marvelus113 Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 Tak sobie myślę, ciekawe ile osób zna się, gra lub coś innego na Mass Effect'cie. Dobra, pora to sprawdzić. Jeżeli ktoś będzie odpowiadał, to zachowam Quiz, jeżeli nie, to go usunę. Dobra, na początek coś prostego: Gdzie zaczyna się akcja pierwszej części Mass Effect'a? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 Wprowadzenie na pokładzie okrętu "Nromandia". A jeśli chodzi ci o to, kiedy przejmuje się kontrolę nad bohaterem, to kolonia Eden Prime. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucpon Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 Wiesz, że nie pamiętam nazwy? Była to ludzka kolonia, którą zaatakowali żniwiarze... Kojarzy mi się nazwa Eden Prime, ale odpowiedź z pamięci... EDIT: O, dobrze kojarzyłem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelus113 Napisano Grudzień 1, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 1, 2012 Dobrze, posealor nawet dwa miejsca dał, lecz jednak o Eden Prime mi chodziło. Pytanie 2: W jakim incydencie Normandia została stracona? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucpon Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 Chodzi o drugą część? Atak zbieraczy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 Oj... Wiem, że w części drugiej, a w tę nie miałem jeszcze okazji grać... Mała prośba... Mógłbyś jakoś chronologicznie lecieć? EDIT: Lukpik ma megakomputer zamiast mózgu. Udzielił odpowiedzi w momencie zadania pytania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezwyciezony1 Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 No przecież leci chronologicznie. Wcześniej było ME1 a teraz ME2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucpon Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 @posealor Chronologicznie będzie bardzo dużym ułatwieniem (chyba aż za dużym...) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 Tak, a potem da pytanie z ME3 i koniec quizu... -_- Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelus113 Napisano Grudzień 1, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 1, 2012 Mała prośba... Mógłbyś jakoś chronologicznie lecieć? EDIT: Lukpik ma megakomputer zamiast mózgu. Udzielił odpowiedzi w momencie zadania pytania. Co do pierwszego, mogę teraz zadawać pytania z części pierwszej, a potem mogę przeskoczyć dalej. Co do drugiego, pewnie w czasie się cofnął czy coś... Dobra, to zadaje na razie pytania z części pierwszej: 1. WIDMO to skrót jakiej organizacji? 2. Czym, oprócz wielkiej stacji kosmicznej jest Cytadela? 3. Baza jakiej rasy znajdowała się na Virmirze? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucpon Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 2. Przkaźnikiem masy 3. Protean (?) Pierwszego nie wiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 1. Wywiad I Działania Militarno Obronne. Nie wiem jak było w oryginale. 2. Pułapką Żniwiarzy. 3. Krogan Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucpon Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 Do trzeciego popełniłem błąd. Kryjówka Sarena do klonowania krogan. DOWN: Wybacz, pisałem na szybko i tak jakoś wyszło... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 Do trzeciego popełniłem błąd. Kryjówka Serena do klonowania krogan. SARENA! Czy na tym forum jest ktokolwiek, kto nie przekręca imion?! UP: Od Downów mnie wyzywasz?! (dżołk) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maklak2 Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 Dobra, to zadaje na razie pytania z części pierwszej: 1. WIDMO to skrót jakiej organizacji? 2. Czym, oprócz wielkiej stacji kosmicznej jest Cytadela? 3. Baza jakiej rasy znajdowała się na Virmirze? 1) SPECial Tactics and REconessiance. To taki akronim robiony od tyłu. 2) Centrum sterowania siecią przekaźników masy. 3) Fabryka Krogan Sarena: http://masseffect.wikia.com/wiki/Virmire Kiedy będą jakieś pytania o Indoctrination Ending z części 3? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 3) Fabryka Krogan Sarena: http://masseffect.wikia.com/wiki/Virmire Hej... Jak oszukujesz, to chociaż się nie przyznawaj. Każdy głupi umie korzystać z wikipedii... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelus113 Napisano Grudzień 1, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 1, 2012 Dobra, jestem. Wywaliło mi neta, potem mnie bracia z kompa zrzucili, a potem miałem taką szybkość internetu że mi stronę włączało 5min. 1. Chodziło o Wydział i Działania Militarno-Obronne (Cytadeli) więc dobre były odpowiedzi. 2. Wielki przekaźnik masy, prowadzący z miejsca gdzie siedzą Żniwiarze. 3. I tu chodziło o Bazę Krogan (Pod względem klonowania ich) Dziś już pytań nie zadam, dopatrujcie się jutro więcej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 Quiz o ME, a jam go przegapił? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sindri Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 No popatrz. Ja też to przeoczyłem. Poczekam do następnego pytania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 1, 2012 Share Napisano Grudzień 1, 2012 No, może w końcu wezmę udział w quizie, który ma więcej niż 3 uczestników... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelus113 Napisano Grudzień 2, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 2, 2012 Dobra, dziś dodaje nowe pytania. Na razie, na prośbę posealora przez jeszcze jakiś czas będę dodawał pytania z części pierwszej lub wiedzy ogólnej, a potem losowo. 1. Po zdobyciu jakiego osiągnięcia można było kupić sprzęt WIDMA i gdzie? 2. Kim był David Andreson? (Wiem, mogę się bardziej wysilić) 3. Po jakiej misji można było wybrać specjalizację? (Podaj przynajmniej miejsce) 4. Na jakie trzy sposoby można było rozwiązać sprawę Wrexa na Virmirze? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezwyciezony1 Napisano Grudzień 2, 2012 Share Napisano Grudzień 2, 2012 2. Admirałem Floty przymierza. 3. Po misji na księżycu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 2, 2012 Share Napisano Grudzień 2, 2012 1. Sprzęt Widma można było kupić po zostaniu Widmem w zbrojowni SOC. 2. Może się mylę, ale chyba kapitanem Normandii. 3. Nie pamiętam. 4. Wiem, że można było go zabić, albo przekonać do współpracy. Zgaduję, że można też pozwolić mu pójść do bazy krogan i dołączyć do nich. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelus113 Napisano Grudzień 2, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 2, 2012 1. Odpowiedź była niepełna- trzeba było jeszcze mieć osiągnięcie "Bogacz". Ale jak by się spierać to odpowiedź poprawna. 2. niezwyciężony dał poprawną odpowiedź 3. Powyżej 4. Zabić, przekonać do współpracy lub, można było jego czy kogoś z jego rodziny zbroję na jakiejś planecie znaleźć. (Wiem, brzmi to dziwnie) Wtedy Wrex od razu, kiedy mu się powiedziało że trzeba zniszczyć bazę, przyłączał się do ciebie. Czyli w sumie zalicza się pod przekonanie go. Oj, zapomniałem o pytaniu! Czym był Torian? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucpon Napisano Grudzień 2, 2012 Share Napisano Grudzień 2, 2012 To była ta roślina klonująca żywe istoty (czy co tam robiła) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts