Airlick Napisano Grudzień 7, 2012 Share Napisano Grudzień 7, 2012 (edytowany) Czyli miejsce, gdzie wierni wyznawcy equestriańskiej bogini pięknosći mogą podzielić się swoimi ulubionymi ficami z Rarcią w roli głównej, albo przynajmniej ważnej.Ja zacznę. Flight of the Alicorn - bezsprzecznie należy mu się pierwsze miejsce wśród ficów o Rarci. Opisy budujące genialną atmosferę, idealne uchwycony charakter naszej pani, bardzo ciekawa fabuła. I jako bonus bardzo fajna wizja Blueblooda. Czego chcieć więcej? Polska wersja w trakcie tłumaczenia: klikRarity's Bad Mane Day - interesująca komedia, z fabułą którą bez problemu możnaby przekuć na nowy odcinek MLP. W skrócie: Sweetie Belle podmienia Rarci szampon na farbę, która zmienia jej kolor grzywy na 'the awful, awful color!' In Another Castle - Rarcia friendzone'uje irytujące popychadło. Paint the Night with Stars - bardziej o Sweetie i Lunie, niż o Rarci, ale i ona ma swój udział. W skrócie: całkiem wzruszający fic o problemach z rodzeństwem.Learning Curves - wyjątkowo dwuznaczna komedia o Rarci i AJ... Swayback Mountain - tak, tytuł (i nie tylko on) jest nawiązaniem do tego popularnego filmu o gejach. Carousel - najlepszy dramat o Rarci (i jeden z najlepszych w ogóle), jaki czytałem. I przetłumaczyłem. The Box - Krótkie i dosyć mroczne opowiadanie z Rarcią w roli głównej. Proszę się nie obawiać, nie znajdziecie tam hektolitrów krwi, ani innych bezeceństw. Dla tych, którzy z angielskim mają trudności podaję link do tłumaczenia - The Box PlInner Demons - kolejne opowiadania o dosyć mrocznym klimacie. Skierowane jest głównie na Twilight, jednak nasza ukochana projektantka odgrywa w nim naprawdę niebagatelną rolę.The Fabulosity of a Winning Fashionista - Jedo z opowiadań z cyklu Winningverse, gdzie możemy obserwować jak Rarity radzi sobie w Hearts&Hooves Day. Naprawdę polecam.Minuette's Lesson - Alternatywna rzeczywistość, gdzie Rarity włada Elementem Inspiracji i jest wybitną projektantką w dziedzinie... robotyki. Dodajmy do tego jej największe dzieło czyli Sweetie Belle, a dostaniemy wyjątkowo interesujące opowiadanie, które usiłuje odpowiedziedź na, wydawałoby się proste, pytanie - Co sprawia, że jesteś kucykim? Bezwzględnie polecam. Wersja angielska.It's a Dangerous Business, Going Out Your Door - epicka przygoda Rarity, Applejack i Rainbow Dash, które wyruszyły na poszukiwanie leku dla poważnie chorej TwilightShipping Goggles - świetna komedia, która jest niemal na każdym kroku dosyć... dwuznaczna. Wierzę w poprawność tagów (chociaż treść momentami nasuwa mi inną myśl), więc z racji, iż te nie są żadnymi z wyżej wymienionych przez Magentę, to oddaję kawałek dobrego, zabawnego tekstu z udziałem rozmarzonej Rarity. Szkoda tylko, że końcówka wszystko zabija... Upon a Falling Feather - fic o Rarci i Pinkie Pie, zostających piratkami. Co tu dużo mówić, polecam gorąco. Długi nie jest, więc grzechem jest nie przeczytać.Values - Krótki oraz smutny fic z Rarity w roli głównej, bogactwo i szczegółowość opisów otoczenia buduje niesamowity klimat, naprawdę polecam. Edytowano Styczeń 11, 2014 przez Airlick Miłościwy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Styczeń 28, 2013 Share Napisano Styczeń 28, 2013 Nie mogę zrozumieć, dlaczego nikt tutaj nie dodaje. W każdym razie bardzo chętnie podziele się kilkoma fikami, które dane mi było czytać: The Box - Krótkie i dosyć mroczne opowiadanie z Rarcią w roli głównej. Proszę się nie obawiać, nie znajdziecie tam hektolitrów krwi, ani innych bezeceństw. Dla tych, którzy z angielskim mają trudności podaję link do tłumaczenia - The Box Pl Inner Demons - kolejne opowiadania o dosyć mrocznym klimacie. Skierowane jest głównie na Twilight, jednak nasza ukochana projektantka odgrywa w nim naprawdę niebagatelną rolę. The Fabulosity of a Winning Fashionista - Jedo z opowiadań z cyklu Winningverse, gdzie możemy obserwować jak Rarity radzi sobie w Hearts&Hooves Day. Naprawdę polecam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Czerwiec 11, 2013 Share Napisano Czerwiec 11, 2013 Dodajmy do kolekcji kolejny fanfik. Minuette's Lesson - Alternatywna rzeczywistość, gdzie Rarity włada Elementem Inspiracji i jest wybitną projektantką w dziedzinie... robotyki. Dodajmy do tego jej największe dzieło czyli Sweetie Belle, a dostaniemy wyjątkowo interesujące opowiadanie, które usiłuje odpowiedziedź na, wydawałoby się proste, pytanie - Co sprawia, że jesteś kucykim? Bezwzględnie polecam. Wersja angielska. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoameldar Napisano Czerwiec 18, 2013 Share Napisano Czerwiec 18, 2013 It's a Dangerous Business, Going Out Your Door - epicka przygoda Rarity, Applejack i Rainbow Dash, które wyruszyły na poszukiwanie leku dla poważnie chorej Twilight Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emronn Marvelous Napisano Lipiec 9, 2013 Share Napisano Lipiec 9, 2013 Shipping Goggles - świetna komedia, która jest niemal na każdym kroku dosyć... dwuznaczna. Wierzę w poprawność tagów (chociaż treść momentami nasuwa mi inną myśl), więc z racji, iż te nie są żadnymi z wyżej wymienionych przez Magentę, to oddaję kawałek dobrego, zabawnego tekstu z udziałem rozmarzonej Rarity. Szkoda tylko, że końcówka wszystko zabija Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Wrzesień 9, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 9, 2013 (edytowany) Zaktualizowałem listę, i od razu apeluję: więcej ficów! Bo nie wierzę, że nikt tu nie czyta ficów z Rarcią. Od siebie dodam:Upon a Falling Feather - fic o Rarci i Pinkie Pie, zostających piratkami. Co tu dużo mówić, polecam gorąco. Długi nie jest, więc grzechem jest nie przeczytać. Edytowano Wrzesień 9, 2013 przez Airlick Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eter Napisano Wrzesień 9, 2013 Share Napisano Wrzesień 9, 2013 Values - Krótki oraz smutny fic z Rarity w roli głównej, bogactwo i szczegółowość opisów otoczenia buduje niesamowity klimat, naprawdę polecam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marquise Fancypants di Coroni Napisano Wrzesień 21, 2013 Share Napisano Wrzesień 21, 2013 Ukazały się dwa rozdziały kontynuacji "Lotu Alikorna" http://www.fimfiction.net/story/74410/the-abyssal-forge (tytuł - "The Abyssal Forge". Zdaje się, że akcja będzie się kręcić wokół morskich kucyków i zkucykowanej Atlantydy. Niewiele więcej póki co wiadomo, ale jako że pojawia się tam Fancypants, to polecam w ciemno.) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Listopad 2, 2013 Share Napisano Listopad 2, 2013 Moje: Rarity - Czyli Niania W Manehattanie. Inaczej Rarity Diary. Lekkie i zabawne inne spojrzenie na Rarcie która nie spełniła marzeń związanych z modą i wyjeżdża do Manehattanu http://mlppolska.pl/watek/7939-rarity-czyli-niania-w-manehattanie-life-humor/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akiria Napisano Listopad 2, 2013 Share Napisano Listopad 2, 2013 Trzy komedie: Authored For Adoration - Rarity jako autorka historii miłosnych. http://www.fimfiction.net/story/97835/authored-for-adoration Putting The 'Harm' In Harmony - czyli co się stanie, jeżeli Gilda zamieszka z Rarity w pokoju hotelowym na tydzień. http://www.fimfiction.net/story/99601/putting-the-harm-in-harmony The Trouble With Phoenixes - Rarity i dom pełen feniksów http://www.fimfiction.net/story/105769/the-trouble-with-phoenixes Z tagiem 'tragedy': The Sparkling Reflection of Princess Rarity - po kupieniu niezwykłego klejnotu, Rarity zostaje przeniesiona do innego wymiaru. Sequel opowieści 'The Warm Diary of Twilight Sparkle'. http://www.fimfiction.net/story/100316/the-sparkling-reflection-of-princess-rarity Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rarity115 Napisano Listopad 13, 2013 Share Napisano Listopad 13, 2013 Pozwolę sobie wrzucić swój Rarity i atlantyckie imperium Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts