Skocz do zawartości

[Zabawa] Zgadnij Miejsce

Starlight Sparkle

Recommended Posts

Czas udzielić jakiejś odpowiedzi, choć wciąż nie wiem na co patrzę...

Odkryj ukrytą treść

;)

• +1 1

No to kombinuję dalej, jak tylko dojdziemy z kolegą @Cheerful Sparkle co to za miejsce, roślinka stamtąd magicznie wyparuje... i równie magicznie znajdzie się u mnie. Fajna to roślinka.

Odkryj ukrytą treść

Edytowano przez Youkai20

- pff nawet mi nie wspominaj o tym miejscu panie Youkai — Klacz stuknęła kopytkiem o krzesło — To miejsce powinni zamknąć, jak tylko zjawili się Ci dwaj oszuści. 

Spojrzała na Cheerful i pokręciła głową. 

- Niestety obydwie odpowiedzi nie są poprawne. W takim razie teraz damy taki fragment, który może coś wam więcej powie. - Spojrzała za siebie, zatrzymując się i dodała — Tak wiem... mówiłam już tak.

Odetchnęła głęboko i zaczepiwszy puzzel, stanęła obok tablicy. 

- Więc tak... może tym razem uda wam się odgadnąć skąd pochodzi to zdjęcie... - Spojrzała w stronę drzwi i cicho powiedziała sama do siebie — Gdzie się podziewa Starlight i Merry...

pppp.thumb.png.70a6a8fc1c45125ed2c8b6b0762162e7.png

Też nad tym myślałem. I nad domem rodzinnym Rainbow Dash, i Fluttershy, nad szkołą Celestii, i jej gabinetem w pałacu, nad kilkoma sklepikami, pokojem Luny, zamkowymi korytarzami, Akademią Wonderbolts... ale to wciąż nie to. Odpadają też miejsca wcześniejodrzucone, czyli Szkoła Twilight, Spa, Uniwersytet, butiki... Starlight może być z siebie dumna, że dała nam taką zagwozdkę. Ciekawi mnie jakie to uczucie, tak sobie siedzieć w gabinecie z Trixie i resztą i czekać na właściwą odpowiedź. Czy nasza wspaniała klacz się niecierpliwi, czy też raczej chichocze, widząc że wciąż się mylimy...  

• +1 1

Dnia 11.01.2019 o 20:12, Youkai20 napisał:

Czy nasza wspaniała klacz się niecierpliwi, czy też raczej chichocze, widząc że wciąż się mylimy...  

Expand  

Jak znam życie, to prędzej to drugie... :priesthug:

Plusem jest to, że nawet taki spec od zagadek @Youkai20 ma problem z odgadnięciem! :NjdaT: Z początku myślałem, że udaje dając mi fory, ale nie :)

Jest wyzwanie jest zabawa! :chainsaw:

@Starlight Sparkle

Dobrze się bawisz naszym kosztem? :boredstarlight:

Edytowano przez Cheerful Sparkle

- Oczywiście, że tak... - zachichotała klacz, przechadzając się obok tablicy. 

- Wasze... - przerwała nagle widząc kątem oka jak do pomieszczenia wchodzi panna Glimmer i Merry. 

- Nawet nie wiesz, ile się musiałam jej naszukać... - Rzekła mała klacz, podchodząc do tablicy — O... sporo już tego i dalej nie trafili? 

- Jak widzisz... a żebyś słyszała, jak kombinują. - Przeniosła wzrok z Merry na Starlight Glimmer. 

- Ale gdzie się podziewała moja pracodawczyni? 

- Urządziła sobie wakacje w swojej rodzinnej wiosce. 

- pff od razu wakacje... - Starlight pokręciła głową — Po prostu udałam się tam w odwiedziny. Byłam ciekawa jak bardzo zmieniło się to miejsce od mojej misji z Sunburstem. 

- Pamiętam — Mówiła, przyczepiając kolejny fragment zagadki — Zostałaś wysłana do swojej rodzinnej wioski, by rozwiązać problem przyjaźni — Przyczepiła puzzel i spojrzała na Starlight przykładając kopytko do pyszczka — Jak to powiedziałaś? - Zastanowiła się chwilkę — A tak... dlaczego nie mogliście zostać wysłani, by zatrzymać jakąś wojnę czy coś... albo coś w tym stylu — Puściła oczko do Merry. 

- Tak, tak... widzę, że z zabawą wszystko dobrze... pójdę teraz do biura, a potem wrócę do was. 

Merry pokiwała głową i spojrzała w stronę grających — Więc panowie... - spojrzała na asystentkę, która usiadła obok Cheerful Sparkle — A ten to, kto i gdzie jest Grzegorz? - powiedziała cicho, po czym szybko dodała — oto kolejna runda. 

pppp.thumb.png.24705f3b9d091e3398aa124213aae281.png

• +1 1

To ja, żeby pokazać, że nie jestem gorszy też dorzucę od siebie 3 grosze! :rdhug:

1 grosz:

Odkryj ukrytą treść

2 grosz:

Odkryj ukrytą treść

3 grosz:

Odkryj ukrytą treść

Wszystkie grosze wydane :fluttershy2:

• +1 1

- Tak tak... - Klacz chichotała, słysząc ich próby odgadnięcia, co jest na obrazku, aż w końcu spojrzała na wiszący na ścianie zegar i zeskoczyła z krzesła — Rany... dlaczego nikt mi nie powiedział, że już czas na następny fragment. - Podbiegła do tablicy szybko wyjęła na chybił trafił puzzel i chciała go przyczepić do tablicy, gdy do klasy wparowała Merry. 

- Jest tutaj Starlight? - Zapytała zdyszana, po czym szybko rozejrzała się i wybiegła. 

- A tej, co się znowu stało... - asystentka z tego wszystkiego upuściła puzzel, a po chwili pokręciła głową, podnosząc go magicznie i przyczepiając do tablicy. - Starlight znowu się zgubiła?

pppp.thumb.png.828fe3ef23885e56d834159c109045a2.png

Edytowano przez Starlight Sparkle

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...