Jump to content

[Rozwiązane][Rozwiązane]Problem z połączeniem

Arjen
 Share

Recommended Posts

Cześć wszystkim, pisze ten post w imieniu pewnego użytkownika, który nie może normalnie korzystać z forum. Używa 3 przeglądarek, z czego tylko na jednej (Firefox) może je przeglądać, bez możliwości edytowania i pisania postów. Zamieszczam wiadomość od niego. Wypytywałem już pewną zaznajomioną w realiach osobę, więc pytania typu "A WŁĄCZYŁEŚ MONITOR?" są bez sensu :rainderp: Byłbym wdzięczny za pomoc, pozdrawiam.

Po formacie na 3 przeglądarkach (Chrome, opera i Firefox) nie działa mi poprawnie forum. To znaczy na Chrome i Opera nie działa mi w ogóle i wyświetlają się następujące komunikaty
Ta witryna nie umożliwia bezpiecznego połączenia
Serwermlppolska.plużywa nieobsługiwanego protokołu.
Klient i serwer nie obsługują tej samej wersji protokołu SSL lub mechanizmu szyfrowania. Zdarza się to zazwyczaj wtedy, gdy serwer wymaga szyfru RC4, który nie jest już uważany za bezpieczny.
Opera
Ta witryna nie umożliwia bezpiecznego połączenia
Serwermlppolska.plużywa nieobsługiwanego protokołu.
ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH
chrome
Dla Firefoxa
nie mogę pisać ani edytować postów
Ciastka, adblocki, firewalle
wyłączone/wyczyszczone etc

Gówno wiecie o Linuksie i zapewne wasze spotkania z nim na desktopie to głównie Dual Boot z Ubuntu. 

Co do problemu to myślę, że problem stoi po stronie certyfikatów Windowsa, to o czym @Chief wspomniał. Spróbuj zrobić tak jak napisał.

• Upvote 1

Dziękujemy wszystkim, którzy rzucali tu sensowne pomysły. Niestety nawet one nie pomogły... :luna4: Pozdrawiam.

Pozostawię póki co temat otwarty gdyby ktoś miał jeszcze jakiś rewolucyjny pomysł. Gdyby się takowy nie pojawił, zamknę temat.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...