Selenium v.2 Napisano Sierpień 31, 2015 Share Napisano Sierpień 31, 2015 Według Lauren Faust Cadance miała na początek być jednorożcem, jednak twórcy zmienili ją na alikorna. Wszystko było by oczywiste, gdyby nie to ,że w oficjalnej(?) książce była wzmianka o tym ,że była ,,małym pegazem" . Więc... O co chodzi? Była jednorożcem i dostała skrzydła ( wersja bardziej prawdopodobna, bo trudno sobie wyobrazić pegaza odkrywającego magię) czy miała skrzydła i dostała róg? Wersje są różne, ale bardziej wierzę ,że była jednorożcem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Sierpień 31, 2015 Share Napisano Sierpień 31, 2015 A może przeszła przemianę jak Twilight? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekeen Napisano Sierpień 31, 2015 Share Napisano Sierpień 31, 2015 Możliwe, lecz Twi miała Celestię za nauczycielkę, Cadence zaś nie. W dodatku, gdy Cad była opiekunką Twilight, posiadała skrzydła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simplistic Napisano Sierpień 31, 2015 Share Napisano Sierpień 31, 2015 A może... Hasbro po prostu potrzebowało księżniczki, spoko mamy księżniczkę, koniec. Kropka. Ale skoro spekulujemy to:Przemiana- musiała być dawno temu, (wnioskuję to z jej doświadczenia opiekunki ), czymś musiała zasłużyć na miano ,,księżniczki miłości", internet nie jest akurat dobrym miejscem na szukanie odpowiedzi co do młodzieńczych lat Cadence (co się zobaczyło, już się nie odzobaczy ) Alicornie pochodzenie...Nwm ale przyszło mi na myśl, szlachectwo jest dziedziczne... Ale nic (chyba? ) oficjalnie o pochodZeniu Cadence nie wiemy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mizaw Napisano Sierpień 31, 2015 Share Napisano Sierpień 31, 2015 Moim zdaniem to chyba nie działa tak ,że alikornem zostaje się tylko za niezwykłe zdolności magiczne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magrat Napisano Sierpień 31, 2015 Share Napisano Sierpień 31, 2015 Z tego co ja wiem to Kredens urodziła się pegazem a na róg zasłużyła sobie jakimś wyjątkowo szlachetnym czynem. Zresztą jednorożce nie są jedynymi istotami obdarzonymi magią, wszystkie kucyki ją mają, a jedynie jednorożce mogą to kontrolować przez co posługują się czarami. A więc tak, to bardzo możliwe, że Cadence róg dostała w prezencie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Sierpień 31, 2015 Share Napisano Sierpień 31, 2015 Książki i komiksy, nawet oficjalne, nie są kanoniczne, więc to tylko takie gdybanie. Ja tam stawiam że któreś z jej rodziców było alikornem, albo miało choćby domieszkę ich krwi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Wrzesień 1, 2015 Share Napisano Wrzesień 1, 2015 W książce było (z tego co pamiętam), że Cadence została znaleziona w lesie czy tam na jakimś zadupiu (sic!) jako pegaz, przez mieszkańców jakiejś wioski gdzie żyły tylko ziemniory a rożek dostała za jakiś czyn uratowania czegoś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekeen Napisano Wrzesień 1, 2015 Share Napisano Wrzesień 1, 2015 Bodajże ocalenia wioski przed napadem potworów, znam tą spekulację. Gdyby każdy "(nie)dzielny pegaz" dostawał poziom Princessy za uratowanie jakiegoś zadupia, alicorny przestałyby być rzadkością. Według mnie to, że Cad dostała level up, spowodowane było czymś innym... tylko nie mam teorii czym. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silicius Napisano Wrzesień 19, 2015 Share Napisano Wrzesień 19, 2015 Jak dla mnie alicornem zostaję się po osiągnięciu pewnego poziomu magii nieosiągalnego zwykłymi metodami, trzeba mieć do pomocy innego alicorna(Twilight) albo być powiązanym z jakimś artefaktem możliwie jak najbardziej kompatybilnym z własnym znaczkiem. Celestia ma słońce(duże źródło magii) Luna księżyc, a Cadence ma oczywiście swoje kryształowe serce PS: Chrysalis to też alicorn, ale ona stała się taka dzięki powiązaniu ze swoimi poddanymi(królowa roju) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simplistic Napisano Wrzesień 19, 2015 Share Napisano Wrzesień 19, 2015 Jak dla mnie alicornem zostaję się po osiągnięciu pewnego poziomu magii nieosiągalnego zwykłymi metodami, Jak dla mnie Brzmi logicznie ale co wtedy z Starswirlem brodatym? Zawsze może być czynnik ludzki, zapomniano, albo jeszcze lepiej : nie wymyślono reguły nt. Alikornizacji... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silicius Napisano Wrzesień 19, 2015 Share Napisano Wrzesień 19, 2015 Jak dla mnie Brzmi logicznie ale co wtedy z Starswirlem brodatym?Zawsze może być czynnik ludzki, zapomniano, albo jeszcze lepiej : nie wymyślono reguły nt. Alikornizacji... Starswirl nie miał niewiadomo jakiej magii, on miał niewyobrażalne umiejętności(odkrył wiele potężnych zaklęć). Mógł mieć i dużą magię, ale żeby zostać alicornem musiałby użyć magicznego boosta(artefakt albo inny alicorn) bo jeden zwykły kucyk nie może dojść samemu do takiej mocy. Po za tym to był ogier, a o męskich alicornach nikt nie słyszał Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts