DJSzklaż Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Cześć.Kucyki rysuje od jakiś dwóch miesięcy (właściwie w ogóle rysuje od dwóch miesięcy), więc postanowiłem zaprezentować wam kilka moich prac.Moja OCI Rarity. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 W ogóle rysujesz od 2 miesięcy? I potrafisz już coś takiego?To ja się boje co będziesz potrafił za 2 lata. Bo już jest nieźle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJSzklaż Napisano Wrzesień 27, 2015 Autor Share Napisano Wrzesień 27, 2015 W ogóle rysujesz od 2 miesięcy? I potrafisz już coś takiego?To ja się boje co będziesz potrafił za 2 lata. Bo już jest nieźle.Dzięki, mam nadzieję że wystarczy mi inspiracji na następne 2 lata.I tak, rysuje jakoś od lipca, wcześniej ograniczałem się do smarowania marginesów w zeszytach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrozenTear7 Napisano Wrzesień 27, 2015 Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Nie jest źle ^^ Przyznam tylko że pierwsze co się dosyć rzuca w oczy to zbyt sztywne ułożenie włosków. Może pierwsza postać używa masę żelu żeby je tak podtrzymać ale Rarka trochę manipuluje grawitacją Spróbuj bardziej naturalnie je układać żeby grawitacyjne opadały i zachowywały się jak żywe bo same w sobie wyglądają ładnie tylko kwestka układania zostaje.Reszta wygląda naprawdę fajnie i przy regularnych ćwiczeniach wiele się poprawi na lepsze. Ogólnie ładnie Ci idzie i doceniam! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJSzklaż Napisano Wrzesień 28, 2015 Autor Share Napisano Wrzesień 28, 2015 Naszła mnie ochota żeby zrobić arta, więc zawaliłem szkołę i wyprodukowałem to. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJSzklaż Napisano Wrzesień 30, 2015 Autor Share Napisano Wrzesień 30, 2015 Dzisiaj Pinkamena 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrozenTear7 Napisano Wrzesień 30, 2015 Share Napisano Wrzesień 30, 2015 Wiele to ona chyba nie jadała ostatnio Ale w dobrym kierunku idą Ci te prace przyznam ^^ Spróbuj powrzucać jakieś urozmaicenia do oka odbicia światła itp. Bo takie ciut puste się wydają.Oprócz tego to dobra robota! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJSzklaż Napisano Wrzesień 30, 2015 Autor Share Napisano Wrzesień 30, 2015 Wiele to ona chyba nie jadała ostatnio Ale w dobrym kierunku idą Ci te prace przyznam ^^ Spróbuj powrzucać jakieś urozmaicenia do oka odbicia światła itp. Bo takie ciut puste się wydają.Oprócz tego to dobra robota! No tak, oczy. Wiedziałem że o czymś zapomniałem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJSzklaż Napisano Październik 1, 2015 Autor Share Napisano Październik 1, 2015 Dziś w nieco innej konwencji. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJSzklaż Napisano Październik 4, 2015 Autor Share Napisano Październik 4, 2015 Tym razem Fluttershy z grzywą z waty cukrowej XD. Nieco inaczej wyobrażałem sobie ten rysunek, no ale wyszło jak wyszło. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silicius Napisano Październik 4, 2015 Share Napisano Październik 4, 2015 Fluttershy nawet ładna, przypomina mi ojczyznę Mulan tylko obawiam się, że z niedożywienia urósł jej brzuch(jest taka choroba) po za tym spoko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJSzklaż Napisano Październik 4, 2015 Autor Share Napisano Październik 4, 2015 Fluttershy nawet ładna, przypomina mi ojczyznę Mulan tylko obawiam się, że z niedożywienia urósł jej brzuch(jest taka choroba) po za tym spokoCieszę się że ci się podoba, chodź rzeczywiście ostatnio mam problem z odżywianiem kucyków . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJSzklaż Napisano Październik 6, 2015 Autor Share Napisano Październik 6, 2015 Pierwsze próby z tabletem graficznym! Na pierwszy ogień poszła RD. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gingerka Napisano Październik 6, 2015 Share Napisano Październik 6, 2015 Napewno masz oryginalny styl! Lecz twoje kuce są z letka straszne. Oglądam je późno i lękam się mówiąc szczerze, ale i tak ważna jest oryginalność Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJSzklaż Napisano Październik 7, 2015 Autor Share Napisano Październik 7, 2015 (edytowany) Dziś nieco zmieniłem styl (chyba ostatnio za dużo tego wrzucam).Mam za dużo wolnego czasu . Edytowano Październik 7, 2015 przez DJSzklaż 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andriu~ Napisano Październik 12, 2015 Share Napisano Październik 12, 2015 Masz rękę do rysunków szkoda byś go zmarnował. Kilka miesięcy praktyk i coś czuje nieźle prace. Masz już swój styl i nic tylko iść do przodu "Just do it" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJSzklaż Napisano Październik 14, 2015 Autor Share Napisano Październik 14, 2015 Po krótkiej przerwie powracam z kolejnym artem. Wykonany w programie Corel Painter, bo pts niestety odmówił współpracy. Obrazek jest fatalnej jakości, więc po lepszą zapraszam na mój Deviantart: http://djszklaz.deviantart.com/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Październik 14, 2015 Share Napisano Październik 14, 2015 (edytowany) Nogi są za cienkie, nieproporcjonalnej długości i kompletnie bezkształtne (w serialu kończyny przednie rozszerzają się stopniowo z góry na dół, a tylne tworzą charakterystyczny "zygzak"; u prawdziwych koni sprawa jest, rzecz jasna, bardziej złożona - Google Grafika twoim przyjacielem), łokieć (na tym lub tym schemacie jest to staw między humerus, kością ramienną, a ulna/radius, kością łokciową/promieniową) lewej przedniej nogi jest kompletnie nie na miejscu (powinien być mniej więcej na linii mostka, tj. równo z krawędzią piersi), a prawa przednia noga zmutowała w kawałek gumy (przypominam: końskie nogi mają STAWY). Tułów zbyt długi i nieproporcjonalny (brak słabizbny - małego "wcięcia" tuż przed kolanem tylnej kończyny, zad zbyt wysoki i zaokrąglony względem grzbietu oraz kłębu). Cieniowanie nie istnieje. Kreska jest nierówna, poszarpana. Włosie grzywy i ogona to wiechcie słomy przymocowane do kucyka. Pysk za krótki, czoło zbyt wypukłe. Oko jest zbyt... przeciągnięte w poziomie. Dmuchawiec wygląda jak coś, co smarowałam w Paincie za czasów przedszkola. Całkowity brak tła.Czy praca jest paskudna? Jest. Czy rysuję lepiej? Nieznacznie. Czy można to odratować? Tak, ale wymaga to od cholery i ciut-ciut pracy.Pracujesz na tablecie graficznym czy myszką? I czy próbowałeś rysować odręcznie, na kartce papieru?I mała rada przy wysyłaniu plików na dA: nie wrzucaj tam kobył w rozdziałce 7000x6000, tylko przeskaluj to ładnie do bardziej akceptowalnych rozmiarów (np. 1920x1080) i zapisz w osobnym pliku wersję "roboczą" i przeskalowaną. Z doświadczenia wiem, że taki plik zajmuje mniej miejsca, wysyła się krócej, nie morduje przeglądarki odwiedzającego... OK, dzień dobroci dla początkujących. Łap ujowy przerys na kartce papieru. Edytowano Październik 14, 2015 przez Ylthin 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJSzklaż Napisano Październik 18, 2015 Autor Share Napisano Październik 18, 2015 Po ostatnim "dziele", powracam z czymś nieco ambitniejszym.@Ylthin Dzięki za wskazówki . 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się