Lemi Napisano Maj 10, 2017 Share Napisano Maj 10, 2017 4 godziny temu Uszatka napisał: Przed chwilą miałam taką krótką rozkminę. Najgorszym co może ci się przytrafić u jasnowidzki/wróżki to gdy ona nie widzi twojej przyszłości No fakt, to już chyba lepiej usłyszeć że się niedługo umrze albo coś 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixelator Napisano Maj 16, 2017 Autor Share Napisano Maj 16, 2017 Jeśli świeża ryba to taka która została dopiero co zabita, to ryba dwa dni przed zabiciem jest podwójnie przedświerza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Król Etirenus Napisano Maj 16, 2017 Share Napisano Maj 16, 2017 (edytowany) Tak sobie pomyślałem nad zagadnieniem o nieśmiertelności Alicornów (poruszany jest ten temat na forum). Teza niby prawdziwa, ale ostateczny dowód na to może dać odpowiedź badanie metodą Kartonowa. Myślę, że wynik mógłby zadziwić Edytowano Maj 17, 2017 przez Król Etirenus 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixelator Napisano Maj 17, 2017 Autor Share Napisano Maj 17, 2017 Discord to Loki ( Mity nordyckie, nie Marvel ), tylko że bardziej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixelator Napisano Maj 19, 2017 Autor Share Napisano Maj 19, 2017 MLP. Świat, w którym socjopsychologia jest najszlachetniejszą z nauk. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Czerwiec 2, 2017 Share Napisano Czerwiec 2, 2017 Kiedyś myślałem że prokurator to taka lepsza wersja kuratora. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Lipiec 2, 2017 Share Napisano Lipiec 2, 2017 Głupio że post pod postem, ale wierci mi się w umyśle ostatnio takie coś: Skoro krowa "muczy", kot "miauczy" i tak dalej, to dlaczego pies szczeka, a nie "hauczy"? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATIMKOS Napisano Lipiec 2, 2017 Share Napisano Lipiec 2, 2017 2 godziny temu, Lemi napisał: Głupio że post pod postem, ale wierci mi się w umyśle ostatnio takie coś: Skoro krowa "muczy", kot "miauczy" i tak dalej, to dlaczego pies szczeka, a nie "hauczy"? A czemu kogut pieje a nie kukurykuczy? 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Lipiec 2, 2017 Share Napisano Lipiec 2, 2017 A czemu fortepian można zasłonić, ale słonia nie można zafortepianić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordoklapow Napisano Lipiec 2, 2017 Share Napisano Lipiec 2, 2017 Słyszeliście kiedyś o teście na samoświadomość z lustrem? Chodzi o to, by postawić np. zwierzę przed zwierciadłem - jeżeli rozpozna że to coś za lustrem to ono, to oznacza że ma samoświadomość. O ile nie będę komentował sensowności założeń eksperymentu, to uważam za ciekawe ewentualne ich konsekwencje. Np. gdybyśmy ustalili, że nie należy zabijać istot samoświadomych, to w każdej rzeźni byłyby takie lustra, w których przed zabiciem świni/kury/krowy sprawdzałoby się czy zwierze rozpoznaje samo siebie - jeśli tak, to je wypuszczamy. Skończyłoby się to tym, że w hodowlach wyewoluowałyby zwierzęta niesamoświadome, a na wolności wręcz przeciwnie. Koniary tworzyłyby szkoły dla koni w których uczyłyby je jak rozpoznawać swoje odbicie. Podobnie schroniska dla zwierząt. Gdyby powstał jakiś komputer, który potrafiłby przejść nasz eksperyment, musielibyśmy trzymać go cały czas włączonego. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Lipiec 2, 2017 Share Napisano Lipiec 2, 2017 (edytowany) Osobiście uważam, że w jakimś tam przedszkolu czy czymś powinien być przedmiot, gdzie dzieciaki muszą w kółko powtarzać słowa, w których większość ludzi popełnia błędy, np. wszyscy powtarzają słowo "włączać" albo "poszedłem" itd., bo mnie krew zalewa, jak słyszę takie błędu. A już kurwa szczytem mojej irytacji jest gdy ktoś zamiast CelSjusza wymawia celCjusza. NO KU*WA TYP NA MOJEJ UCZELNI, NIBY PROFESOR NADZWYCZAJNY I TAK TO WYPOWIADA NO POWINNI GO WYJE*AĆ W TRYBIE NATYCHMIASTOWYM ZA TAKĄ ZNIEWAGĘ. TAKIE RZECZY POWINNO SIĘ ZALICZAĆ DO ZDRADY KRAJU!!! To jest najbardziej irytujące słowo świata. Edytowano Lipiec 2, 2017 przez Talar Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixelator Napisano Lipiec 2, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 2, 2017 (edytowany) 58 minut temu, Talar napisał: Osobiście uważam, że w jakimś tam przedszkolu czy czymś powinien być przedmiot, gdzie dzieciaki muszą w kółko powtarzać słowa, w których większość ludzi popełnia błędy, np. wszyscy powtarzają słowo "włączać" albo "poszedłem" itd., bo mnie krew zalewa, jak słyszę takie błędu. A już kurwa szczytem mojej irytacji jest gdy ktoś zamiast CelSjusza wymawia celCjusza. NO KU*WA TYP NA MOJEJ UCZELNI, NIBY PROFESOR NADZWYCZAJNY I TAK TO WYPOWIADA NO POWINNI GO WYJE*AĆ W TRYBIE NATYCHMIASTOWYM ZA TAKĄ ZNIEWAGĘ. TAKIE RZECZY POWINNO SIĘ ZALICZAĆ DO ZDRADY KRAJU!!! To jest najbardziej irytujące słowo świata. Khe khem. Uważam, że język służy komunikacji. A nie mówieniu "poprawnie". Bo wg mnie naprawdę poprawnie to tak, że cię rozumią. Ortografia służy komunikacji, a nie komunikacja ortografii. Edytowano Lipiec 2, 2017 przez Pixelator Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Lipiec 2, 2017 Share Napisano Lipiec 2, 2017 1 godzinę temu, Pixelator napisał: Khe khem. Uważam, że język służy komunikacji. A nie mówieniu "poprawnie". Bo wg mnie naprawdę poprawnie to tak, że cię rozumią. Ortografia służy komunikacji, a nie komunikacja ortografii. Przeczytaj nazwę tego tematu, tym razem powoli i ze zrozumieniem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hevra Napisano Lipiec 4, 2017 Share Napisano Lipiec 4, 2017 Powinny być obowiązkowe kursy chodzenia po ulicach i w tłumach. Jak mnie wkurwienie bierze jak cztery beretowe kapcie zajmują całą powierzchnię chodnika albo jak Janusz z Grażyną i swoim gówniakiem zajmują wózkiem ścieżkę rowerową. Oraz jak przy galeriach handlowych na przejściach dla pieszych, ludzie którzy idą prosto przed siebie nie patrząc na ruch w przeciwnym kierunku. Wygląda to jak jakaś bardzo słaba i tandetna wersja pogo, bo "kurwa jestem kimś i będę taranować innych!!!11! Nie będę ustępować jakiemuś plebanowi, bo jestem kimś!!!111" Boli mnie to, bo byłam w kilku wielkich miastach za granicą to jakoś ludzie potrafią zachować porządek na chodnikach, ale nie w Polsce musi być jak w przysłowiowym "lesie". :/ A no i przepraszam za wulgaryzmy, ale inaczej nie potrafię opisać tego chlewu na ulicach xD 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilczuu Napisano Lipiec 4, 2017 Share Napisano Lipiec 4, 2017 "NIE DOTYKAĆ" zapisany brajlem byłby niepokojącym napisem do przeczytania Jeśli pójdziesz do więzienia za unikanie płacenia podatków, żyjesz z podatków za to, że ich nie płaciłeś Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixelator Napisano Lipiec 4, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 4, 2017 2 minuty temu, Wilczuu napisał: "NIE DOTYKAĆ" zapisany brajlem byłby niepokojącym napisem do przeczytania Jeśli pójdziesz do więzienia za unikanie płacenia podatków, żyjesz z podatków za to, że ich nie płaciłeś Oba już w internatach widziałem... (na Joemonster) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilczuu Napisano Lipiec 4, 2017 Share Napisano Lipiec 4, 2017 Przed chwilą, Pixelator napisał: Oba już w internatach widziałem... (na Joemonster) cuż , plagiat wszechobecny 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixelator Napisano Lipiec 5, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 5, 2017 A co jeśli ameby to hiperinteligentna, sterująca wszechświatem rasa, której mózg jest zbyt potężny, by był fizycznie możliwy, więc zaadaptowały na jego potrzeby jeden z wymiarów ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C.J Sparkle Napisano Lipiec 5, 2017 Share Napisano Lipiec 5, 2017 Czy jakbym cofnął się w czasie do jednego z niebezpiecznych dni to przeżyłbym je inaczej czy umarłbym tego dnia? Jeśli ludzie znaleźliby sposób na dostanie się do Equestrii to rozpętaliby wojnę? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixelator Napisano Lipiec 5, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 5, 2017 9 minut temu, C.J Sparkle napisał: Jeśli ludzie znaleźliby sposób na dostanie się do Equestrii to rozpętaliby wojnę? Tego nie wiem, ale wiem że obwołaliby Lauren bogiem, za wymyślenie istniejącego świata. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C.J Sparkle Napisano Lipiec 5, 2017 Share Napisano Lipiec 5, 2017 W takim razie co gdyby, jednak się tam dostali? Czy podzieliby się na obozy w walce o to kto ma rację czy może wspólnie wbiliby się do Canterlotu i chcieli rozmawiać z księzniczkami? A może od razu by stwierdzili,że rozdzielą się i odkryją nowe miasto? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Lipiec 5, 2017 Share Napisano Lipiec 5, 2017 Uwaga, uwaga. Tykam się tematu ewolucji Do tej pory wszystkie stworzenia na Ziemi ewoluowały współmiernie do warunków na tejże Ziemi. Jednak sporo gatunków specjalizuje się w tym procesie do konkretnego otoczenia. Od drastycznej specjalizacji pand wielkich, które potrzebują wielu czynników by przeżyć po takiego lwa, który potrzebuje ich mniej, ale i tak miałby trudności poza sawanną. Z tego powodu podczas drastycznych zmian klimatu następowało masowe wymieranie. Teraz pojawił się człowiek i człowiek wyewoluował w okresie, w którym klimat zmieniał się drastycznie. Przystosowaliśmy się do praktycznie całego świata. Dzięki temu zmieniamy świat wedle naszego widzi-mi-się. Część gatunków, które obecnie żyją nauczyła się żyć wśród ludzi, a więc jest to jednoznaczne z tym, że przystosowały się do bardzo zmiennego środowiska i różnorodnego pokarmu. Wszak nasza dieta jest różnorodna, a więc tak samo jest z naszymi śmieciami Dochodzę więc do wniosku, że nasze działania, owszem, doprowadzają wiele gatunków do wymarcia, ale te, które dostosowały się do nas stają się bardziej wszechstronne niż wyspecjalizowane i koniec końców to w sumie chyba jednak ewolucji pomagamy 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixelator Napisano Lipiec 5, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 5, 2017 7 minut temu, Uszatka napisał: Uwaga, uwaga. Tykam się tematu ewolucji Do tej pory wszystkie stworzenia na Ziemi ewoluowały współmiernie do warunków na tejże Ziemi. Jednak sporo gatunków specjalizuje się w tym procesie do konkretnego otoczenia. Od drastycznej specjalizacji pand wielkich, które potrzebują wielu czynników by przeżyć po takiego lwa, który potrzebuje ich mniej, ale i tak miałby trudności poza sawanną. Z tego powodu podczas drastycznych zmian klimatu następowało masowe wymieranie. Teraz pojawił się człowiek i człowiek wyewoluował w okresie, w którym klimat zmieniał się drastycznie. Przystosowaliśmy się do praktycznie całego świata. Dzięki temu zmieniamy świat wedle naszego widzi-mi-się. Część gatunków, które obecnie żyją nauczyła się żyć wśród ludzi, a więc jest to jednoznaczne z tym, że przystosowały się do bardzo zmiennego środowiska i różnorodnego pokarmu. Wszak nasza dieta jest różnorodna, a więc tak samo jest z naszymi śmieciami Dochodzę więc do wniosku, że nasze działania, owszem, doprowadzają wiele gatunków do wymarcia, ale te, które dostosowały się do nas stają się bardziej wszechstronne niż wyspecjalizowane i koniec końców to w sumie chyba jednak ewolucji pomagamy Może i pomagamy ewolucji, ale nie tej naturalnej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Lipiec 5, 2017 Share Napisano Lipiec 5, 2017 2 minuty temu, Pixelator napisał: Może i pomagamy ewolucji, ale nie tej naturalnej. To fakt. I robimy to nie do końca dobrze. Samo to, że nasze szybkie zmienianie środowiska pozostawia gatunki dobrze się przystosowujące to jeszcze jest ok. Ale całą resztę niestety niszczymy póki co 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixelator Napisano Lipiec 5, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 5, 2017 (edytowany) 45 minut temu, Uszatka napisał: To fakt. I robimy to nie do końca dobrze. Samo to, że nasze szybkie zmienianie środowiska pozostawia gatunki dobrze się przystosowujące to jeszcze jest ok. Ale całą resztę niestety niszczymy póki co Flutterka byłaby nami rozczarowana. Edit: W sumie, to ona sama niszczy naturalne środowisko, nie pozwalając zwierzętą się zabijać... Edytowano Lipiec 5, 2017 przez Pixelator Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się