Dolar84 Napisano Październik 27, 2012 Share Napisano Październik 27, 2012 81 czarna mowa 82 Túrin Turambar ? 83 Ulmo 84 Finrod Felagund 85 zamiana w coś nazgulo-podobnego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 27, 2012 Autor Share Napisano Październik 27, 2012 znów dobrze dolarciu Aj 125 Luna 12 FS 4 Golum 98 86 (3) Jaka postać przedstawiona jest na obrazku 87 (2) Przodkami jakiego ludu według Tolkiena byli Nortowie 88 (4) Jak się nazywały 3 pierścienie elfów i jakie osoby je posiadały 89 (1) Kim był Ghan Buri Ghan 90 (1) Jak nazywa się przedstawiona roślina i gdzie w śródziemiu można ją spotkać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 27, 2012 Share Napisano Październik 27, 2012 86. Eöl, mroczny elf, najważniejszy fakt o nim to chyba to, że jest ojcem Maeglina. 87. Przede wszystkim Rohirrimów. 88. Narya, właściciele: Celebrimbor -> Gil-Galad -> Cirdan -> Gandalf Nenya, właścicielka: Galadriel Vilya, właściciele: Gil-Galad -> Elrond 89. Wodzem Drúedainów. 90. Simbelmyne, rosła tylko na grobach królów Rohanu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 27, 2012 Autor Share Napisano Październik 27, 2012 dobre odpowiedzi Airlick Aj135 Luna 12 Fs 4 Golum 98 bowiem drużyna Aj jest blisko zwycięstwa wieć żeby dać szansę innym pytania będą za 1 punkt lub 2 91 (1) dlaczego Turin musiał uciekać z Doriath ? 92 (2) z jakim rodem Edainów żyli w I erze Druedainowie 93(1) Jak upadło Doriath 94(1) Jak nazywa jedyny człowiek który wszedł w poczet Elfów Eldamaru 95 (2) z czego zostały zrobione Silmarile Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 27, 2012 Share Napisano Październik 27, 2012 91 - zaciukał Saerosa 92 - 93 - zostało zmiecione przez krasnoludy w zawierusze o Nauglamír. A za drugim razem zniszczyli je synowie Feanora 94 - Eärendil 95 - jako że ich nazwa oznacza perłę to wnioskuję, że własnie z pereł je stworzono Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 27, 2012 Share Napisano Październik 27, 2012 92. Z Haladinami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 27, 2012 Share Napisano Październik 27, 2012 Wiedziałem, że mogę na Ciebie liczyć Syrenko Dochodze do wniosku, że zdecydowanie za dawno czytałem Sillmalirion. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 27, 2012 Autor Share Napisano Październik 27, 2012 oj zdecydowanie za dawno Dolarku bowiem nazwa nie mówi nic o materiale z którego zostały wykonane tylko o i ich pięknym perłowym wręcz blasku zmieniam wiec to pytanie Jakie światło było uwiezione w Silmarilach ? Aj 137 luna 12 FS 4 gollum 102 odp na 94 jesst nie właściwa, ale jesteś dolarku Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 Światło dwóch Drzew Valinoru. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 Sillmalirion to znaczy Perła A co do 94 to jestem na 100% przekonany, że chodzi o Eärendila ojca Elronda i Elrosa. Beren zmarł jako człowiek, Dior też, tak samo Hurin, Turin i Huor. Możesz myśleć też o Tuorze, ale z tego co pamiętam to jego zaliczenie do elfów było legendą a nie stwierdzonym faktem. Ale mogę się mylić, Sillmka nie czytałem od lat. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 29, 2012 Autor Share Napisano Październik 29, 2012 Dobra odpowiedź Airlick i Dolarku chodziło mi właśnie Tuora więc dostajesz 2 punkty,, bo w każdej legedzzie jest ziarenko prawdy Aj 139 Luna 12 FS 4 Golum 104 96. (2) Jak nazywa się łańcuch którym został skuty Morgoth 97.(1) jak brzmi prawdziwe imię Golluma 98 (1) Moc jakiego żywiołu posiadała Nenya 99 (2) Dlaczego Statki wysyłane przez Noldorów do Valarów z prośbą pomocy nigdy nie wróciły 100 (1) Kto był najlepszym przyjacielem Turina Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 96. Angainor. 97. Smeagol. 98. Wody. 100. Beleg. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 29, 2012 Autor Share Napisano Październik 29, 2012 Dobrze Air Aj 143 Luna 12 fs 4 golum 104 Airlick dzięki toibe drużyna Applejack jest naprawdę blisko zwycięstwa bowiem został wam tylko 1 punkt i wygracie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 99. To ma związek z klątwą Mandosa? Valarowie odgrodzili/ukryli Valinor przed Noldorami. Dopiero po pokonaniu Morgotha Noldorowie mogli wrócić do Valinoru. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 29, 2012 Autor Share Napisano Październik 29, 2012 dobra odpowiedź Air i tym sposobem drużyna aj ma 145 pkt czyli wygrywa ten quiz czas rozdać nagrody Druzyna [145] Uważaj moja droga,bowiem ty teraz jesteś Powiernikiem Pierścienia Drużyna [12] Księżniczko przyjmij zaproszenie do Załogi Vingilot i Silmarille Drużyna [4] moja droga dostajesz jedno z najpiękniejszych dzieł Krasnoludów z Ereboru Golum dostaje zaś Fajkowe ziele a punktów ma 104 i tytuł Hobbita mam nadzieję że Quiz się podobał, jeśli nie to trudno, ale ja się świetnie bawiłem sprawdzając waszą wiedzę na temat Endoru Quiz może oficjalnie wylądować w Archiwum działu, a Wyniki do Wyników Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Fajnie było. Chociaż szkoda, że konkurencja pojawiła się dopiero pod koniec. Zostawię przeniesienie tematu itd. dla Domine. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Brawo Airlick! Mam nadzieję, że będzie druga edycja, w której obaj weźmiemy udział od początku. Liczę na rewanż Zandi - Fenomenalne pytania. Mam nadzieję, że w kolejnej odsłonie utrzymasz poziom. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 29, 2012 Autor Share Napisano Październik 29, 2012 hm postaram się skoro widzę że jest zainteresowanie ichociaż wiem, że pytań zostało mało do zadania bo niestety nie wszystkie książki na temat Endoru Autorstwa Profesora zostały wydane w Polsce, ale następną edycję planuję na Dzień Hobbita [22 września ] lub Dzień upadku Barad-Dur [25 czerwca według Rachuby Shieru].Do tego czasu Navaer Mellon [ do widzenia przyjaciele] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Anar Kaluva Tielyanna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts