Gość Angel Wing Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 Witajcie. W tym temacie możecie zamieszczać wasze pomysły i sugestie co dodać oraz co można zmienić w naszym radiu, żeby było lepsze i odpowiadało większej ilości użytkowników. Tylko proszę bez głupich postów bo takowe będą usuwane oraz kto wie... może nawet warnowane. Proszę o to by pisać tylko pomysły a nie prowadzić rozmowy o pomysłach bo nie ten temat nie służy do tego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 1. Będą piosenki od - do, z dedykacją, pozdrowieniami? :3 2. Czy w radiu jest dozwolona tematyka NLR/SE? 3. Może coś w stylu "Forumowe nowości" czyli szybki przegląd co się dzieje na forum - a to nowa zabawa, a to nowe arty w jakimś dziale, itd. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nister Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 Dobrze gdyby był jakiś czat w którym można by było zadawać pytania itp. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MintCupcake Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 1. Może jakieś przeglądy fanowskich piosenek związanych z MLP. 2. Audycje właśnie tak jak wspomniał MrRadoxX, co 2-3 dni. 3. Co tam jeszcze ... O! Może kucykowe felietony? :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xyz Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 Nie sądzisz, że ten pomysł może szybko umrzeć? Przecież nie będziecie nadawać całymi godzinami oraz po jakimś czasie nie będzie pomysłów na dalsze nadawanie. Pierwszy tydzień, dwa może być sporo słuchaczy ale z czasem sądzę, że to wszystko upadnie. Można też prowadzić audycję w określonych dniach i godzinie, np. Pon - 17:30, Śr - 18:00 i tak co 2-3 dni. I taka audycja trwałaby max. 2 godziny, wtedy aż tak szybko się to nie znudzi. Nie bądź taki pesymistyczny Ja osobiście dużo słucham różnych stacji radia (pewnie nie tylko ja), dlatego ten pomysł dla mnie wydaje się wręcz genialny. Pożyjemy, zobaczymy, co będzie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Angel Wing Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 1. Będą piosenki od - do, z dedykacją, pozdrowieniami? :3 2. Czy w radiu jest dozwolona tematyka NLR/SE? 3. Może coś w stylu "Forumowe nowości" czyli szybki przegląd co się dzieje na forum - a to nowa zabawa, a to nowe arty w jakimś dziale, itd. 1. Będą piosenki z dedykacją oraz z pozdrowieniami. 2. Nie wiem... Wszystko zależy od czerwonych. 3. Będą informacje raz, może dwa razy w tygodniu od administracji. Będą też reklamy popularniejszych działów. Nie sądzisz, że ten pomysł może szybko umrzeć? Przecież nie będziecie nadawać całymi godzinami oraz po jakimś czasie nie będzie pomysłów na dalsze nadawanie. Pierwszy tydzień, dwa może być sporo słuchaczy ale z czasem sądzę, że to wszystko upadnie. Można też prowadzić audycję w określonych dniach i godzinie, np. Pon - 17:30, Śr - 18:00 i tak co 2-3 dni. I taka audycja trwałaby max. 2 godziny, wtedy aż tak szybko się to nie znudzi. 1.Dzisiaj radio dopiero wystartowało... testuje cały dzień. Oczywiście, że będą audycje ale nie tak jak mówisz, że kilka razy tylko codziennie na przykład. A jak się znudzi to trudno się mówi i tyle. Ogólnie proszę o nie pisanie postów w stylu "Ale to upadnie itp." Tylko pomysły co zrobić, żeby nie upadło... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 Nawiąż kontakt z Brohoofem. Reklamy, krótki streszczenia co jest w odcinku, małe zapowiedzi... Zwłaszcza Sowa, ew. Bob i Maczęta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 Nie mówię, że to w 100% nie wypali, po prostu trzeba wszystko dobrze rozegrać i wprowadzić dobry system nadawania. Jak wszystko będzie chaotycznie, to raczej nie będzie to zachęcało do słuchania. Powinno się stworzyć harmonogram typu 30min. muzyka, 5min. pozdrowienia, 10min. ciekawostki odnośnie fandomu i ogólnie MLP, 15min. jakieś odpowiadanie na pytania i kolejne 30min. muzyka i koniec audycji. To oczywiście taki przykładowy plan, ale tak powinno być. No to dobrze, że to zaproponowałeś, mogłeś tak od razu... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 Pozdrowienia i informacje mogą być, byle nie za dużo, żeby nie męczyły. Jakieś wydarzenia z fandomu też mogą być. A może tak audycje poświęcone poszczególnym twórcom? MandoPony, Sim Gretina i inni? Na przykład raz na dwa tygodnie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 Ponieważ nie wszyscy (czyli np ja) nie używają WinAmp'a, więc proponuje przerobić też na inne odtwarzania. Ja aktualni do WMP używam tego programiku Open PLS in WMP I na życzenie Spikera podnoszę rękę do góry! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigresss Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 To może raz w tygodniu o określonej godzinie czytanie fanficków np przez miśka. Hmmm i może codzienie o 19 wiadomości ze świata kucyków Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ganz Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 Wywiady z ciekawymi ludzmi z fandomu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Hayate Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 czytanie fanficów i karaoke z Hayate xD to by mógłbyć hit Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikt Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 Może od czasu do czasu wiadomości z fandomu razem z informacjami o nowym sezonie/odcinku Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Październik 1, 2012 Share Napisano Październik 1, 2012 fajnie, widzę pomysły, są, ja czekam, aż ktoś z zaproponuje pierwszą audycję. bo jakbym miał słuchać radia przez cały tydzień by słuchać pozdrowień, to bym się pociął na razie nawet nie wiem czym otworzyć te dziadostwo, więc ciężko jest mi wam pomóc Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cygnus Napisano Październik 1, 2012 Share Napisano Październik 1, 2012 1. Cotygodniowy kącik porad. 2. Informacje nt. gier, fandomu, kucyków. 3. Ogłoszenia od administracji forum. 4. Może jakieś dyskusje na żywo, rozmowy... 5. Koncert życzeń. 6. Czytanie fanficów. 7. Wieczór poezji. 8. Godziny dla danego gatunku muzyki - Disco Hour na przykład. 9. Może coś ważnego spoza fandomu. Ja wiem, urodziny kolorowego... 10. Fajne moim zdaniem byłoby radiowe przypominanie o wyborach, albo o WOŚP... Coś w stylu "dziś wybory, nie zapomnijcie oddać swego głosu!", albo "dziś mamy Finał WOŚP, kto jeszcze nie ma serduszka niech szybko znajdzie wolontariusza i wyhandluje pikawę!". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Październik 1, 2012 Share Napisano Październik 1, 2012 3 godziny muzyki z pozdrowieniami? Łooo, to codziennie by musiało kilkadziesiąt osób zamawiać, żeby nie trzeba było zapętlać Czekam na coś w stylu "Piątkowe noce z NLR" lub "Poniedziałkowe poranki z SE" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Angel Wing Napisano Październik 1, 2012 Share Napisano Październik 1, 2012 Generalnie to jest tak, że muzyka sobie losowo leci i czasem po prostu daję to co inni zamawiają ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigresss Napisano Październik 1, 2012 Share Napisano Październik 1, 2012 Czekam na coś w stylu "Piątkowe noce z NLR" lub "Poniedziałkowe poranki z SE" Jestem za Jakieś wiadomości spoza fandomu też mogły by byc Po za tym można by było zrobic coś takiego, że dzwonią ludzie i wypowiadają się na jakiś temat (tak jak jest w RMF FM). Np. jest temat ulubiony kucyk i ludziki się wypowiadają. Choc było by to ciężko zrobic to można zamiast tego wywiady z bardziej znanymi ludzikami z fandomu:) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twilie_87 Napisano Październik 6, 2012 Share Napisano Październik 6, 2012 w naszym skromnym radiu internetowym powinny się znaleść klasyki (Rainbow Factory, Nightmare Night, Discord, etc.) zarówno w oryginale jak i remixowanej, nie zapominając o całej twórczości TheLivingTombstone'a WoodenToastera, Aviatorsi, kilka metalowych riffów Bronyfied, albumów Super Ponybeat zrobionego przez Odyseja, eee Pony Swag, nasz polski Pony Swag, piosenki naszych dziewczynek z fandubbingu. Na początek to tyle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Hayate Napisano Listopad 16, 2012 Share Napisano Listopad 16, 2012 Pamiętajcie, że wszystkie Wasze sugestie i pomysły dotyczące radia są tutaj mile widziane. Chcemy przecież by radio się rozwijało i szło w dobrym kierunku Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lurasidone Napisano Listopad 16, 2012 Share Napisano Listopad 16, 2012 Co jakiś czas można by robić jakieś audycje extra. Takie, które wyróżniałyby się od innych. Albo audycje w kilka osób. Byleby nie zacząć gadać równocześnie xD. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Listopad 16, 2012 Share Napisano Listopad 16, 2012 Moją sugestią oraz pomysłem dotyczącego radia jest to, aby były podane jakieś ramy czasowe audycji bo na razie to można sobie strzelać czy będzie dzisiaj muzyka czy nie. Bo wg. ramówki powinna lecieć muzyka teraz, ja tylko słysze szmer. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Listopad 18, 2012 Share Napisano Listopad 18, 2012 1. przyjmijcie kilka osób i zróbcie porządną ramówkę. serio, nie muszą to być wypieszczone audycje, ale chyba chodzi o to by radio grało, co nie? 2. jak już wypełnicie punkt pierwszy, to spróbujcie wyjść poza forum, bo inaczej tu zdechniecie 3. miło by było, gdybyście zyskali od autorów kucykowych piosenek zgody na ich puszczanie 4. jak chcecie przyjąć kilka osób, to zróbcie poradnik jak nagrywać te cholerne audycje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sakadetsu Napisano Listopad 18, 2012 Share Napisano Listopad 18, 2012 1. Nabory ciągle trwają i czekam za zgłoszeniami 2. Pytam się o pozwolenia i załatwiam prawa autorskie ale na to trzeba czasu 3. no z nagraniem nie będzie problemu bo program na to pozwala bez problemów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts