiheksekontaheksafobia Hrabstwie I: J: K: Kabanosek Karambole Kobieciarstwo Kolarstwo Komplementacja Konstantynopolitańczykowianeczka Kwestia L: Lacoste Lasocki Lato Lawendom Leopard Liberalizmowi Liberalista Listewka Listonosze Listownie Lotniskowca Ł: M: Meblościanka Monopolowa N: Niebiesko-pomarańczowo-zielony Niedbalstwo Nimitempofobia O: Opalem Onomatopeja Ó: P: Paleontolog Palettblad Palisadom Palmolive Paraboleum Paralotniarstwo Paralotnie Parasolka Placebo Plasterboard Plebaniom Planetarium Plomba Plombowanie Pomyleńca Pobielam Pobraniem Pompatycznie Pompela Parobem Problematyczne Przelobowany Przelewowa Przeręblami Przeręblom Primaaprilisowy Q: R: Religioznawstwo Rozbestwili S: Salto Scementować Sebastian sedated Serwetki serwowanie Sielankowe Socrates Sorbet Stewia Stulecie Spolszczenia SweetLabs Sweltering Sweter Szablonem Szczotka Szwindel Szydełkowanie Szczoteczka Szkocja Ś: T: Tabletop Tacos Talibowie Testowalibyśmy Translacja Twinkles U: V: W: Website West Library Wellsite Werbalista Westerplatte Wrestling X: Y: Z: Ź: Ż: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattia Magna L Napisano Styczeń 1, 2016 Share Napisano Styczeń 1, 2016 (edytowany) Starczo (Scootaloo) 5 Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fizyk Napisano Styczeń 2, 2016 Share Napisano Styczeń 2, 2016 (edytowany) Polaniem (Apple Bloom) 6 P.S., - Yay, podsumowanie! Yay, nowa lista użytych wyrazów ^^. Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattia Magna L Napisano Styczeń 2, 2016 Share Napisano Styczeń 2, 2016 (edytowany) Polowaniem (Apple Bloom) 7 Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fizyk Napisano Styczeń 2, 2016 Share Napisano Styczeń 2, 2016 (edytowany) Podrabiałem (Apple Bloom) 6 Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP literówka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattia Magna L Napisano Styczeń 2, 2016 Share Napisano Styczeń 2, 2016 (edytowany) Hemoglobina (Apple Bloom) 6 Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fizyk Napisano Styczeń 2, 2016 Share Napisano Styczeń 2, 2016 (edytowany) Blister (Sweetie Belle) 6 Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattia Magna L Napisano Styczeń 3, 2016 Share Napisano Styczeń 3, 2016 (edytowany) Betelgezie (Betelgeza to gwiazda w gwiazdozbiorze Oriona) (Sweetie Belle) 5 Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fizyk Napisano Styczeń 4, 2016 Share Napisano Styczeń 4, 2016 (edytowany) No proszę, czego to można się przy okazji dowiedzieć . To odwdzięczę się tym samym: Mpemba (Apple Bloom) 5 (Erasto Mpemba, odkrywca tzw. efektu Mpemby, polegającemu na tym, że w pewnych warunkach, takich samych dla wody gorącej i zimnej, gorąca woda zamarznie szybciej, niż zimna). Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Dodanie emotikonki Twilight. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattia Magna L Napisano Styczeń 4, 2016 Share Napisano Styczeń 4, 2016 (edytowany) Czytałam o nim w książce, którą dostałam na Gwiazdkę. Tym razem nic odkrywczego: Albowiem (Apple Bloom) 5 Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fizyk Napisano Styczeń 5, 2016 Share Napisano Styczeń 5, 2016 (edytowany) O, interesujesz się fizyką?Lebanonem (Apple Bloom) 6 (ok. to Liban po angielsku, ale też pełno miast i hrabstwo po polsku, więc można odmieniać ) Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP komentarz uzasadniający poprawność słowa ;) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattia Magna L Napisano Styczeń 7, 2016 Share Napisano Styczeń 7, 2016 (edytowany) Alabastrem (Apple Bloom) 5 Jakiś rok temu moja mama dostała od przyjaciela z zagranicy jakieś filmy o tematyce głównie fizycznej. Miałyśmy oglądać je w ramach nauki angielskiego, ale, przy okazji, zainteresowałam się przez nie fizyką i teraz czytuję sobie często coś z tej dziedziny. Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fizyk Napisano Styczeń 7, 2016 Share Napisano Styczeń 7, 2016 (edytowany) Palemka (Apple Bloom) 5 Fajnie . W takim razie, jako lżejszą, acz fizyczną lekturę mogę Ci z całego serca polecić "Pan Raczy Żartować, Panie Feynman!", biografię* znanego fizyka i bardzo ciekawego człowieka (moją uwagę zwróciły np. fragmenty o obserwacji sposobu, w jaki mrówki wyznaczają najkrótszą drogę do pożywienia lub sprawdzaniu czy galaretka wciąż mieszana na mrozie stężeje - jako student/doktorant miał dość niesztampowe rozrywki , niezły był też fragment o otwieraniu zamków szyfrowych podczas rozmów ze współpracownikami). *Jest to zestaw historii opowiedzianych przez Feynmana o swoim życiu, spisanych przez jego przyjaciela, który (przyjaciel) sam zaznaczył, że na ile są te historie prawdziwe, a na ile nieco koloryzowane może tylko sam Feynman ocenić . Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattia Magna L Napisano Styczeń 8, 2016 Share Napisano Styczeń 8, 2016 (edytowany) Plagom (Apple Bloom) 5 Dziękuję za polecenie książki . Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fizyk Napisano Styczeń 9, 2016 Share Napisano Styczeń 9, 2016 (edytowany) Meblopodobna (Apple Bloom) 8 Nic wielkiego . Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattia Magna L Napisano Styczeń 9, 2016 Share Napisano Styczeń 9, 2016 (edytowany) Westminster (Sweetie Belle) 6 A "meblopodobna" na pewno jest prawdziwym wyrazem? Nie znalazłam tego wyrazu w słowniku, ale zawsze mogę się mylić i mieć kiepskie słowniki. Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fizyk Napisano Styczeń 11, 2016 Share Napisano Styczeń 11, 2016 (edytowany) Torbiel (Sweetie Belle) 5 Zależy, jak nam BiP oceni, ja użyłem tego słowa, ponieważ można go we w miarę logiczny i zrozumiały sposób użyć w zdaniu, ma ok. 1000 wyników w wyszukiwarce google - np. "Black Red White nie sprzedaje mebli tylko jakieś wyroby meblopodobne*". Jeśli mamy być ściśli i trzymać się jakiejś listy wyrazów dozwolonych w grach słownych (czy-jak-to-się-nazywa) to już pewności nie mam. @BiP : Co sądzisz? Jaki werdykt i jakie sugestie na przyszły wybór wyrazów. *Ja np. w takim zdaniu rozumiałbym przez to słowo meble które są tak niepraktyczne lub nietrwałe, że nie spełaniają swojej funkcji i, tym samym, nie zasługują na nazwanie meblem, a tylko wyrobem meblopodobnym. Zaliczam ten wyraz. Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Doprecyzowanie wytłumaczenia użycia słowa "meblopodobny" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattia Magna L Napisano Styczeń 12, 2016 Share Napisano Styczeń 12, 2016 (edytowany) Swatanie (Sweetie Belle) 5 Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fizyk Napisano Styczeń 13, 2016 Share Napisano Styczeń 13, 2016 (edytowany) Baletowi (Sweetie Belle) 6 Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattia Magna L Napisano Styczeń 13, 2016 Share Napisano Styczeń 13, 2016 (edytowany) Abelardom (Apple Bloom) 6 Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fizyk Napisano Styczeń 20, 2016 Share Napisano Styczeń 20, 2016 (edytowany) Demobilizacja (Apple Bloom) 7 To miałem słownik-block "Abelard - imię męskie pochodzące od słowa pszczelarz " - The more you know... ^^ Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Luty 14, 2016 Share Napisano Luty 14, 2016 Hmm, chcecie kontynuacji tej zabawy, czy zamknąć ją? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sparkle Napisano Luty 14, 2016 Share Napisano Luty 14, 2016 (edytowany) Ja bym chciała kontynuację.. Edytowano Luty 19, 2016 przez BiP 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts