Doctroll Napisano Listopad 1, 2012 Share Napisano Listopad 1, 2012 Czy znajdę fanów książek z serii Metro i ludzi,którzy czekają do 7.11 na premierę kolejnej książki? Link do komentarza
Ganz Napisano Listopad 1, 2012 Share Napisano Listopad 1, 2012 Przeczytałem Metro 2033 i 2034. Pierwsza część - epicka, druga - no... może być. Co do reszty z uniwersum... Jeszcze nie czytałem i na razie nie będę, zbieram na kolejną książkę Trudi Canavan Link do komentarza
Arctic Cat Napisano Listopad 1, 2012 Share Napisano Listopad 1, 2012 Czytałem Metro 2033, świetna książka, Metro 2034? No już niekoniecznie dobra.... Nawet nie wiedziałem, że ma być premiera następnej . Link do komentarza
Neonowaty Napisano Listopad 1, 2012 Share Napisano Listopad 1, 2012 Jedno i drugie przewertowane. Nawet mam mapę z tej książki na szafie Tyle czekać... :C Link do komentarza
Doctroll Napisano Listopad 1, 2012 Autor Share Napisano Listopad 1, 2012 We wszystkich częściach są mapki,ale w M2033 i M2034 mapki sa w środku książki. W pozostałych są z tyłu Link do komentarza
Paladyn Zanderson Napisano Listopad 1, 2012 Share Napisano Listopad 1, 2012 Ja mam dylogię Głuchowskiego na półce 1 część epicka a 2 raczej średnia, trochę na marnym papierze wydane bo bardzo łatwo ściera się tusz drukarski, mapa ładna tylko szybko się niszczy obecnie szukam miejsca gdzie mogę kupić "Piter" Szymuna Wronczka (bo u u mnie w Empiku nie ma ) Link do komentarza
Doctroll Napisano Listopad 2, 2012 Autor Share Napisano Listopad 2, 2012 Ja mam wszystkie książki i wszystkie kupili mi rodzice. Mam nawet książkę Głuchowskiego "Czas zmierzchu". Nawet fajna Link do komentarza
Ganz Napisano Listopad 2, 2012 Share Napisano Listopad 2, 2012 W sumie, to nie wiedziałem nawet, że coś nowego wychodzi Ale teraz czytam 'Nędzników' Hugo, nie mam czasu na Glukhovsky'ego xD Link do komentarza
Lordek Napisano Listopad 2, 2012 Share Napisano Listopad 2, 2012 Ja mam za sobą Metro 2033, Metro 2034 i Piter, właśnie ta ostatnia książka spodobała mi się najbardziej @Zandi -na empik.com możesz sobie zamówić do sklepu w twojej miejscowości. Wtedy nie płacisz za przesyłkę, tylko za samą książkę. Link do komentarza
Nikt Napisano Listopad 4, 2012 Share Napisano Listopad 4, 2012 Pierwsza część już przeczytana ( epicka ), niedługo zakupię 2 część Link do komentarza
Suchy2601 Napisano Listopad 4, 2012 Share Napisano Listopad 4, 2012 Przeczyałem obie po kilka razy 33 to moja ulubiona książka w ogóle ^^ Link do komentarza
Amolek Napisano Listopad 4, 2012 Share Napisano Listopad 4, 2012 Metro 2033 i 2034 po polsku i rosyjsku z podpisami autora ( 2034 bez podpisu, książkę miałem dzień po wizycie Glukhovsky'ego w Warszawie) Do tego "Do światła" Andrieja Diakowa i, jak tylko zbiorę pieniądze, kolejne ksiazki z tego uniwersum. Link do komentarza
deadpon3 Napisano Listopad 15, 2012 Share Napisano Listopad 15, 2012 Ach kochane Metro 2033 <3 Link do komentarza
Maklak2 Napisano Listopad 15, 2012 Share Napisano Listopad 15, 2012 Ja nie czytałem, ale widziałem "Let's Play Metro 2033". Nawet mi się podobało, taki Fallout w wersji Rosyjskiej. Czy książki są lepsze pod względem fabuły? Link do komentarza
Doctroll Napisano Listopad 18, 2012 Autor Share Napisano Listopad 18, 2012 jak dobrze pamiętam,to gra Metro 2033 to kopia dokładna książki Link do komentarza
BiP Napisano Listopad 19, 2012 Share Napisano Listopad 19, 2012 jak dobrze pamiętam' date='to gra Metro 2033 to kopia dokładna książki[/quote'] Błędna dedukcja ..... książka i gra różnią się i to dosyć mocno . Fabuła ogólnie ta sama, ale to co po drodze jest inne, np : - w grze wychodzimy na powierzchnię, dużo wcześniej, niż w książce - w grze spotykamy niektóre postacie, w innych okolicznościach, niż w książce - w grze postacie również giną inaczej niż w ..... - w grze są też sytuacje, których brakowało w .... W sumie, gra i książka są tylko podobne, lecz różnice są i to ogromne ...... Ps. Jest też książka " Uniwersum Metro 2033 ", napisał ją Szymun Wroczek ( jeśli kogoś interesuje miejsce akcji i inne ciekawostki, to pisać do mnie, właśnie ją kończę ) Oczywiście, te dwie pierwsze, to mam już dawno za sobą, pierwsza była lepsza od drugiej moim zdaniem, a obecna część, jest spoko i jest w nowym miejscu !! Link do komentarza
Doctroll Napisano Listopad 24, 2012 Autor Share Napisano Listopad 24, 2012 Uniwersum to projekt stworzony w celu powiązania twórczości fanów Metra. Projekt ten wymyślił Głuchowski. A najpopularniejsze u najlepsze książki lądują w druk. I najpierw dla Polski był Wroczek. Ale teraz mamy mieć trylogię Diakowa. Mamy już 2 części("Do światła","W mrok") Link do komentarza
BiP Napisano Listopad 24, 2012 Share Napisano Listopad 24, 2012 Mamy już 2 części("Do światła"' date='"W mrok")[/quote'] Już, są te książki w Polsce ???? Link do komentarza
Arjen Napisano Listopad 24, 2012 Share Napisano Listopad 24, 2012 Zastanawiam się nad przeczytaniem... Polska Księgarnia w UK oferuje coś takiego... zachęci mnie ktoś? Link do komentarza
Amolek Napisano Listopad 24, 2012 Share Napisano Listopad 24, 2012 Czytaj Arjen. Książki są dobre, ale bardzo dużo akcji się nie spodziewaj. Przynajmniej w drugiej części. Metro 2033 i 2034 skupia się na czymś innym... Ale to tylko moja opinia. Link do komentarza
BiP Napisano Listopad 25, 2012 Share Napisano Listopad 25, 2012 @Syrenka Arjen Skoro już .... to POLECAM Tobie "Metro 2033" !!!! ( jeśli chcesz jakieś szczegóły, to pisz do mnie na PW ) Link do komentarza
Linds Napisano Kwiecień 22, 2013 Share Napisano Kwiecień 22, 2013 Czytałem jak dotąd na razie tylko "Metro 2033", bo zaciekawiła mnie wizja ludzkości próbującej żyć w największym schronie przeciwatomowym na świecie. Książka mnie bardzo zaskoczyła, wciągnęła bardziej niż się spodziewałem. Genialna produkcja, świat super rozbudowany i w sumie rozbudowany w realny sposób. Pomijając motyw głosów, ciemności goniącej Artema, czy Czarnych - ci ostatni o ile by powstali to ewolucja potrzebowałaby milionów lat do tego. Zamierzam przeczytać "Metro 2034" o ile będzie okazja. Słyszałem, że jest słabsza, ale mimo tego. Link do komentarza
Khornel Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 Przeczytałem M2033, Do światła i Pitera. Są co teraz się wziąć? W mrok, M2034, czy może czekać na nową nierosyjską książkę (8 maja)? Link do komentarza
Lupus Smoth Napisano Kwiecień 30, 2013 Share Napisano Kwiecień 30, 2013 Ja przeczytałem chyba wszystkie książki i teraz czekam na gre Metro Last Light Link do komentarza
wprzybylkowski Napisano Maj 11, 2013 Share Napisano Maj 11, 2013 Ja przeczytałem ,,Metro 2033" i ,,Metro 2034". Pierwsza z nich jest świetna, a druga to już nie to samo. Planuję kupić ,,Korzenie niebios" i ,,Pitera". Link do komentarza
Recommended Posts