Syrth Napisano Luty 4, 2018 Share Napisano Luty 4, 2018 (edytowany) autor: Celebi-Yoshi Natura jest czymś pięknym, prawda? Słyszałam, że u was aparat jest czymś codziennym. Bardzo łatwo i bardzo przyjemnie można nim uchwycić naturę. Dlatego liczę na was. O co chodzi? W tym temacie (oczywiście w spoilerach!) zamieszczamy zdjęcia własnego autorstwa. Wybrane zdjęcia będą wyróżnione przeze mnie i wybrane do Galerii Natury, znajdującej się w Chatce Fluttershy. Interpretacja jest dowolna. Mogą to być krajobrazy, mogą być rośliny, zwierzęta. Jeśli chodzi o ludzi i budynki, to są dozwolone, ale muszą być mniejszą częścią fotografii. Nie muszą to być fotografie zrobione najlepszymi aparatami na świecie. Ważne, żeby były wyraźne, jednak w dzisiejszych czasach już telefony robią dobre zdjęcia. Liczy się kreatywność i pomysłowość! Co jakiś czas (tu już zależy od tego jaki ruch będzie) będę wybierała stąd fotografie i dodawała do Galerii. Myślę, że to tyle. Edytowano Luty 4, 2018 przez PervKapitan Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hedzio Napisano Luty 4, 2018 Share Napisano Luty 4, 2018 No to wrzucę coś niecoś Ja to głównie mam okazję fotografować wschody lub zachody słońca gdy idę bądź jestem w pracy, dlatego te miejsca są praktycznie takie same na zdjęciach Kolorystyka jest boska dlatego takie fajne kombinacje kolorów wychodzą ^^ 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Luty 11, 2018 Share Napisano Luty 11, 2018 To ja też pojadę tematycznie kombinacją słońce/niebo, na przestrzeni różnych czasów. Nie przerabiane oczywiście. Spoiler Taki widok z tyłu jakby kogoś interesowało, ale wracając do tematu. Lekki offtop dla zrównoważenia tej jasności, uznałem że wrzucę bo czemu nie. Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Luty 21, 2018 Share Napisano Luty 21, 2018 Stare zdjęcie, znalazłam podczas robienia porządków w folderach. Miałam usunąć, ale uznałam że jest całkiem ciekawe. Spoiler Biedne drzewko już nie żyje (*) 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Marzec 23, 2018 Share Napisano Marzec 23, 2018 Dużo ptaków już jest, co mnie cieszy. No i nie trzeba daleko szukać Kąpiółka Spoiler Zebranie w karmniku Spoiler "Odwal się!" Spoiler Testowe zdjęcie czajki Spoiler I żurawii Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Kwiecień 8, 2018 Share Napisano Kwiecień 8, 2018 Weekend spędziłem na działce i spotkałem... Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Kwiecień 13, 2018 Share Napisano Kwiecień 13, 2018 Więc leci kolejny zbiór: Pierwiosnek (jego ptasie pitu pitu, śpiew uwielbiam najbardziej ) Spoiler "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA" Kowalik okryty płaszczem mroku spoglądający w nieznaną dal Spoiler Majestatyczny dzwoniec Spoiler Śmieszkowy Trznadel Spoiler Camo Sierpówka Spoiler Prawdopodobnie robią u nas w choince gniazdo I zawsze najlepsze na koniec, wróble Spoiler Co się gapisz? Nadęty król "orł" pierwszy xD Spoiler 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.B. Napisano Kwiecień 13, 2018 Share Napisano Kwiecień 13, 2018 Spoiler Spoiler Spoiler Modliszka, motylek i pszczółki. Jestem entomologicznym zerem i nawet rodzaju nie podam (poza naszym europejskim Mantisem religijnym ) 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Kwiecień 21, 2018 Share Napisano Kwiecień 21, 2018 Kolejna mała sesja, występują: Makolągwa Spoiler Piegża Spoiler Kopciuszek Spoiler Teraz się wszystko już zieleni i coraz ciężej coś dojrzeć, więc robione ile wlezie 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByczekPazerny Napisano Maj 23, 2018 Share Napisano Maj 23, 2018 Bardzo fajne zdjęcia. Ładne krajobrazy, ale największy respekt dla tych z Państwa którzy uchwycili zwierzęta. Też coś wrzuce. Z Lutego albo Stycznia tego roku - Morskie Oko, Tatry. Jedynie sam pejzaż, bo fauna na szlaku o tej porze jest dosyć rzadka. Spoiler Spoiler Chciałem wrzucić nieco więcej, ale dorwały mnie ograniczenia techniczne... albo sam znowu coś zlamiłem... 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Maj 23, 2018 Autor Share Napisano Maj 23, 2018 24 minuty temu, ByczekPazerny napisał: Chciałem wrzucić nieco więcej, ale dorwały mnie ograniczenia techniczne... albo sam znowu coś zlamiłem... Co masz na myśli? Jeśli to słaba, komórkowa jakość czy coś w tym stylu to możesz wrzucić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByczekPazerny Napisano Maj 23, 2018 Share Napisano Maj 23, 2018 Hmmm, chodzi o ilość KB dopuszczalną w poście - nieco ponad 1000. Ja z kolei probowalem tego nie przekroczyć, celowo kompresowałem zdjęcia, bo oryginalnie są większe, ale jakoś nie mogłem temu ograniczeniu sprostać. Prawdopodobnie coś robie źle. Nie chciałem też odawalać spamu, dlatego pozowolę sobie na jeszcze jedno zdjęcie teraz: Spoiler To nieudolna próba zdjęcia panoramicznego. xD Rzadko eksperymentuje z aparatem, to był chyba drugi raz, co widać po kilku błędach - obraz się powtarza, tzn. nie jest dobrze zakończony, jest krzywy i rozmazuje się w jednym miejscu. Ale zależało mi na takim ujęciu, bo wykonałem je na środku jeziora - Morskie Oko zimą zamarza do tego stopnia że można po nim bezpiecznie chodzić. