Starlight Sparkle Napisano Czerwiec 7, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 7, 2019 Następnego dnia odbywszy długą rozmowę ze Starlight, Merry wróciła do sali, niosąc ze sobą zwój z ogłoszeniami. Podeszła szybko do tablicy i przepisała jego treść na tablicę.– W zabawie wprowadza się zmianę w zasadach. – Dokładniej przyjrzała się temu, co zapisała jej Starlight, po czym kontynuowała – Oprócz standardowego miejsca w zabawie mogą pojawić się osoby i przedmioty z naszej wspaniałej krainy. Prowadząca zabawę, czyli Ja… – Zachichotała i poprawiła – Znaczy się Merry będzie informowała przed wstawieniem nowego obrazka czy dotyczyć będzie miejsca, osoby czy rzeczy.Popatrzyła na to, co zapisała i pokiwała z zadowoleniem łebkiem, jednak zanim odeszła szybko nabazgrała pod wszystkim…“Jeśli macie jakieś pytania lub sugestię albo nie chcecie tej zmiany zgłoście to do Merry, lub Starlight.”– No… chyba wystarczy, a teraz zobaczę co słychać z lekcjami magii. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Czerwiec 13, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 13, 2019 – Dobrze… jest już wieczór i ona tutaj gdzieś powinna być. – Klacz rozglądała się po sali szukając wzrokiem Merry. – Merry! Gdzieś Ty jest… miałaś odpalić zabawę – Usiadła zrezygnowana na krześle i wpatrywała się w pustą tablicę. – Ciekawe czy gracze wrócą… Nagle do klasy wleciała Merry, trzymając coś w kopytkach. Widząc, że jej przyjaciółka już jest, szybko do niej podleciała. – Zobacz co mam!!! Nada się? – wcisnęła jej w kopytka kartkę zapisaną bazgrołami… – Tak myślę… jeśli to odczytam – Dziewczyna próbowała na wiele sposobów rozszyfrować pismo Merry. Obracała kartką, przechylała ją i patrzyła z drugiej strony, ale za nic nie mogła sobie z tym poradzić. – Ehh… daj mi to… A Ty przygotuj zabawę. – Powiedziała w końcu Merry wyrywając jej kartkę i zaczęła powoli czytać i wyjaśniać, o co jej chodzi, przypatrując się jednocześnie czy przygotowania do zabawy idą, tak jak to zaplanowały. – Wiesz, to może się udać… spróbować zawsze można – Klacz przyczepiła pierwszy puzzel, po czym odeszła kilka kroków od tablicy i wskazała ja kopytkiem, patrząc pytająco na Merry. – Tak… o ten fragment chodziło. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Czerwiec 14, 2019 Share Napisano Czerwiec 14, 2019 (edytowany) I w tym momencie wszedł sobie radośnie opalony Cheerful w okularach przeciwsłonecznych i hawajskiej koszuli! Widać lato mu służy... - Niooo! Cieść klaczuniu kochaniunia ty mojaaaa! - mówił Cheerful do Merry czochrając ją po grzywie bez litości. - Rety kucyka! Starlight! Jak ja dawno Cię nie widziałem! - krzyknął Cheerful i mocno uściskał zszokowaną śmiałością i bezpośredniością Starlight. - Coś tu pusto w tej sali? Nie ma żadnego z Waszych adoratorów? @Youkai20się nie pokazał?! To może i dobrze - niewiele mnie to przejmuje - wyrzekł dziarsko Cheerful. - WHOA! Nowa zagadka, ale super! Jupi, jupi, jupi! ^_^ ALE CO TO MOŻE BYĆ?! - zastanowił się chwilę Cheerful, po czym odrzekł zrezygnowany: Ech, poczekam chyba na więcej fragmentów! Edytowano Czerwiec 14, 2019 przez Cheerful Sparkle 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Youkai20 Napisano Czerwiec 14, 2019 Share Napisano Czerwiec 14, 2019 - Bum! - wrzasnął tymczasem Youkai pojawiając się jakiś czas później dokładnie pomiędzy przyjaciółkami. - Nie, nie... nie zapomniałem o was! - mrugnął łobuzersko i przytulił obie. - Skoro zabawa ponownie wystartowała, to chętnie znów wezmę w niej udział. Młody ogier szybko spojrzał na tablicę, lecz zagadką postanowił nie zawracać sobie głowy. Na dziś miał inne plany. - Widzę, że zasady uległy zmianie - mruknął przeciągle. - Fajnie, ale póki co zagadkę sobie daruję. Przede wszystkim chciałem po prostu się z wami zobaczyć. Poczekajmy też na resztę kolegów. Youkai zrobił krótką pauzę, aby zebrać myśli. - Hm... - zamruczał pod nosem. - Skoro być może będą zagadki w jakimś stopniu dotyczące osób, to ja z utęsknieniem czekam aż pojawi się Sta... - ERGH! - młody jednorożec rozkaszlał się potężnie. - Na naszą wspaniałą księżniczkę Twilight Sparkle! Tak, zdecydowanie! I na pewno od razu zgadnę, gdy to ona się pojawi! Youkai zachichotał głupio. - No... to do gabi... ech... do zobaczenia! - wrzasnął, aktywołał zaklęcie teleportacji i tyle go widziano. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Czerwiec 14, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 14, 2019 – Co się tutaj dzieje? – Do sali weszła Starlight Glimmer. – Cheerful… – Przywitała ogiera skinieniem łebka, po czym zwróciła uwagę, że Cheerful jest jedyną osobą w pomieszczenia, a mogła, przysiądź, że słyszała kilka głosów. – Gdzie są moje małe pomocnice? Jak zwykle zaczęły coś i już ich nie ma… – Pokręciła głową zirytowana i prze teleportowała na tablicę kolejny fragment układanki. – A co tutaj robi mój Cheerfulek zupełnie sam skoro przed chwilą słyszałam jak by wypowiadał się jeszcze ktoś… – Spojrzała pytająco na ogiera, a następnie rozejrzała się jeszcze raz po pomieszczeniu. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Czerwiec 17, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 17, 2019 – Nadal nikt z was nie wpadł, na odpowiedz… oj Youka… a tego, gdzie posiało? – Merry rozejrzała się po sali i nie dostrzegła nikogo poza kilkoma kucykami grającymi w Scrabble, w rogu pomieszczenia. – No trudno... z uwagi na to, że ostatnio nic nie było uaktualniane tutaj, to dzisiaj będą odsłonięte dwa puzzle... – Merry rzuciła okiem na dalej grające kucyki i dodała, podnosząc głos – Tak do was to mówię, więc może byście się zainteresowali... – Klacz fuknęła zdenerwowana i podleciała do tablicy, przyczepiając dwa kolejne fragmenty zagadki. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Czerwiec 17, 2019 Share Napisano Czerwiec 17, 2019 (edytowany) Chwilę potem wszedł Cheerful szczerze zainteresowany czy nowo doklejone fragmenty rzucają nieco światła na rozwiązanie tej tajemniczej zagadki... Wpatrywał się długo w ledwie cztery kolorowe elementy układanki stwarzając tym samym pozory, iż zastanawiam się cóż to może przedstawiać. - JUŻ WIEM! - krzyknął rozentuzjazmowany Cheerful. Spoiler WIEM kto to może wiedzieć! Spoiler @misterspauls na pewno będzie wiedział! Zapraszamy do zabawy! Spoiler Cheerful wezwał telepatycznie misterspaulsa, by ten odczuł impuls przybycia do sali z zagadkami, a sam zniknął szybciej niż się pojawił. Edytowano Czerwiec 17, 2019 przez Cheerful Sparkle 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Czerwiec 18, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 18, 2019 Merry przyglądała się całemu temu tajemniczemu rytuałowi z zainteresowaniem i malującym się na pyszczku rozbawieniem. Coś gdzieś hukło, cos gdzieś strzeliło i chyba piorun uderzył zapowiadając zbliżającą się do Ponyville burze.– Oho… Cheerful wzywa deszcz!! – Roześmiała się w końcu, nie mogąc dłużej wytrzymać, oglądając to przedstawienie.– Całkiem możliwe, że Twój czar zadziała, ale jak na razie – Rozejrzała się ostrożnie mając w pamięci słowa Starlight o tym, by nigdy nie ignorować zabobonów, nawet jeśli to są obce zabobony, to może być w nich ziarno prawdy, ale nie widząc nigdzie zbliżającego się awatara siły wyższej, dodała po chwili.– Jak na razie zostawmy dalszą część zagadki w moich kopytkach i kafelku, który dołożę do tablicy. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Czerwiec 21, 2019 Share Napisano Czerwiec 21, 2019 To jest... Spoiler ... taka zatoka hipogryfów, gdzie one nurkują, żeby być... hmmm... tymi rybami Spoiler Powiedzcie chociaż czy blisko byłem! :O Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Czerwiec 21, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 21, 2019 – Troszkę daleko byłeś... możesz wrócić krainy kucyków i tutaj szukać a dokładniej w... – Merry w ostatniej chwili zasłoniła pyszczek, by nie wygadać się co to za miejsce. – To ja może jednak dołożę dwa kolejne fragmenciki... – Rozejrzała się czy Starlight lub jej asystentka nie była świadkiem tego i zaraz doczepiła kolejne fragmenty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Czerwiec 23, 2019 Share Napisano Czerwiec 23, 2019 Niech mnie! To miejsce wygląda mi na znajome! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misterspauls Napisano Czerwiec 24, 2019 Share Napisano Czerwiec 24, 2019 Misterspauls wszedł do sali i od razu poszedł do tablicy zagadek. - Hmmm.... - pomyślał przez chwilę - chyba do jest góra Eris? Dobrze odpowiedziałem? Popatrzył na nich z ciekawością. - No cóż, poczekam sobie na odpowiedź. I usiadł sobie na krześle czekając na odpowiedź. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Czerwiec 24, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 24, 2019 – Moi drodzy… bardzo mnie cieszy, że jednak próbujecie odgadnąć naszą zagadkę. Jednak to nie jest prawidłowa odpowiedź… ani Twoja Cheerfulku i Twoja również jest niepoprawna panie Misterku. – Starlight do sali weszła w wyjątkowo dobrym nastroju. Podchodząc do tablicy, lekko podskakiwała, a stanąwszy zaraz pod nią, spojrzała na rysunek i powiedziała na głos.– Korzystając z okazji, że moich dziewczyn tutaj nie ma… dam wam nieco większą podpowiedź niż by to uczyniła Merry ze swoją kumpelą. – Starlight zachichotała, wyciągając magicznie cztery nowe elementy!!– Mam tylko nadzieję, że mnie nie zlinczują – Roześmiała się, ustawiając ostatni fragment, po czym groźnie spojrzała na grających i wskazując kopytkiem tablicę, dodała. – I na co wam to teraz wygląda? Dodam jeszcze, że jesteśmy bardzo blisko tego miejsca. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Czerwiec 25, 2019 Share Napisano Czerwiec 25, 2019 Ejże! Spoiler A to nie jest czasem wodospad przy Szkole Przyjaźni?! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Czerwiec 26, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 26, 2019 – Niestety to też nie jest poprawna odpowiedź, ale idziesz w dobrym kierunku, jeśli szukasz miejsca wykonania tego obrazka. – Starlight przyglądała się Cheerfulowi przez chwilę. Wyglądało na to, że naprawdę chce go naprowadzić na rozwiązanie, ale jednocześnie nie może zdradzić za wiele.– Dodam jeszcze kilka fragmentów, ale tylko dlatego, że wciąż nie ma tutaj moich pomocnic. Jak się zjawią to przejmą pałeczkę, a wtedy nie będziecie mieli takich bonusowych fragmentów. – Uśmiechnęła się do zebranych w tym do przysypiającego Misterpaulsa i magicznie pojawiła kolejne fragmenty zagadki. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Czerwiec 26, 2019 Share Napisano Czerwiec 26, 2019 A to nie jest... Spoiler Ta rzeka, w której się lubi kąpać ten cały Steven Magnet w lesie Everfree? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Czerwiec 27, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 27, 2019 – Niestety nie… Cheerful mówiłam Ci wcześniej, że idziesz w dobrym kierunku, szukając miejsca, gdzie to się działo – Starlight kopytkiem wskazała na tablicę, po czym przeszła przez salę, stając przy oknie.– Czy jeśli ktoś powiedział Ci, że jesteś blisko, wspominając o szkole przyjaźni, to dlaczego uciekasz do lasu? – Zachichotała przyglądając się wierzchołkom drzew lasu Everfree skąpanym w promieniach zachodzącego słońca.– Co tu się wyprawia?!? – Merry wparowała do sali cała wzburzona. Raz po raz spoglądała na Cheerfula i tablice nie będąc świadomą obecności Starlight.– Kto wam dał pozwolenie na zwiększenie ilości puzzli dorzucanych po jednym czy dwóch dniach? Starlight wyraźnie powiedziała, że…– Że może być doczepiony jeden fragment dziennie – Dokończyła jej zdanie panna Glimmer kierując ku się ku Merry. – To ja im dawałam te wszystkie dodatkowe elementy… – Róg Starlight rozbłysł, a na tablicy pojawiło się kilka dodatkowych puzzli. – Uważam, że tak jest zabawniej, a poza tym i tak gdzieś wcięło naszego niszczyciela zagadek, a pan Cheerful koniecznie naciska by kolejna zagadka była w jego ulubionym lesie.– Cheerful lubi Everfree? – Merry podejrzliwie spojrzała na pegaza.– Nie dziwie się… może nad nim latać i nie spotka żadnego patykowilka czy innego potwora.Merry wciąż przyglądała mu się podejrzliwie, przeczesując swoją grzywę kopytkiem. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Czerwiec 27, 2019 Share Napisano Czerwiec 27, 2019 (edytowany) Cheerful patrzył na Merry jak zaklęty, gdy ta majestatycznie odgarniała grzywę kopytkiem i pomyślał, że jest przeurocza... Tak bardzo zaaferowany urokiem młodej klaczy zapomniał o całej zagadce i nie słuchał co mówi Starlight... Edytowano Czerwiec 27, 2019 przez Cheerful Sparkle 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Czerwiec 27, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 27, 2019 W pewnej chwili usłyszał Starlight, która niemal szepnęła mu na uszko. – Mogę sobie pójść, jeśli chcecie troszkę czasu… dla siebie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Lipiec 10, 2019 Share Napisano Lipiec 10, 2019 Cheerful otrząsł się z transu i zabrał głos, żeby nie wyglądało na to, że coś się za długo przygląda Merry... Hmmm... To na tym obrazku będzie... Spoiler Fosa przy Szkole Przyjaźni?! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Lipiec 12, 2019 Autor Share Napisano Lipiec 12, 2019 - Niestety, ale to również nie jest właściwa odpowiedź, chociaż szukasz już bardzo blisko… - Starlight spojrzała w stronę tablicy rada, że jednak ktoś podjął dalszą próbę i nie będzie zmuszona wraz z końcem tygodnia wstawić rozwiązania.- Tak… - Wykrzyknęła Merry - Szuka we właściwej miejscowości!- Cichaj i daj kolejne 2 elementy i już tym razem ostatnie… jeśli tym razem nikt nie trafi, to damy odpowiedź. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Lipiec 15, 2019 Autor Share Napisano Lipiec 15, 2019 – Dobrze z uwagi na to, że jednak nie znalazł się nikt na tyle obeznany z naszymi wydarzeniami, żeby zgadnąć, skąd pochodzi to ujęcie. – Starlight mówiła, wchodząc na podwyższenie i wskazując kopytkiem tablicę. – Jestem zmuszona, wyjawić wam co też przedstawiało to zdjęcie. – Ja cały czas miałam nadzieję, że zjawi się nasz terminator zagadek i rozwiąże to raz-dwa… – Merry pokręciła łepkiem i spojrzała w stronę drzwi. – Ale on chyba się gdzieś przeprowadził… może to on był tym podmieńcem, a że pan Cheerful coraz bardziej zbliżał się do rozwiązania tej zagadki, to postanowił się wycofać? – Merry daj spokój ze swoimi teoriami spiskowymi. Nie wszyscy naokoło nas to podmieńce. – Starlight przyglądała się chwilę młodej klaczy, po czym rzuciła zaklęcie i tablica zmieniła się w gotową fotografię pewnego zdarzenia z przeszłości. – I już wiecie, skąd pochodzi to zdjęcie? Tak to nasza droga Twilight i jej prywatny smok Spike podczas ucieczki przed oszalałą masą klaczy, które chciały zdobyć bilet na Wielką Galę. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Lipiec 26, 2019 Share Napisano Lipiec 26, 2019 Cheerful nie mógł się otrząsnąć po tym, że nie zgadł ostatniego obrazka, mimo, że niewiele mu brakowało. [stuk puk] Cheerful niechętnie zapukał do drzwi pokoju z zagadkami, jednak nikt nie odpowiedział. Odszedł więc ze spuszczoną głową szukać sobie innego zajęcia... 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Lipiec 31, 2019 Autor Share Napisano Lipiec 31, 2019 Cheerful odchodził w swoją stronę, gdy napotkał przypadkowo spacerującą korytarzami szkoły Starlight wraz ze swoją pomocnicą i asystentką. Klacze żywo o czymś dyskutowały i na początku nie zwracały uwagi na gościa. Dopiero gdy zbliżył się do nich na kilka kroków Starlight uniosła kopytko. – Co jest?!? – Zdziwiona dziewczyna spojrzała na swoją mentorkę, a potem przeniosła wzrok na ogiera przed sobą. – Cheerful… – Podskoczyła ucieszona – Nie sądziłam, że tutaj wrócisz… czyżbyś się za czymś – Podeszła do ogiera i szturchnęła go kopytkiem w bok, dodając ściszonym głosem – Albo za kimś stęsknił? Starlight pokręciła głową, wzdychając i patrząc na nią karcąco. – Dziewczyno daj, że spokój naszemu Cheerfulowi. Na pewno ma ważną sprawę, a Ty zawracasz mu głowę swoimi pomysłami. –Starlight chciała podejść do klaczy, ale pamięć o dawnych wydarzeniach i jego kumplu Youkaiu zatrzymały klacz w miejscu. Niebyła pewna do końca czy mała nie miała racji… – Ojj… Starlight ja się tylko droczę z wujkiem Cheerfulkiem… – Zachichotała mała klacz i spojrzała na niego maślanymi oczkami. – Prawda wujku? Kopytko pani pedagog niemal automatycznie wylądowało na jej pyszczku. – Ja… przepraszam za nią. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Youkai20 Napisano Wrzesień 17, 2019 Share Napisano Wrzesień 17, 2019 - "Zrób sobie przerwę" - mówili... - "Odpocznij sobie wreszcie" - mówili... - "Zniknij sprzed nosa Starlight na tak długo, żeby zaczęła narzekać że cię nie ma" - mówili... - "Zobacz ile punktów zyskali koledzy w czasie twojej nieobecności i nagle znów pokaż co umiesz". To właśnie mamrotał skołowany Youkai, patrząc na tablicę. Wreszcie pokręcił głową z niedowierzaniem. - Nie ma Youkaia, nie ma rozwiązań, co? - mruknął i zachichotał. - Dobra, nieważne. Pora dać znać, że stęskniłem się za... wszyscy wiedzą kim. Młody ogier szybko odnalazł leżący nieopodal pisak, po czym w rogu tablicy napisał swoją zwięzłą dewizę. "STARLIGHT GLIMMER NAJLEPSZYM KUCYKIEM!!!". Po chwili wahania majtnął jeszcze nieco pokraczne serduszko. - No! - Youkai uśmiechnął się od ucha do ucha. "Teraz tylko poczekać na serduszko zwrotne. Starlight na pewno zemdleje ze szczęścia" - pomyślał i szybko opuścił pomieszczenie. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts