Danio Doża Venucci Napisano Grudzień 22, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 22, 2018 (edytowany) Dziewczyno , ja widziałem twoje prace , osobiście uważam się za niegodnego pracy z geniuszem takim jak ty , szczególnie kiedy ja naprawdę cienko przędę z obsługą komputerów , wszelkich programów z nimi związanymi oraz nawet mediami społecznościowymi ( może z wyjątkiem tego ) Co do collaba , byłbym zaszczycony, problem w tym , że nie wiem zbytnio co i jak . Więc bałbym się , że bym tylko przeszkadzał . Edytowano Grudzień 22, 2018 przez Danio Doża Venucci Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Grudzień 26, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 26, 2018 Witam wszystkich którzy to czytają, mam szczerą nadzieje, że wigilia i boże narodzenie wszyscy mieli udane i obfite w karpia i inne ulubione potrawy . Dziś wieczór zepsuje wam wszystkim trochę wesołą atmosferę i wstawię rysunek naszej kochanej psychopatki i wielbicielki babeczek ( Cupcake!!!) [Uwaga, zawiera Krew] Spoiler Poza tym życzę zawczasu wszystkim udanego Sylwestra i nowego roku 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victoria Luna Napisano Grudzień 27, 2018 Share Napisano Grudzień 27, 2018 Kolejna świetna praca. Uwielbiam twoją dbałość o najmniejsze szczegóły ^^ Mam delikatne wrażenie, że kopytka są nieco złe zrobione ale i tak padam na kolana przed Tobą Dnia 22.12.2018 o 23:50, Danio Doża Venucci napisał: Dziewczyno , ja widziałem twoje prace , osobiście uważam się za niegodnego pracy z geniuszem takim jak ty , szczególnie kiedy ja naprawdę cienko przędę z obsługą komputerów , wszelkich programów z nimi związanymi oraz nawet mediami społecznościowymi ( może z wyjątkiem tego ) Co do collaba , byłbym zaszczycony, problem w tym , że nie wiem zbytnio co i jak . Więc bałbym się , że bym tylko przeszkadzał . Dziękuję Choć przyznam szczerze, że mało której rysunki spod mojego ołówka czy rysika mi się podobają xD Collab polega głównie na tym, że dwie osoby dzielą się pracą - najczęściej wygląda to tak, że jedna z osób robi szkic/lineart i podsyła tej drugiej by wykolorowała, wycieniowała itp. Za Twoją zgodą chciałabym wziąć na warsztat jeden z Twoich rysunków, by przerobić go na wersję cyfrową, że tak to ujmę :3 Oczywiście zaznaczę, że jesteś współautorem 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Grudzień 27, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 27, 2018 Rozumiem, proste i nieskomplikowane, może podołam Poza tym, mam tu coś dla fanów pegazów, bo wiem, że jest ich tu kilku. Moja kolejna szczątkowa OC . Streamlight Fog -Inżynier oraz kucyk od pogody i odgarniania smogu z Venucci (Vinci to kraj postępu, nazwa kuc pogodowy jest trochę słabo brzmiąca, więc skoro pegazy mają magię zmieniającą pogodę, nazwę to trochę profesjonalnie ,,Areomancja" (tak , wziąłem to z Gwinta) Spoiler Może trochę za późno, ale życzę wszystkim udanego dnia. 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Styczeń 17, 2019 Autor Share Napisano Styczeń 17, 2019 Witam, wszystkich, którzy to przeczytają, dawno nic nie zamieszczałem tutaj, więc trzeba to zmienić. Każdy szanujący się zły antybohater i złoczyńca potrzebuje, swoich wiernych minionów. Kto oglądał ,,Atlantyda zaginiony ląd" Disneya powinien rozpoznać tę zachłanną grupę najemników. P.S. Potrzebuję więcej masek gazowych Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victoria Luna Napisano Styczeń 19, 2019 Share Napisano Styczeń 19, 2019 Zgadzam się (w kwestii masek) Podziwiam twoją pomysłowość i przyznam szczerze, że ociupinkę Ci zazdroszczę xD Wróćmy jednak do tematu... (tak, będę upierdliwa) Jedno ze szkieł w masce jest większe od drugiego. Nie jestem fanką rysowania przedmiotów trzymanych w rękach przez kucyki, ale tutaj dałeś nawet radę. Kopyta dziwnie się rozjeżdżają - zupełnie, jakby były na różnych poziomach. Nogi potrafią sprawić trudności, więc się nie zrażaj Liczę na kolejne crossovery :3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Luty 11, 2019 Autor Share Napisano Luty 11, 2019 Ostatnio, rysowanie kucyków mi nie wychodziło, więc zrobiłem test i przerzuciłem się na Equestria girls . Oto efekt . Landsknecht Sunset Shimmer Spoiler Jakby co przepraszam za jakość zdjęcia. A tu lekcja historii Spoiler https://pl.wikipedia.org/wiki/Landsknecht P.S. Zauważyłem, że nie mamy emotikonek z Sunset. 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Maj 29, 2019 Autor Share Napisano Maj 29, 2019 Ehem Pora coś wrzucić po tak dłuższej przerwie, motywacja mnie odwiedziła i oto rezultat tym razem obyło się niestety bez masek gazowych Spoiler Jakby co OC imienia jeszcze niema, a mi w głowie pustka, kto chce niech wymyśla. 2 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Czerwiec 2, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 2, 2019 Odrabiam sobie formę w rysowaniu, ale ciągle mam problemy z dobraniem odpowiednich kolorów, żeby się nie gryzły Spoiler 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Czerwiec 22, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 22, 2019 Dla wszystkich fanów naszej ukochanej księżniczki książek. Twilight Sparkle razy trzy. 1.To najprawdopodobniej jeden z najbardziej martwych i sztampowych memów o Twilight Spoiler Tutaj możecie mnie nienawidzić, doprowadziłem małą klaczkę Twiliy do płaczu. Spoiler A tutaj ostatni szybki, ale chyba niechlujny rysunek śpiącej Twilight Spoiler A tutaj rzut na całość, wszystko wykonane na pojedynczej kartce A4 Spoiler 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Czerwiec 22, 2019 Share Napisano Czerwiec 22, 2019 Cóż... mnie najbardziej podoba się rysunek numer 3 ze śpiącą Twili... urocza jak kicia jakaś i oczywiście dwójka... fajnie się zjeżyła na widok tej biedronki. Pierwszy mi nie podszedł, ponieważ z całym szacunkiem dla Twili, ale z tym powietrzem z nosa skojarzyła mi się od razu z byczkiem Fernando.. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Czerwiec 23, 2019 Share Napisano Czerwiec 23, 2019 Ładnie 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Czerwiec 24, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 24, 2019 (edytowany) Dnia 23.06.2019 o 00:26, Starlight Sparkle napisał: Cóż... mnie najbardziej podoba się rysunek numer 3 ze śpiącą Twili... urocza jak kicia jakaś i oczywiście dwójka... fajnie się zjeżyła na widok tej biedronki. Pierwszy mi nie podszedł, ponieważ z całym szacunkiem dla Twili, ale z tym powietrzem z nosa skojarzyła mi się od razu z byczkiem Fernando.. Spokojnie, dla mnie też było to pierwsze skojarzenie jakie przyszło mi do głowy, można powiedzieć, że ta kartka na której narysowałem, naszego ulubionego mola książkowego razy trzy, była dla mnie swoistym polem do eksperymentów z rozmiarem oraz dokładnością jaką mogę zrobić rysunek. W końcu małe jest piękne Jeśli chodzi o przerażoną jak kociaka Twi, to przyznam jest ona moim ulubieńcem, byłem ciekawy efektu jaki otrzymam, gdy dodam wyraźnie większą ilość futerka na resztę ciała, nie tylko na klatkę piersiową jak robi to wielu, po to aby dać efekt puchu do miziania i tulenia. Oczywiście nie obyło się bez małego ups, stąd ten dżem jagodowy na kopytku Twi, eksperyment z mazakiem dla poprawienia koloru nie poszedł po mojej myśli. Numer trzy za to, hmmmmm powiem szczerze, zajął mi najmniej czasu na wykonanie i przyznam się z bólem zrobiłem go typowo na odwal się, bo druga w nocy. Ogólną koncepcją tego rysunku było, narysowanie małej słodkiej Twi trzymającej swój ogonek jak kocyk albo poduszeczkę podczas snu. Najprawdopodobniej sama koncepcja małej słodkiej Twi, przeważyła nad moim nijakim wykonaniem. Edytowano Wrzesień 11, 2019 przez Danio Doża Venucci Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Styczeń 20, 2020 Autor Share Napisano Styczeń 20, 2020 Znowu, dawno mnie tu nie było zgroza, strasznie ten mój temat zaniedbuje. Spoiler Spoiler Rysunek przedstawia Sunset Shimmer z Crossovera RWBY i MLP który niedawno czytałem, rysunek nie jest do końca zgodny z opisem autora, ale to jest bardziej moja wizja. https://www.fimfiction.net/story/418151/sapr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Styczeń 22, 2020 Share Napisano Styczeń 22, 2020 Masz fajną kreskę i całkiem niezłą anatomię, nawet w przypadku rysowania ludzi. No i podobają mi się szczegółowość oraz same pomysły - zwłaszcza landsknecht. Problem w tym, że te prace wydają się strasznie brudne. Kolorowanie jest niechlujne, wychodzi za linie, bywa też niedokładne. Kolory się nie łączą, tylko się wzajemnie brudzą. Sam lineart też bywa poszarpany. Oraz brudzący. Czym rysujesz i na jakim papierze? