turbo638 Napisano Listopad 7, 2017 Share Napisano Listopad 7, 2017 Na moim kanale YT jest parę ciekawych filmików o tworzeniu KL, inspiracjach i postaciach, np. piosenkę o miłości na początku miał śpiewać kto inny a nie Nala i Simba Spoiler I co nieco o niewykorzystanych rzeczach z KL III Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 11, 2017 Autor Share Napisano Listopad 11, 2017 Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 14, 2017 Autor Share Napisano Listopad 14, 2017 Od jutra w ALDI, będzie można kupić Króla Lwa pierwszą część na DVD Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Listopad 14, 2017 Share Napisano Listopad 14, 2017 Trochę szkoda że nie wydadzą ponownie na DVD lub Blu-ray dwu płytowej edycji specjalnej. Bo w tej wersji z ALDI jest wersja filmu po edycji w około 2002r. ze śpiewanym "porannym raportem", paroma mniejszymi zmianami i bez żadnych dodatków. W edycji specjalnej film był w dwóch wersjach kinowej i odświeżonej, niestety obie z nowym kręgiem życia, była też cała masa dodatków. a tak to wyglądało: Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 15, 2017 Autor Share Napisano Listopad 15, 2017 Spoiler Dzisiejszy zakup Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Listopad 15, 2017 Share Napisano Listopad 15, 2017 Jeśli chodzi o filmy to mam taką "kolekcję", nawet udało mi się zdobyć kasetę magnetofonową Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 15, 2017 Autor Share Napisano Listopad 15, 2017 2 to bym nawet kupił jak sprzedajesz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Listopad 15, 2017 Share Napisano Listopad 15, 2017 1 godzinę temu, BiP napisał: 2 to bym nawet kupił jak sprzedajesz Niestety 2 części nie sprzedaje, najwyżej mógłbym sprzedać pierwszą cześć w edycji specjalnej bo mam 3 sztuki(jakoś tak wyszło) Na zachętę część druga mojej "kolekcji" z Króla Lwa Chusta z Simbą i zestaw kart do gry Spoiler Karty w "rozwinięciu" Spoiler Książka z bajką Spoiler I pluszak Simba który się wozi ze mną w samochodzie( niestety auto wymaga remontu blacharsko-mechanicznego i na wiosnę się za nie biorę) Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 15, 2017 Autor Share Napisano Listopad 15, 2017 A ta edycja specjalna co zawiera, czego brak na tej wersji DVD co posiadam? I za ile? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Listopad 15, 2017 Share Napisano Listopad 15, 2017 9 minut temu, BiP napisał: A ta edycja specjalna co zawiera, czego brak na tej wersji DVD co posiadam? I za ile? Ogólnie jest to pierwsze wydanie Król Lwa na DVD. Na pierwszym dysku jest film w dwóch wersjach: Kinowa ze "mówionym" porannym raportem i wersja odświeżona z śpiewanym porannym raportem (tą wersje filmu posiadasz) dysk drugi: dużo materiałów dodatkowych takich jak: wycięte sceny i nie wykorzystane wątki omówienie jak powstał śpiewany poranny raport omówienie tego w jaki sposób inspirowali się prawdziwymi zwierzętami inspiracje muzyką afrykańską wywiady z niektórymi artystami o animacji komputerowej jak powstał scenariusz o projektowaniu postaci i "wirtualne safari Timona i Pumby" (coś w stylu jakby gry) ogólnie to jest tego ponad 40 filmików Taka wersja jest dość rzadka, na alle... są dwie sztuki za 130 i 220(Dla mnie chore ceny mimo że płyty mają koło 14 lat) Myślę że co do ceny to się dogadamy, szczególnie że aż 3 komplety nie są mi potrzebne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 15, 2017 Autor Share Napisano Listopad 15, 2017 To podaj jakąś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Listopad 15, 2017 Share Napisano Listopad 15, 2017 Nie wiem dokładnie, 30zł. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 21, 2017 Autor Share Napisano Listopad 21, 2017 Już niebawem będzie mój... Spoiler A wracając do tematu filmów... Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 22, 2017 Autor Share Napisano Listopad 22, 2017 Garść ciekawostek Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Listopad 22, 2017 Share Napisano Listopad 22, 2017 Król Lew: Wspomnienia producenta Dona Hahna z napisami Spoiler I film dokumentalny "Lew o imieniu Christian", może jest jest bezpośrednio związany z TLK ale naprawdę jest wart obejrzenia Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapid Napisano Listopad 23, 2017 Share Napisano Listopad 23, 2017 Taki dobry i znany tytuł, zawsze mnie to dziwi że nie zrobili 4-tej części a 3 była taka sobie, eehh zrobimy film z urywkami dorastania Simby, wykorzystamy dobry tytuł i zarobimy. Wg mnie można było inaczej to pociągnąć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eksplorator Pustkowi Napisano Listopad 23, 2017 Share Napisano Listopad 23, 2017 Mi się chyba najbardziej podobała część pierwsza i druga, trzecia bez szału. Mnie również dziwi, że nie ma kontynuacji - Film był bardzo fajny, mogliby dać mu szansę Wiązałoby się to jednak ze sporymi zmianami w filmie, no i mógłby wyjść z tego taki.. "Alfa i Omega", który ma już chyba z 8 części, a każda kolejna jest coraz gorsza. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 23, 2017 Autor Share Napisano Listopad 23, 2017 29 minut temu, Rapid napisał: Taki dobry i znany tytuł, zawsze mnie to dziwi że nie zrobili 4-tej części a 3 była taka sobie, eehh zrobimy film z urywkami dorastania Simby, wykorzystamy dobry tytuł i zarobimy. Wg mnie można było inaczej to pociągnąć. No zapewne dlatego, bo skończyły im się pomysły, ale teraz robią znowu pierwszą część, ale z nowymi aktorami i nowej wersji... Czyli część pierwsza, po raz trzeci... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapid Napisano Listopad 23, 2017 Share Napisano Listopad 23, 2017 54 minuty temu, BiP napisał: No zapewne dlatego, bo skończyły im się pomysły, ale teraz robią znowu pierwszą część, ale z nowymi aktorami i nowej wersji... Czyli część pierwsza, po raz trzeci... Wg mnie raczej im się nie chciało, w latach 90 było jeszcze sporo nieoklepanych pomysłów na fabułę...nie to co dziś. Shrek doczekał się czterech części, każda nich miała inną fabułę.Była kiedyś taka seria "Pradawny ląd" która doczekała się 13-nastu części plus serii odcinkowej, czego nigdzie się nie spotyka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 23, 2017 Autor Share Napisano Listopad 23, 2017 Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Listopad 23, 2017 Share Napisano Listopad 23, 2017 4 godziny temu, Rapid napisał: Taki dobry i znany tytuł, zawsze mnie to dziwi że nie zrobili 4-tej części a 3 była taka sobie, eehh zrobimy film z urywkami dorastania Simby, wykorzystamy dobry tytuł i zarobimy. Wg mnie można było inaczej to pociągnąć. Ogólnie TLK był pisany jako pojedynczy film. TLK na swoje czasy był w sumie rewolucyjnym filmem, TLK 2 był dobrą kontynuacją ale już niczym się nie wyróżniał a TLK 3 nie powinien powstać, bo została trylogia z wielkim niesmakiem na końcu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 23, 2017 Autor Share Napisano Listopad 23, 2017 1 minutę temu, turbo638 napisał: TLK 3 nie powinien powstać, bo została trylogia z wielkim niesmakiem na końcu. Znaczy się nie do końca, bo 3 choć już nie miała tego ładunku emocjonalnego z jedynki, to jednak pokazywała wiele ciekawych momentów, jakie pominięto w oryginale. Np dorastanie Simby. Choć i tak 3 była raczej parodią serii, a nie robioną na "poważnie" jak to było z jedynką. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Listopad 23, 2017 Share Napisano Listopad 23, 2017 5 minut temu, BiP napisał: Znaczy się nie do końca, bo 3 choć już nie miała tego ładunku emocjonalnego z jedynki, to jednak pokazywała wiele ciekawych momentów, jakie pominięto w oryginale. Np dorastanie Simby. Choć i tak 3 była raczej parodią serii, a nie robioną na "poważnie" jak to było z jedynką. Moim zdaniem tylko to dorastanie Simby było ciekawe, reszta tylko ośmieszała pierwszą cześć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 26, 2017 Autor Share Napisano Listopad 26, 2017 Kilka spoko utworków z "Królem Lwem" e tle. Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler W sobotę, leci Król Lew 3, na Puls 2 o 19:35 Najnowszy zakup, przed chwilką dojechał do mnie. Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 3, 2017 Autor Share Napisano Grudzień 3, 2017 Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się