Cipher 618 Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 (edytowany) W temacie tym, możemy polecać (lub nie) gry, które z założenia mają nas rozbawić, są tak fatalne, że aż śmieszne czy pełne absurdalnych odniesień i "easter eggów". Jeśli są darmowe, zamieszczajcie linki do pobrania.Znam kilka tytułów, ale ten, który kupiłem na trwającej jeszcze przecenie pobił wszystkie. Mowa o Deadpool. Wyobraźcie sobie Spidermana, który ma na wszystko "wygwizdane". Co więcej, bohater wie, że "występuje" w grze. Bardzo często w tle słychać głos "reżysera kina akcji", z którym spiera się nasz "heros". Czwarta ściana jest łamana non stop, a teksty "mściciela" rozkładają na łopatki. Niestety, gra ma poważne problemy "natury technicznej". System walki jest bardzo dobry, ale sterowanie woła o pomstę do nieba. Czy autorzy widzieli kiedykolwiek klawiaturę? Mimo to - polecam. Warto się pośmiać, żeby zagrać... To znaczy odwrotnie Napisałbym jeszcze o Goat Simulator, ale zostawię to innym. Edytowano Wrzesień 27, 2015 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 GrantzMało znana i stara gierka polegająca na kontroli jednostek. Nie dość, że jest bardzo przyjemna w graniu, to cytaty postaci są po prostu zaje*iste. Grim Fandango, pomimo tego, iż jest niesamowitą grą samą w sobie, to również można w nią na luzie grać dla śmiechu. Najlepsze żarty sytuacyjne ever. Dowód: https://www.youtube.com/watch?v=27Ar316yUKM Jeszcze mogę opisać moda do hal -life'a 2, czyli Pirates, Viking and Knight 2, gra multi, która poprzez swoje ragdole oraz odzywki postaci sprawiła, że raz wyplułem napój na monitor.To z tych mniej znanych. Gry śmieszniejsze i bardziej popularne to South Park, Saints Row 3 i 4 oraz Stanay Parable. Chyba nie trzeba tłumaczyć, dlaczego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Wrzesień 27, 2015 Autor Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Jedną z ciekawszych modyfikacji do Half-Life 2 jest mod, który podmienia dźwięki. I co w tym specjalnego? A no to, że są to "odgłosy paszczowe". Autor nagrał wszelkie: "BUM", "tra ta ta" czy inne "zium" i ustawił jako odgłosy broni (i nie tylko). "Boing boing" przy alternatywnym strzale karabinu to mistrzostwo. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 http://www.mediafire.com/download/tbckam4w0bwfzjz/IWBTB.zipI wanna be the Boshy. Zastanawiałam się czy dać tutaj tę grę, bo prędzej dostaniemy ku*wicy niż będziemy się śmiać, ale kiedy patrzymy jak ktoś gra w to to owszem, można się uśmiać. Większość bossów to wklejone z innych gier postacie jak Sonic, Mario, postacie z Mortal Kombat wklejone w dość zabawny sposób, w dodatku ich "odgłosy" również skopiowane do gry. Każdy poziom jest...TRUDNY i uwierzcie mi, że trudny to mało powiedziane. Ostatecznym bossem są płatki owsiane. Jeżeli będziesz mieć mniej niż 10 tysięcy śmierci to jesteś koksem! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silicius Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 (edytowany) GrantzMało znana i stara gierka polegająca na kontroli jednostek. Nie dość, że jest bardzo przyjemna w graniu, to cytaty postaci są po prostu zaje*iste.@Talar Dzięki, kiedyś w to grałem ale zapomniałem nazwy... te teksty naprawdę były zajedwabisteJedną z ciekawszych modyfikacji do Half-Life 2 jest mod, który podmienia dźwięki. I co w tym specjalnego? A no to, że są to "odgłosy paszczowe". Autor nagrał wszelkie: "BUM", "tra ta ta" czy inne "zium" i ustawił jako odgłosy broni (i nie tylko). "Boing boing" przy alternatywnym strzale karabinu to mistrzostwo. Jak ten mod się nazywa? Sorry za ten mały offtop ;_; Edytowano Wrzesień 27, 2015 przez Silicius Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scar Napisano Styczeń 1, 2016 Share Napisano Styczeń 1, 2016 South Park: Kijek Prawdy Dla fanów serialu i nie tylko, luźne podejście w stylu turowego RPG. Kto marzył kiedyś, aby pokonać nazi-zombie krowy za pomocą swoich własnych pierdów - to gra dla niego. Poleciłbym jeszcze moda do HL2 Garry's Mod, a dokładnie dodatkowe tryby gry. Najlepiej grać w to ze znajomymi, lepszy efekt. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Luty 22, 2016 Autor Share Napisano Luty 22, 2016 Ostatnio grałem w dość... dziwną grę. Blood & Bacon Fabuła... umm... ach tak, coś tam jest. Na pewnej farmie, w stodole znajdujemy farmera z uciętą nogą... przybitego widłami do ściany. Mimo to żyje i sypie sucharami (gdzie Rosjanie hodują krowy? W Moskwie - "Moscow". ) Naszym zadaniem jest wybicie zmutowanych dzików oraz świń. Rozgrywka jest taka, jak na pierwszym filmiku (muzyka oczywiście inna - gorsza). Bierz broń i strzelaj. Ot i cała filozofia. Grafika i muzyka są fatalne, ale gra ma swój urok (syndrom "jeszcze jednego dnia"). Poczekajcie na jakąś przecenę... Albo e tam. Bierzcie. Za 1€ warto Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpringHandy Napisano Luty 23, 2016 Share Napisano Luty 23, 2016 Nie wiecie co to prawdziwa gra Najlepszą grą jest "Symulator skakania na bungee" Te emocje Ta realistyka Ta kupa śmiechu ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Luty 23, 2016 Share Napisano Luty 23, 2016 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Luty 23, 2016 Autor Share Napisano Luty 23, 2016 8 godzin temu SpringHandy napisał: Nie wiecie co to prawdziwa gra Najlepszą grą jest "Symulator skakania na bungee" Te emocje Ta realistyka Ta kupa śmiechu ? 1. Dodać kamerę "z oczu" 2. Dodać "VR support" 3. Wrzucić na Steam 4. Dodać karty 5. Osiągnięcia 6. Cenę 0.99€ 7. Profit! 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Lipiec 2, 2016 Autor Share Napisano Lipiec 2, 2016 Wróciłem do Saint's Row 4. Wymieniłem się za wersję "Re-elected" czyli n-ty "remaster" na nowe konsole. Pomijając koszmarną grafikę (oryginał był lepszy - po wygładzeniu tekstur włosy wyglądają jak z plasteliny) uśmiałem się do łez w dodatku "Enter the Dominatrix". Kinzie (jedna z bohaterek) odnalazła stare DLC. Teraz można je ograć. Co ciekawe autorzy na serio robili DLC do SR3 o takiej nazwie. Rozrosło się na tyle by stać się SR4. DLC do gry, która miała być DLC? "Pieśń raptorów" wymiata (innych filmików nie wrzucę. Jeszcze dostanę kilka punktów). Jakby co, są na kanale Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Sierpień 24, 2016 Autor Share Napisano Sierpień 24, 2016 McGuffin. To chyba najdziwniejsza gra od "nastu" lat. Początek jest w miarę normalny. Zadanie - wykraść z japońskiej elektrowni atomowej coś, co nazywa się "McGuffin". I w tym momencie przestaje być normalnie. Grę można nazwać WTF Simulator. Wciśniesz wielki czerwony guzik? Uruchomisz komputer? Tutaj nie wiadomo co i jak bardzo dziwnego znajdziesz w następnym pomieszczeniu. Aha. Windows 9 istnieje Niestety gra jest bardzo krótka i zdecydowanie zbyt droga. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Wrzesień 11, 2016 Autor Share Napisano Wrzesień 11, 2016 No dobra... Nigdy nie ogarnę takich rzeczy. Zainstalowałem Deadpoola z CDA (brak DRM). Wersja ze Steam była "wujowa" do tego stopnia, że poprosiłem o usunięcie jej z konta. Nie dało się zmienić sterowania na pad, a na klawiaturze szło się pociąć. Wersja z CDA? Żadnych problemów. Zmiana sterowania na pad to kwestia kilku kliknięć. Na padzie gra się świetnie. Nie łapię. Niby ta sama gra, a tu takie fanaberie... Sama gra jest świetna. Bohater "olewa" skrypt co sprawia, że... cóż. Troszkę namieszał W grze jest pełno nawiązań, specyficznych żartów, wyśmiewania oklepanych schematów. Deadpool potrafi dawać rady graczowi ("Ej, graczu. Pistolety nie strzelają BEZ amunicji"), a nawet go obrażać (gdy obrywa) xD Polecam, ale nie wersję ze Steam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Październik 23, 2016 Autor Share Napisano Październik 23, 2016 W końcu zabrałem się za Saint's Row 4 na PS4. Po jednej z "akcji" (mini-gry) pojawiło się coś takiego Spoiler Nie wiem czy to bug, czy tak ma być, ale wygląda to... jak wygląda. Szkoda, że nie nagrałem zadania, w którym parodiują misje "skradankowe" w grach akcji. Bohaterka i jej pomocnik muszą cichaczem przeszukać tajną bazę. Dialog: Pomocnik - "Uważaj, strażnik. Zestrzel żarówki, a potem go zabij" Bohaterka - "Po cholerę marnować dwa naboje na żarówki, zamiast po prostu go zastrzelić jednym"? P - "Po prostu to zrób. I trzymaj się cienia". 20 żarówek później P- "Pamiętaj, najpierw żarówki" B- "Te żarówki mają rodzinę, dzieci!" - strzał - "Nie ma tu włącznika"? P - "Dobra, teraz właź do tunelu wentylacyjnego" B - standardowe zdjęcie kratki (tak jakby trzymała się na rzep), po czym tekst - "Nie słyszeli o śrubokrętach"? Chyba rozegram ją ponownie i nagram. Mistrzostwo jeśli chodzi o parodiowanie. Oberwało się też serii MGS - łażenie w pudle, charakterystyczny dźwięk gdy nas zauważą (zamiast "!" jest "WTF?"). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 23, 2016 Share Napisano Październik 23, 2016 Co to tego filmiku to nie jest bug tylko funkcja... takie efekty w SR IV można też osiągnąć po zdobyciu jednej z eksplozji pod tytułem "kontrola umysłu" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Październik 25, 2016 Autor Share Napisano Październik 25, 2016 Faktycznie. Te anomalie pojawiają się po ukończeniu pewnych "akcji" (mini-gier). Jestem pod koniec gry, zebrałem wszystko co się da, wykonałem wszystkie misje poboczne etc, ale widziałem to raptem dwa/trzy razy. A mam już za sobą ponad 35h gry. Dlatego nie byłem pewien czy to błąd czy tak ma być. Co prawda SR IV wygląda paskudnie (szczególnie przerywniki), ale ogólnie jest ok. Tylko raz wpadłem pod pod mapę. Jedno z setek WTF? Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 25, 2016 Share Napisano Październik 25, 2016 Pograj w dlc Enter the Dominatrix... Wtedy będziesz miał wtf Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Październik 25, 2016 Autor Share Napisano Październik 25, 2016 Ukończyłem. "Raptor song" wymiata. Szkoda, że nie dali raptora jako pojazdu a piosenki do jednej ze stacji radiowych. Jest po prostu świetna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Listopad 11, 2016 Autor Share Napisano Listopad 11, 2016 Ukończyłem South Park: Kijek Prawdy. Krótko - rozwalił konkurencję na kawałki. SR4 czy Deadpool mogą jej całować pięty (o ile Cartman wyrazi zgodę). Humor klozetowo-kontrowersyjny, ale mnie kupili. Wyśmieli tu chyba wszystko, a sama gra jest porządnie wykonanym RPGiem. Polecam. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Listopad 11, 2016 Share Napisano Listopad 11, 2016 Zasadniczo to niewiele jest na rynku gier parodii, a szkoda bo nieco absurdu jest wskazane w życiu realnym, jak i wirtualnym. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Listopad 16, 2016 Autor Share Napisano Listopad 16, 2016 A gdyby tak połączyć "mordobicie" z kulturalnym obrażaniem się? Oto Oh...Sir!! The Insult Simulator Jako posiadacz Shadow Warriora mogłem kupić grę za 1.3€. Jest po prostu genialna. Pojedynki z AI są bardzo fajne, ale multi wymiata. Trzeba myśleć o jeden krok na przód. Przeciwnik może sprzątnąć z przed nosa ostatnie słowo. Pozostanie coś w stylu: "Twoja matka cuchnie jak twoja czapka i potajemnie adoruje... [tu wstaw wyraz]". Chciałeś dodać "drwala", ale przeciwnik to zabrał. Pozostało: "oraz", "wygląda". Skutek - twoja postać się jąka, zero punktów Każda postać ma słaby punkt: styl, rodzina królewska, rodzina etc. Polecam absolutnie każdemu. Tanie jak barszcz (2€) i bardzo fajne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Listopad 18, 2016 Autor Share Napisano Listopad 18, 2016 Ukończyłem grę Deadpool. Grałem na PS4. O ile sama gra jest bardzo dobra (system walki mógłby być lepszy), to od strony technicznej - tragedia. Najczęściej twórcy podbijają animację do 60 klatek (Saint's Row 4), ale tutaj jest gorzej niż było! Animacja często się rwie, przez co kilka razy musiałem powtarzać fragmenty zręcznościowe. I ta walka z bossem. Chyba najnudniejsza jaką widziałem: Spoiler A tutaj wspomniane "rwanie" (na samym początku i pod koniec) Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 11, 2017 Autor Share Napisano Styczeń 11, 2017 Masz w sobie coś z psychopaty? Świetnie, to gra dla ciebie. Na PSN trwa obecnie "Styczniowa wyprzedaż". Jednym z przecenionych tytułów jest rewelacyjne "101 Ways to Die" (jest też na Steamie) Nie zwracajcie uwagi na recenzje użytkowników (ten system to jakaś parodia). "101 Ways to Die" jest przeciwieństwem "Lemingów". Zamiast je ratować, rozstawiamy pułapki. Realistyczna fizyka pozwala na tworzenie kombinacji typu: Gameplay/zwiastun Spoiler Im większe "combo", tym lepiej. Całość jest potraktowana z przymrużeniem oka, dzięki czemu można się uśmiać. Polecam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Maj 19, 2017 Autor Share Napisano Maj 19, 2017 Ostatnio kupiłem sobie trzy DLC do Goat Simulator: Waste of Space, MMO Simulator oraz Payday. To ostatnie jest najlepsze. Kto grał w podstawową wersję ten wie, że dość szybko stawała się nudna. W dodatkach pojawiły się konkretne zadania, a liczba easter eggów zwala z nóg (szczególnie w Waste of Space). Najbardziej pokręcony jest jednak Payday. Wprowadzono mnóstwo nowych postaci (większość trzeba znaleźć i odblokować), ale najciekawsze to: - flaming - może latać i porywać ludzi - delfin na wózku inwalidzkim - wielbłąd - liżąc przedmioty może napełnić garb wodą i oblewać nią ludzi Niestety można nimi grać tylko w DLC Payday. Z jednej strony szkoda, ale z drugiej rozumiem tą decyzję - flaming ułatwiłby zdobywanie osiągnięć. Aha. W DLC można prowadzić auta, a nawet rozegrać partyjkę Rocket League. Do tego Portal (krowa zamiast "companion cube"), romanse, walka w kosmosie, a bawet rozwalenie Ziemi. Zwiastun Payday: Spoiler Zwiastun Waste of Space Spoiler Zwiastun MMO Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Maj 19, 2017 Share Napisano Maj 19, 2017 O, fajna sprawa. Co prawda mam bardziej rozległą wiedzę na temat modów, to parę tytułów śmieszkowych gier mogę podrzucić: Broforce - gra akcji 2D, pełna nawiązań do filmowych bohaterów (Broheart, Brochete, Bro in Black), i tak dalej dająca niezłą frajdę i kupę śmiechu, zwłaszcza jak gra się w coopie. Genital Jousting - może lepiej nie będę nic mówił, najlepiej samemu zobaczyć tą śmieszną i jednocześnie ch.. ekhm.. grę Mount Your Friends - podobnie jak wyżej. Brutal Legend - Napakowana muzyką oraz metalowymi nawiązaniami gierka z Jack'iem Black'iem w roli głównej (ale dziwnie się to odmienia), porwanym do rockowego świata. Małe cudo z dużym poczuciem humoru, moim zdaniem wpasowuje się idealnie w temat Wspomniany został tu South Park: Kijek Prawdy, to myślę że już na wstępie, i sądząc po trailerach można podpisać tu następną część, czyli Fractured but Whole. I coś z innej beczki - Max Payne, ale nie normalna wersja, a ta z bazarowym ruskim tłumaczeniem, które z poważnej i smutnej gry tworzy dubbingowy cyrk na kółkach, skręcałem się w środku jak słyszałem tłumaczenie tytułowego bohatera na "maksowi boli" xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się