Gość Napisano Czerwiec 28, 2018 Share Napisano Czerwiec 28, 2018 Austropony tadam! Oto portret mojej OC mojego autorstwa. Robione palcem na tablecie z powodu zepsutego pena Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Czerwiec 28, 2018 Share Napisano Czerwiec 28, 2018 Jak na Robienie palcem to wygląda nieźle, choć mam wrażenie, że ten róg niestety wyrasta z oka... Drażnią mnie te białe piksele przy konturze, a to zblurowowane tło nie wygląda ani trochę estetycznie, tak samo cienie mogłeś zrobić w każdy inny sposób. Prawe przednie kopytko jest albo złamane albo w połowie przezroczyste. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Czerwiec 28, 2018 Share Napisano Czerwiec 28, 2018 Wieeem. Mimo to starałam się ale bez mazaka to mało zdziałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Czerwiec 28, 2018 Share Napisano Czerwiec 28, 2018 Mogę spytać jakiego tabletu używasz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Czerwiec 28, 2018 Share Napisano Czerwiec 28, 2018 Jak na rysowanie palcem to całkiem zgrabnie wyszło... Tło akurat mi wcale nie przeszkadza i tylko mogę się przyczepić do rogu, który faktycznie jak by z oka wyrastał, ale to mało ważny szczegół, który kiedyś się poprawi. Ogólnie fajne OC... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Król Etirenus Napisano Czerwiec 29, 2018 Share Napisano Czerwiec 29, 2018 Sądząc po rysunku postać użytkownika (tzw ponysona) będzie miała/bądź ma zwykłe nie wyolbrzymione właściwości magiczne. Nie będzie wyolbrzymiona, ale wyważona co do charakteru np, swoich wszelkich właściwości fizycznych, czy zdolności posługiwania się magią.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victoria Luna Napisano Lipiec 6, 2018 Share Napisano Lipiec 6, 2018 Postać wygląda ciekawie i nie jest zbyt wyolbrzymiona, co jest na duży plusik. OC jeszcze można zrobić królami/królowymi, ale to na inny raz. Mój tablet w ogóle nie obsługuje nic poza penem, więc w takiej sytuacji byłam by w niezłych tarapatach ^^' Więc szacun na mieście Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 20, 2018 Share Napisano Sierpień 20, 2018 Paczcie jaką Twilight narysowałam, ładnie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Sierpień 20, 2018 Share Napisano Sierpień 20, 2018 Mnie się podoba... taka bardziej ludzka i przynajmniej dla mnie widać troszkę styl anime. Tylko grzywa jakby platynowa... Fajne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Sierpień 21, 2018 Share Napisano Sierpień 21, 2018 Kilka rad i uwag od zawodowej nyndy psującej ludziom nastrój. 1. Nie wiem, z czym pracujesz (wygląda na GIMPa lub innego SAI/Photoshopa), ale zapisuj obrazki jako PNG lub baw się z ustawieniami kompresji dla JPG - niska wartość kompresji skutkuje masą brzydkich przebarwień i przekłamań w obrazie. To tak na przyszłość. 2. Jeśli twój program na to pozwala - rysuj na przezroczystej warstwie. Białe lub kolorowe tło ciężko potem wyciąć z obrazka, co zresztą dobrze widać po białej obwódce wokół Twalota. Jeśli przerabiasz skan, możesz pobawić się ustawieniami warstw (GIMP na pewno ma taką funkcję) - nie jest to idealne, ale pozwala ładnie zamalować cały obszar, bez zabłąkanych pikseli przy konturach. 3. Będę szczera: nie podoba mi się ten kucyk, nawet pomijając moją niechęć do wielgachnych uszek z futerkiem czy mocno "ludzkich" pysków. Gdyby nie kolory grzywy i sierści - nie wiedziałabym, że to Twilight. Szyja jest za cienka, a głowa dziwnie osadzona. Grzywa wygląda na płaską płachtę, przez którą przebija się róg - sądząc po konturach, włosy nie układałyby się w ten sposób wokół jego postawy. To samo z pasemkami, te na grzywce są jeszcze OK, ale na reszcie grzywy biegną w dziwnym kierunku, do tego te idealnie proste refleksy robione gradientem... Nie podobają mi się pozbawione źrenic oczy, płaskie odbłyski robione chyba narzędziem elipsy i krzywa gwiazdka w tle. Cieniowanie też jest bardzo słabe, praktycznie nieobecne. Doceniam próbę i wysiłek, ale nic poza tym. Przed tobą mnóstwo pracy. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victoria Luna Napisano Wrzesień 17, 2018 Share Napisano Wrzesień 17, 2018 Najchętniej bym to poprawiła według mojego widzi-mi-się (pod czujnym okiem Jelona I Wielkiego)... ale chyba zrezygnuje z tego pomysłu Znaczy... nie mówię, że jest źle, jednak długa droga przed tobą...Każdy kiedyś tak zaczynał Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się