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Styczeń 22, 2020 Autor Share Napisano Styczeń 22, 2020 Papier to zwykła kartka A4, natomiast jeśli chodzi o to czym rysuje to ,też nic specjalnego zwykle ołówki czasem ołówek automatyczny( skończyły mi się do niego wkłady). Kiedy zrobię szkic, poprawiam to czarnym długopisem takim z chińczyka, sporo ich zużywam. Co do twojej oceny to zgadzam się, mam problemy z kolorystyką i rysunki wychodzą mi niestety takie jak odpisałaś. Do samego kolorowania używam niemal wszystkiego pod ręką, kredki, mazaki, flamastry. Odnośnie szarpanych linii, one akurat były planowane, to tylko raczej moje zdanie, ale lubię ich wygląd. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Styczeń 23, 2020 Share Napisano Styczeń 23, 2020 Cóż, jak poprawiasz szkic, to sugerowałabym przy okazji wymazać ołówek. Albo jeszcze wcześniej go nieco zebrać gumką chlebową. Jeśli chodzi o papier, to on potrafi zrobić różnicę i to znaczną. Moim odkryciem z końca zeszłego roku są bloki Happy Colour Premium. Są gładkie, tanie i wystarczająco grube by można było bez obaw mazać. Same kredki też robią różnicę. Wielką. Chociaż mam wrażenie, że Ty je po prostu strasznie ciśniesz, zamiast nakładać poszczególne warstwy. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Styczeń 23, 2020 Autor Share Napisano Styczeń 23, 2020 (edytowany) Widzę , że masz o wiele więcej doświadczenia w rysowaniu niż ja, przy okazji gratulacje za twoją spostrzegawczość. Tak przyznaję za mocno naciskam kredki, brakuje mi trochę cierpliwości do tego. Aby bardziej pieszczotliwie to szrafować. Mam problem z dokańczaniem rysunków, jeśli te zajęły mi więcej niż jeden wieczór. 15 godzin temu, Cahan napisał: Same kredki też robią różnicę. Wielką. Chociaż mam wrażenie, że Ty je po prostu strasznie ciśniesz, zamiast nakładać poszczególne warstwy. Boże przez chwilę czułem się, jakbyś zaglądała mi przez ramię podczas rysowania. Dziękuję za polecenie marki papieru, wypróbuję go. Edytowano Styczeń 23, 2020 przez Danio Doża Venucci Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Styczeń 23, 2020 Autor Share Napisano Styczeń 23, 2020 Ostatnio strasznie polubiłem rysować Sunset Shimmer , oto dowód. Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Marzec 17, 2020 Autor Share Napisano Marzec 17, 2020 Po raz pierwszy raz umieszczam tu rysunek w połowie wykonany, bo niepokolorowany . Moją największą słabością jest odpowiednie dobranie barw i ożywienia nimi rysunku , aby dodać trochę koloru, więc chciałbym umieścić ten rysunek, zanim zabiorę się do wykończenia i mam nadzieje, że tego nie spartaczę. Przez co rysunek wyląduje, albo w koszu albo w szufladzie. Oto: Aztecka Wojowniczka-Jaguara Adagio Dazzle Spoiler Jeszcze nie wiem jak wyjdzie mi kolorowanie tego, więc jeśli ktokolwiek jest ciekaw rezultatów, powinien się pojawić do końca tygodnia. 1 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Kwiecień 16, 2020 Autor Share Napisano Kwiecień 16, 2020 Minął miesiąc jestem strasznie niesłowny. I najwyraźniej nie mogę przysiąść nad jedną rzeczą i skończyć nie zaczynając drugiej. Narysowałem nową wersję Sunset Shimmer jako Landsknecht z dodatkiem fantasy, czyli magii ognia. Nie jest to żaden konkretny crossover, ale po prostu zastanawiałem się jak będzie wyglądać nasza podcina Sunny z płonącym Zweihanderem w jednej ręce, a kulą ognia w drugiej i jeszcze kilku miejscach w będących w ogniu. Oto efekt Spoiler 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Sierpień 9, 2020 Autor Share Napisano Sierpień 9, 2020 Gram w Fallout New Vegas, postanowiłem więc narysować Sunset Shimmer w tym uniwersum. Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Sierpień 18, 2020 Autor Share Napisano Sierpień 18, 2020 Powiem szczerz nie mam wymówki, rysunek jest gotowy od miesięcy a ciągle nie chce mi się go wstawić. Spoiler Ale oto nareszcie jest. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Grudzień 5, 2020 Autor Share Napisano Grudzień 5, 2020 Pora wrzucić tu jakiś obrazek, oto moja pierwsza próba narysowania Trixie Spoiler Muszę dorysować jeszcze kapelusz i płaszcz, wielkiej i potężnej Trixie, ale na razie chciałbym to wstawić takie jakie jest. Nie wiadomo czy nie zepsuje tego w dalszej pracy nad obrazkiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się