Jump to content

Warto posłuchać.

Rainbow Guitar
 Share

Recommended Posts

godzinę temu Maniek napisał:

Ale wrzucać po 2 a ostatnio nawet 3 posty z rzędu prawa nie ma

Naturalnie, ma takie prawo. Oczywiście, jeśli minęło 24h od jego poprzedniego postu. Ostatni był w sobotę, dziś jest wtorek, więc sprawy nie ma. Nie przesadzajmy.

Edited by Decaded

• 2 weeks later...
2/23/2016 at 14:43 Rainbow Rock napisał:

Też polecam piosenki Nirvany.

Emil mnie nimi zaraził (jak zwykle).

Ich piosenki mam nawet na telefonie (przez Emila oczywiście).

Wdg. warto posłuchać.

Np. takie utwory:

Spoiler

Spoiler

Jest mnóstwo wartościowej muzyki, której zwykłemu śmiertelnikowi pewnie nigdy nie będzie dane nam poznać. Jest cała masa znakomitych utworów, który z radiu nigdy nie puszczą, bo nie były promowane i nie stały się hitami, a są świetnymi piosenkami. Świetnymi przykładami jest muzyka wielu zespołów rockowych.

Osobiście bardzo lubuję się w Jean Michel Jarru, tu przykład muzyki elektronicznej. To jego najbardziej znany motyw:

Spoiler

A tu inne, pewnie mało komu znane, przykłady jego arcydzieł:

Spoiler

Spoiler

A tu jedna z wielu perełek polskiego zespołu z innego gatunku, niż Jarre :D :

Spoiler

Większość muzyki mam na nośnikach kasetowych i w przeciwieństwie do wielu, u mnie to nie jest żaden relikt przeszłości, tylko pełnoprawny nośnik stojący dumnie na półkach. Na CD mam rzeczy, które z reguły nie wyszły na kasetach. Z tysiąc tytułów u mnie jest na pewno. Jestem dumny i szczęśliwy z tej kolekcji, bo daje mi wiele frajdy i znam mnóstwo wspaniałej muzyki, której w radiu nie puszczają.

Edited by SebastianRichCountryOwner
  • Upvote 2

Co prawda nie przepadam za FNAF, ale dla Tombstone'a i EileMonty idzie zrobić wyjątek. 

Zresztą, przydałaby się tu dedykacja dla Flurry Heart :nipples::

Spoiler

Edited by szeregowy Joker

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 5 months later...

Może trochę wyprzedzam okres, ale szczerze polecam ten świąteczny album Czerwonych Gitar: 127.jpg

Przy mało której płycie czuję w takim stopniu, że ktoś w pobliżu kroi cebulę :) If you know, what I mean ;)

Patrząc na okładkę, tak mnie zaciekawiło, jak jest zimne ognie po angielsku i wyszło, że Sparkel. A tutaj skojarzenia z piękną, fioletową klaczą same mi się nasuwają:twilight7: