Jump to content

Nienadzwyczajna kucykowa wojna w nieodległej przyszłości [PL][Oneshot][Comedy][Slice of Life]

Rarity
 Share

Recommended Posts

zkdt-1432483540-102008-full.jpg.458e02aa2a87881369362ad14c17e4e0.jpg

Nienadzwyczajna kucykowa wojna w nieodległej przyszłości

Oryginał [ENG]

Autor: anowack

Tłumaczenie: Rarity

Prereading: @Zodiak

Opis: Dawno, dawno temu, w czarodziejskiej krainie Equestrii…

Tydzień temu Twilight Sparkle została koronowana na czwartą księżniczkę Equestrii. Dzisiaj w Ponyville odbywa się 1003. Ceremonia Letniego Słońca, a księżniczki Celestia i Luna pragną wakacji. Z dwoma takimi młodymi władczyniami jak Cadance i Twilight, które mogą je zastąpić, nic nie może pójść źle.

• Upvote 4

Czas na komentarz. Moim zdaniem to bardzo dobra komedia. Plusem na pewno jest zachowanie tego, co znamy z serialu, czyli klimatu i kreacji postaci, a także element zaskoczenia, bo muszę przyznać, że takiego obrotu spraw się nie spodziewałem. Co do jakości tłumaczenia, większych czy mniejszych uwag nie mam. Daję okejkę.

Ocena: 10/10 :cheese:

Pozdrawiam i czekam na kolejne twoje tłumaczenia.

• Upvote 1

• 1 month later...

Miałam to skomciać zaraz po tym jak się ukazało, ale zupełnie o tym zapomniałam. Co my tu mamy? Kolejne świetne tłumaczenie autorstwa naszej ukochanej Rarity. Jest zacnie.

A sam fanfik to przyjemna komedyjka w serialowych klimatach. Ten fanfik nadawałby się na scenariusz odcinka. Lekkie, przyjemne, ciekawe, ciepłe i sympatyczne. Aż szkoda, że tak szybko się skończyło, mimo że NKWWNP jest całkiem długa jak na oneshota (dłuższa niż większość opowiadań tego typu). Gorąco polecam.

• Like 1