Geralt of Poland Napisano Marzec 14, 2016 Share Napisano Marzec 14, 2016 (edytowany) okładka: SPIDIvonMARDER Ogromne kampanie, wielkie bitwy, tysiące żołnierzy i setki ton stali. Jednak ostatecznie na każdą wojnę składają się miliony drobnych epizodów, prostych frontowych historii tych, którzy znaleźli się pośród wojennej zawieruchy. https://docs.google.com/document/d/1bY_rAxWul_HU7FEXupKIzz4DXE2lgeIMWhjQKAFkyOw/edit?usp=sharing Napisane pewien czas temu krótkie wojenne opowiadanie umieszczone w realiach fanfika "Kryształowe Oblężenie". Nie jest ono bezpośrednio splecione z jego fabułą, akcja dzieje się na krótko przed wydarzeniami z drugiego tomu. Zapraszam do lektury. Edytowano Marzec 18, 2016 przez Geralt of Poland Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Świeży rekrut Napisano Marzec 14, 2016 Share Napisano Marzec 14, 2016 Teraz to się załamałem. Autentycznie dół dna. Bredze dla siebie, ale autorze, bądź spokojny. Przeczytam tego fika i ocenię. Spytasz czemu bredzę? Bo sam też pisze o tym uniwersum. Okej, teraz będę się zbierał z sufitu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Marzec 15, 2016 Share Napisano Marzec 15, 2016 Bardzo spodobały mi się opisy, zarówno dobrze rozwiniętej postaci Blue Quilla, ale także maszyny i walki. Także dialogi. Sam Blue Quill jest zaskakująco wyczerpujaco przedstawiony, szczególnie biorąc pod uwagę niewielka objętość tekstu. Sama fabuła chyba spełnia definicję czegoś, co ująłeś w poście. To taka drobna potyczka, teoretycznie nic nie znacząca, ale będący jeszcze jedną cegiełką. Zatem i fabuła to prosta, krótka historia, ale całkiem emocjonująca. Na końcu Spoiler autentycznie martwiłem się, że wszystko szlag trafi... więc cieszę się, że jednak uniknięto najgorszego. . Przez chwilę zastanawiałem się jednak, czy głównym bohaterem jest Quill, czy raczej czołg To ciekawe. Jedynie szkoda, że tekst ma sporo błędów i chyba coś zepsuło się w google docksie z formatowaniem, bo pojawiają się mnogie spacje. To efekt kopiowania z worda do docksa? Pomijając to, tekst to solidna robota, miły epizod. Fajnie by było go ujrzeć jako szort animacyjny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Świeży rekrut Napisano Marzec 15, 2016 Share Napisano Marzec 15, 2016 Przeczytane. No ... od czego by tu zacząć? Może od udanej próby przedstawienia losów tego czołgu. 333, którego silnik spędza sen z powiek kierowcy wyszedł dobrze. Czasem miałem zagwozdkę, który z nich jest głównym bohaterem, ale wóz nie mówi, więc Blue Quill z nim wygrał. Przede wszystkim to solidny opis świata przedstawionego, który dość szybko zarysował się w moim umyśle. Dość gładko również akcja przenosiła się z miejsca na miejsce, a wspomnienia pancerniaka mówiły mi o co chodzi. Gratuluję również dość szerokiej znajomości stanu jednostek, przestrzeni, wyposażenia czołgu i reszty detali. Fabuła, nie należała w żadnym stopniu do tych, które dałoby się przewidzieć. Dobrze przemyślane wydarzenia, a na dodatek rozmowa z jeńcem w wnętrzu pojazdu dodała wyglądu paskudnej rzeczy, którą jest wojna. Nie, że mnie zaskoczyło zakończenie, ale wyszło nader porządnie i pokazało jaka wstrętna jest wojna. Bo wojna nie jest nam potrzebna w żadnym wypadku. Reasumując fik ... dość dobrze sklecony i komuś może się spodobać. Ocena, niestety, ale przez błędy: 6.3/10. Powodzenia w dalszej pracy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Marzec 15, 2016 Share Napisano Marzec 15, 2016 godzinę temu Mates napisał: Nie wiem, nie czytałem ale Geralt jest spoko, byłem z nim na meecie, także w ciemno 10/10 i rep xD Polecałbym jednak przeczytać. Długie nie jest, a raczej nie powinno się oceniać tekstu przez pryzmat wyłącznie autora No i opowiadanie jest naprawdę przyjemne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Marzec 15, 2016 Share Napisano Marzec 15, 2016 Tym bardziej, iż ten post mogę w sumie potraktować jako spam i go stąd wyrzucić. Z odpowiednim "upominkiem" dla zamieszczającego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano Marzec 16, 2016 Share Napisano Marzec 16, 2016 20 godziny temu Dolar84 napisał: Tym bardziej, iż ten post mogę w sumie potraktować jako spam i go stąd wyrzucić. Z odpowiednim "upominkiem" dla zamieszczającego. Ej, hola kolego! Przypominam, że za nadużywanie uprawnień admina też jest warn/ban. Nie zrobiłem nic złego/strasznego/nieetycznego. Po prostu napisałem mało zabawny komentarz, który w dodatku nie był spamem/offtopem, bo był na temat.. Usunąłem go zresztą, więc myślę, że nie ma problemu :PPP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Marzec 16, 2016 Share Napisano Marzec 16, 2016 39 minuty temu Mates napisał: Ej, hola kolego! Przypominam, że za nadużywanie uprawnień admina też jest warn/ban. Nie zrobiłem nic złego/strasznego/nieetycznego. Po prostu napisałem mało zabawny komentarz, który w dodatku nie był spamem/offtopem, bo był na temat.. Usunąłem go zresztą, więc myślę, że nie ma problemu :PPP Jeżeli byłby problemem to już miałbyś warna. Możesz potraktować to jako drobne upomnienie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Geralt of Poland Napisano Marzec 18, 2016 Autor Share Napisano Marzec 18, 2016 Dziękuję za opinie. Jeśli chodzi o błędy, cóż, widać powinienem był uważniej przejrzeć tekst już po wrzuceniu do Docsa, ale nic strasznego, w najbliższej chwili jeszcze raz to ogarnę (poprawiłem już parę przeoczonych literówek). 15.03.2016 at 01:45 SPIDIvonMARDER napisał: Sam Blue Quill jest zaskakująco wyczerpujaco przedstawiony, szczególnie biorąc pod uwagę niewielka objętość tekstu. Przyznam, że wczuwałem się w tę postać, wzorując ją do pewnego stopnia na własnej osobie (tak jak nie posiadam typowej ponysony, ta postać może uznana za coś najbliższego temu podejściu do tematu). Tak więc cieszę się, że kreacja postaci jest sensowna i się spodobała. Jeśli chodzi o czołg jako bohatera opowieści, nie był to zamierzony motyw, ale ciekawie widzieć takie interpretacje swojego tekstu. Bardzo dziękuję @SPIDIvonMARDER za wykonanie okładki, naprawdę to doceniam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Marzec 25, 2016 Share Napisano Marzec 25, 2016 Spoko loko foko. Wbrew pozorom niełatwo było znaleźć Pz IV D w fajnym, zimowym ujęciu bez ludzi :PP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accurate Accu Memory Napisano Październik 31, 2016 Share Napisano Październik 31, 2016 @Geralt of Poland Czy moge poprosić o zgodę na publikacje lektoratu tego fanfika? W przerwie of fika Tosta, wróciłem do uniwersum kryształowego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Geralt of Poland Napisano Październik 31, 2016 Autor Share Napisano Październik 31, 2016 godzinę temu Accurate Accu Memory napisał: @Geralt of Poland Czy moge poprosić o zgodę na publikacje lektoratu tego fanfika? W przerwie of fika Tosta, wróciłem do uniwersum kryształowego Jak najbardziej możesz, nie mam nic przeciwko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accurate Accu Memory Napisano Listopad 1, 2016 Share Napisano Listopad 1, 2016 (edytowany) 10 godzin temu Geralt of Poland napisał: Jak najbardziej możesz, nie mam nic przeciwko Więc, oto prezentuję gotowe nagranie Spoiler Edytowano Listopad 1, 2016 przez Accurate Accu Memory 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Listopad 3, 2016 Share Napisano Listopad 3, 2016 Gratki, Geralt! Masz audiobooka! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Geralt of Poland Napisano Listopad 3, 2016 Autor Share Napisano Listopad 3, 2016 To miłe uczucie, kiedy widzi się, że ktoś w jakiś sposób adaptuje czy wykorzystuje twoją twórczość Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accurate Accu Memory Napisano Listopad 3, 2016 Share Napisano Listopad 3, 2016 18 minut temu Geralt of Poland napisał: To miłe uczucie, kiedy widzi się, że ktoś w jakiś sposób adaptuje czy wykorzystuje twoją twórczość Szczególnie, gdy sam wyraziłeś na to zgodę? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Geralt of Poland Napisano Listopad 3, 2016 Autor Share Napisano Listopad 3, 2016 8 minut temu Accurate Accu Memory napisał: Szczególnie, gdy sam wyraziłeś na to zgodę? Nie widzę powodu, czemu miałbym komuś bronić, żeby nagrał sobie mojego fica Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się