D'yer'ailt Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 Jest to dla mnie odskocznia od codzienności, obowiązków, zmartwień. Można się odprężyć i wypocząć, zbierając siły na następne wyzwania. Dla mnie jest to w pewnym sensie uzależnienie , ale nie widzę w tym nic złego. Zawsze kiedy mam zły chumor, włączam sobie jakąś piosenke z MLP, to pomaga i uspokaja. Ale się rozpisałem... Link do komentarza
Ravin Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 Serial jest dla mnie odskocznią od szarej rzeczywistości i lekarstwem na zły humor. Początkowo oglądałem go tylko z powodu fajnych bohaterów i ładnej animacji, ale wkrótce pokochałem magię przyjaźni, która wylewa się z serialu. Dzięki MLP poznałem to wspaniałe forum i zaprzyjaźniłem się z kilkoma osobami, z którymi pewnie nie zetknął bym się nigdy, gdyby nie ta bajka. Nie żałuję, że przeczytałem kilka ficów i zamierzam poznawać kolejne. Muzyka fandomowa też bardzo mi się spodobała. To fascynujące jak wiele tworzą fani kreskówki dla małych dziewczynek. Myślę, że dzięki niej jestem bardziej tolerancyjny i otwarty na świat, aczkolwiek nie wiem czy to nie efekt placebo. Jak już ktoś napisał nie należy oceniać rzeczy po okładce. Tutaj się to bardzo sprawdza bo tytuł nie jest zbyt zachęcający dla ludzi, którzy tego nie znają. A szkoda bo jest to serial, który można by polecić każdemu, gdyż ciężko o prawdziwą przyjaźń w dzisiejszym świecie. Link do komentarza
MasterBezi Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 Nawet przez pół roku od rozpoczęcia oglądania serialu miałem między 10-15 snów z kucykami Link do komentarza
Nikern Napisano Marzec 17, 2013 Autor Share Napisano Marzec 17, 2013 Ale temat odżył. Aż się wzruszyłem. Zgadzam się z Ravinem. Doskonałe lekarstwo na zły humor. Piosenki z serialu doskonale łagodzą smutki. @ Bezi... odczuwam zazdrość Link do komentarza
MasterBezi Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 Bezi... odczuwam zazdrość Jakbym opisał wczorajszy uberkoszmarny sen jaki był spowodowany hejterem... Zmieniłbyś zdanie Link do komentarza
Rebon Alchemist Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 Dla mnie kucymi były czymś co zmieniło moje życie na lepsze. Teraz czuję, że to jedna z najlepszych rzeczy jaką poznałem. Dlatego też podjąłem się napisać książkę. To jest trochę FF bo bohaterami jest 6 głównych kucyków, Spike i ja. Gdy opublikuję terść na forum to dam znać. Link do komentarza
pepeh Napisano Marzec 23, 2013 Share Napisano Marzec 23, 2013 jak dla mnie MLP jest serialem dla wszystkich bez względu na wiek można to oglądać jak to się mówi od lat 2 do 102 Link do komentarza
Bester Napisano Marzec 23, 2013 Share Napisano Marzec 23, 2013 Dla mnie kucyki to też swego rodzaju bufor. Jak człowiek wróci dobity przez ludzi, to odpali sobie odcinek i uśmiech sam wraca. No i serial to jedno, fandom drugie. Lubię sobie posłuchać muzyki robionej specjalnie przez fanów, obejrzeć jakieś filmiki, czy poczytać jakiegoś dobrego fica. Link do komentarza
solaris Napisano Kwiecień 25, 2013 Share Napisano Kwiecień 25, 2013 Temat nieaktywny od miesiąca, zamykam. Link do komentarza
Recommended Posts