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Maj 23, 2018 Autor Share Napisano Maj 23, 2018 16 minut temu, ByczekPazerny napisał: Hmmm, chodzi o ilość KB dopuszczalną w poście - nieco ponad 1000. Ja z kolei probowalem tego nie przekroczyć, celowo kompresowałem zdjęcia, bo oryginalnie są większe, ale jakoś nie mogłem temu ograniczeniu sprostać. Prawdopodobnie coś robie źle. Nie chciałem też odawalać spamu, dlatego pozowolę sobie na jeszcze jedno zdjęcie teraz: Zawsze możesz spróbować uploadować na imgura i tutaj dać linka, chyba obejdzie się przez to A co do spamu to nie spamujesz, tutaj i tak mały ruch, a z czegoś galerię trzeba zrobić Byle nie łamać regulaminu przy tym (czytaj - pisać posta pod postem, chyba że minie więcej niż ileśtam) 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Maj 24, 2018 Share Napisano Maj 24, 2018 Zrobione dwa dni temu w pobliskim lesie Spoiler Spoiler 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Czerwiec 13, 2018 Share Napisano Czerwiec 13, 2018 Była chwila przerwy, czas cosik rzucić, wyjątkowo nie same ptaki Wiewióra chrupiąca bliżej mi niezidentyfikowany obiekt Spoiler Zięba. Nie ten pseudonaukowiec, a ptaszek którego na pewno każdy słyszał, ale nie każdy widział. Jakość nieco słabsza bo i obiektyw go onieśmiela Spoiler Majestatyczny głąb Majestatyczna sierpówka Spoiler 4 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.B. Napisano Czerwiec 14, 2018 Share Napisano Czerwiec 14, 2018 (edytowany) Kilka modliszek: Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Jaszczurki zwinki: Spoiler Spoiler Motylek: Spoiler Edytowano Czerwiec 14, 2018 przez W.B. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.B. Napisano Czerwiec 15, 2018 Share Napisano Czerwiec 15, 2018 Motylki: Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Łatczyn: Spoiler Spoiler Morda jakiegoś kózkowatego: Spoiler Może nie widać za bardzo, ale na tym zdjęciu jest sowa błotna (ten czarny ptaszek w locie): Spoiler 2 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByczekPazerny Napisano Czerwiec 18, 2018 Share Napisano Czerwiec 18, 2018 (edytowany) W.B Ładne zdjęcia, fantastyczne zbliżenia. Ja z kolei mam fotografie gorszej jakości i bez niezwykłych ujęć, ale robiłem je dosyć spontanicznie dzisiaj w pracy, rzecz jasna przy użyciu telefonu. Przyroda postanowiła mnie odwiedzić... Spoiler Wylądował i zrobił obchód po łące na ktorej pracowałem, po czym nie odleciał tylko nadal krocząc schował się gdzieś za drzewami, jakby czegoś szukał. Nigdy wcześniej nie widziałem ich z takiego bliska. Spoiler A tego malca nie spodziewałem się jeszcze bardziej. Siedział przykitrany pod krzakiem, i chwilę po tym jak się ujawnił to zwiał. Był zupełnie sam - od rana nie było widac żadnych saren na polanie. Edytowano Lipiec 4, 2018 przez ByczekPazerny 4 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.B. Napisano Czerwiec 19, 2018 Share Napisano Czerwiec 19, 2018 @ByczekPazerny, mała sarna siedzi sama, ponieważ jest bezzapachowa. Dorosłe nie chcą aby drapieżnik ją wyczuł. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Czerwiec 28, 2018 Share Napisano Czerwiec 28, 2018 Takie oto zwierzaczki spotkałem na wakacjach. Macedonia, miasto Ohryd Spoiler Czarnogóra, miasto Kotor na placu Kotów. Spoiler Ludzie go głaskali, szturchali, wołali, a on swoje "wisi mi to i tak se będę leżał" I na koniec Albania Spoiler Słodziak spod sklepu z pamiątkami, którego wygłaskałem na całego, niestety nie miałem nic do jedzenia przy sobie, a później już go nie spotkałem, piesek fajny, lecz niestety trochę kulał na tylną nogę. Po plaży chodził też osiołek. I to tyle, żałuję jedynie, że nie zrobiłem zdjęcia tego słodkiego szczeniaka, którego spotkałem na stacji benzynowej w Macedonii. Ale serio powalił niemal wszystkich z mojej wycieczki 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Lipiec 4, 2018 Share Napisano Lipiec 4, 2018 Jakieś 2 godziny temu na parapecie... Spoiler Były dwa, ale jeden odleciał w chwili mojego wejścia do kuchni, a drugi bacznie mnie obserwował przez szybę 1 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Lipiec 4, 2018 Share Napisano Lipiec 4, 2018 Uroczy gratuluję udanej fotki. Ale co to się działo tam na zewnątrz, że zdecydował się na parapecie schować? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Lipiec 5, 2018 Share Napisano Lipiec 5, 2018 1 godzinę temu, Starlight Sparkle napisał: Uroczy gratuluję udanej fotki. Ale co to się działo tam na zewnątrz, że zdecydował się na parapecie schować? Thx, i nie wiem, może zwyczajnie se odpoczywały Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Lipiec 5, 2018 Autor Share Napisano Lipiec 5, 2018 Cóż to za gatunek? Kompletnie nie znam się na ptakach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.B. Napisano Lipiec 7, 2018 Share Napisano Lipiec 7, 2018 Młode pustułki :-) Pewnie szkolą umiejętności lotu. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts